Παράπονα στη Ζάκυνθο για την αεροπορική σύνδεση του νησιού με την Περιφέρεια

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 12:23

Παράπονα στη Ζάκυνθο για την αεροπορική σύνδεση του νησιού με την Περιφέρεια

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Ολοένα και πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τη σύνδεση των Ιονίων Νήσων μετά τον πρόσφατο καθορισμό του χειμερινού προγράμματος των πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Sky Express. Με επιστολή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, τη χαρακτηρίζει επιεικώς ανεπαρκή και ζητά το θέμα των δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας Κρητικών συμφερόντων, η οποία μάλιστα επιδοτείται, να απασχολήσει το προσεχές περιφερειακό συμβούλιο. Τονίζει ότι πλήττεται η συνοχή της Περιφέρειας και ζητά να υπάρξει και παρέμβαση στο αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών.

Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το Διευθυντή της Sky Express προκειμένου να του εκφράσει τις διαφωνίες του με τον προγραμματισμό και την πρόθεσή του να απευθυνθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την ΥΠΑ και την Κυβέρνηση.

“Πλήττεται το δημόσιο συμφέρον”
Στην Επιστολή του ο κ. Μυλωνάς κάνει λόγο για προκλητική συμπεριφορά της Sky Express, αφού με δύο μόνο δρομολόγια την εβδομάδα από Ζάκυνθο για Κέρκυρα, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, δεν επιτυγχάνεται ούτε στο ελάχιστο η συγκοινωνιακή συνοχή της Περιφέρειας. Συγχρόνως πλήττεται και το δημόσιο συμφέρον, αφού οι πολίτες και οι ευπαθείς ομάδες δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.
“Θεωρούμε ότι τα δρομολόγια αυτά λειτουργούν ανασταλτικά τόσο για την ανάπτυξη ενός νησιωτικού τόπου που η έδρα και οι κεντρικές διοικητικές δομές και υπηρεσίες βρίσκονται στην Κέρκυρα όσο και για την εξυπηρέτηση των Ιόνιων πολιτών που θέλουν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους, καθώς οι πρόσφατες αλλαγές στο σκηνικό της Ελλάδας με τις συγχωνεύσεις υπηρεσιών και καταργήσεις φορέων έχει αυξήσει τις μετακινήσεις”, αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου.
Παράλληλα, θεωρεί ότι τέτοιες αποφάσεις που αφορούν μια ισορροπημένη πολιτική στις αεροπορικές μεταφορές θα πρέπει να είναι προϊόν διαβούλευσης και όχι με βεβιασμένες διαδικασίες που τελικά δεν εξυπηρετούν τη σύνδεση των νησιών μας.

ΗΜΕΡΑ