«Κραυγή αγωνίας» από τους φορείς του τουρισμού για τις Low Cost εταιρίες (video)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 21:35

«Κραυγή αγωνίας» από τους φορείς του τουρισμού για τις Low Cost εταιρίες (video)

Άκρως ενημερωτική και διαφωτιστική ήταν η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι φορείς του τουρισμού σχετικά με την κατάσταση που επικρατή στο θέμα των Low Cost εταιριών που έρχονται στο νησί μας. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Ουσιαστικά παρακολουθήσαμε την «κραυγή αγωνίας» των φορέων, ώστε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και οι εταιρίες που συνέβαλαν στην τουριστική άνοδο του νησιού στην Κεφαλονιά να πληρωθούν.

Στο πάνελ βρέθηκαν ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, αλλά και η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων κας Κατερίνας Ατσάρου.

Η «τρύπα» που υπάρχει μέχρι στιγμής στα οικονομικά κυρίως απέναντι στην Easy Jet, προέρχεται μεταξύ άλλων και από την αδυναμία του Δήμου να πληρώσει το συμφωνηθέν ποσό (περί τις 70.000 ευρώ το χρόνο) στο οποίο είχε δεσμευθεί όταν έγινε το οριστικό deal με τις αεροπορικές εταιρίες.

«Η Εasy Jet θα ερχόταν έτσι και αλλιώς στο νησί, ωστόσο ο Δήμος είχε δεσμευθεί να συνεισφέρει οικονομικά σε αυτό το εγχείρημα, κάτι που όμως δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής» τόνισε ο κ. Γαλατσιάτος και συνέχισε: «Οι εταιρίες ήρθαν και θα μείνουν. Όσοι καλλιεργούν κλίμα ότι αυτές θα φύγουν τότε είναι αφελείς ή κακοπροαίρετοι. Μέχρι στιγμής λίγοι που έχουν δώσει πολλά για αυτές τις εταιρίες, αλλά πρέπει και οι πολλοί να δώσουν λίγα».

«Εμείς θέλουμε την Easy Jet στο νησί μας, καθώς είναι μία σοβαρή εταιρία. Επιθυμούμε μάλιστα να αυξήσει τις πτήσεις της» δήλωσε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων.

Ο κ. Γαλιατσάτος έδωσε και την είδηση ότι από τις αρχές Ιουλίου θα υπάρχει και απευθείας πτήση με την Aegean προς Θεσσαλονίκη με κόστος εισιτηρίου 84 ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε προσωπικά στον σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιάννη Κουρούκλη και όσα υποστήριξε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο («να πληρώσουν οι Ξενοδόχοι που έχουν επωφεληθεί τις Low Cost εταιρίες» ).

Ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, λόγω της ιδιότητάς του ως δημοτικού συμβούλου και ως επικεφαλής του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις δεν έκανε τοποθέτηση και αρκέστηκε να συμφωνήσει με τα όσα είχε δηλώσει προηγουμένως ο κ. Γαλιατσάτος.
Από την πλευρά της η κα Ατσάρου, τόνισε «πως η έλευση των Low Cost εταιριών είναι το πιο σοβαρό και θετικό που έχει γίνει στον τουρισμό του νησιού, ωστόσο υπάρχουν γκρίζες ζώνες που δεν μας επιτρέπουν να είμαστε εντάξει στις οικονομικές μας υποχρεώσεις».

Ειπώθηκε ότι η συμφωνία με την Easy Jet ήταν η εταιρία να εισπράττει 10 ευρώ για κάθε επιβάτη την πρώτη χρονιά. 7,5 ευρώ τη δεύτερη και 5 ευρώ την Τρίτη. Μέχρι στιγμής και στη... σούμα που έγινε το ποσό που πρέπει να πληρωθεί στην Easy Jet ανέρχεται περίπου στα 180.000 ευρώ! Από το ποσό αυτό τα 70.000 θα έβαζε ο δήμος, αλλά μέχρι στιγμής υπάρχει αρνητική στάση πάνω στο θέμα αυτό.
Την συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν και συμμετείχαν με ερωτήσεις οι δημοτικοί σύμβουλο κ. Σπύρος Σαμούρης και Βασίλης Ρουχωτάς, αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού στην Κεφαλονιά.

Δείτε παρακάτω σε βίντεο ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου.
https://www.youtube.com/watch?v=gi1kxBbfafQ

DSC 0824DSC 0832DSC 0835DSC 0837DSC 0838DSC 0841DSC 0844


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250