ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Παρατείνεται η δυνατότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα διευκόλυνσης για τους ενήμερους οφειλέτες

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 00:00

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Παρατείνεται η δυνατότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα διευκόλυνσης για τους ενήμερους οφειλέτες

Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης παρατείνεται για τρεις μήνες η δυνατότητα υπαγωγής στο πρόγραμμα διευκόλυνσης που ισχύει για τους ενήμερους οφειλέτες.

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπαγόμενος στη ρύθμιση δανειολήπτης δεν θα καταβάλλει δόση μεγαλύτερη του 30% του καθαρού εισοδήματος του. Με αυτό τον τρόπο:

1. Διευκολύνονται όσοι  προσπαθούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, οι οποίοι κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών (8 στους 10).

2. Επικεντρώνεται η προσπάθεια σε όσους βιώνουν μία σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους μεγαλύτερη από 20% (τα τρέχοντα εισοδήματα σε σύγκριση με αυτά του 2009) και το καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα είναι χαμηλότερο από € 25.000.

3. Οι άνεργοι με μηδενικό εισόδημα ή μόνον το επίδομα ανεργίας, αποκτούν δυνατότητα μηδενικών καταβολών με πλήρη απαλλαγή τόκων για χρονικό διάστημα έξι μηνών, συνεχόμενο ή τμηματικά προστιθέμενο

4. Παρέχεται μία ουσιαστική μέσο-μακροπρόθεσμη περίοδο διευκόλυνσης, τεσσάρων ετών, στο δανειολήπτη που εξαιτίας της σημαντικής μείωσης των εισοδημάτων του δυσκολεύεται να παραμείνει συνεπής. Η περίοδος των 48 μηνών είναι τουλάχιστον 4 φορές μεγαλύτερη από αυτή που οι τράπεζες παρέχουν στις δικές τους ρυθμίσεις.

5. Για διάστημα τεσσάρων ετών ο δανειολήπτης δεν έχει να ανησυχεί ακόμη και εάν τα εισοδήματα του μειωθούν περαιτέρω αφού η δόση του θα προσαρμοσθεί αντίστοιχα.

6. Για διάστημα τεσσάρων ετών ο δανειολήπτης εφόσον είναι συνεπής στις αναπροσαρμοσμένες υποχρεώσεις του παραμένει ενήμερος χωρίς καμία επίπτωση στο παρόν αλλά και στο μέλλον. Δεν κινδυνεύει με κανένα τρόπο η κύρια κατοικία του και συνεχίζει να έχει πρόσβαση σε όλες τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.




00 inkefalonia general ad 300X250