Τα Μαντζαβινάτα τίμησαν τους πεσόντες στο έπος του ΄40 συγχωριανούς τους (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 13:40

Τα Μαντζαβινάτα τίμησαν τους πεσόντες στο έπος του ΄40 συγχωριανούς τους (εικόνες)

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Μαντζαβινάτα Παλικής ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πέτρος Βιτωράτος και ο πρόεδρος του συλλόγου Κουνόπετρα Παναγής Ατσάρος μαζί με κατοίκους του χωριού απότισαν ελάχιστο φόρο τιμής στους συγχωριανούς τους, αλλά και σε όσους έπεσαν για την πατρίδα στον πόλεμο του ΄40, καταθέτοντας στεφάνια. Στο μνημείο των πεσόντων ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Ιωάννη Φραγκισκάτο, στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων και τέλος όλοι μαζί τραγούδησαν τον εθνικό μας ύμνο.

Πέτρος Βιτωράτος πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κατωγής: Σήμερα είναι η δεύτερη χρονιά μετά από τριάντα περίπου που συναποφασίσαμε ομόφωνα το τοπικό συμβούλιο Κατωγής μαζί με τον πολιτιστικό σύλλογο «η Κουνόπετρα» να τιμήσουμε τους υπέρ ελευθερίας πεσόντες συγχωριανούς μας που έδωσαν τη ζωή τους για είμαστε εμείς ελεύθεροι ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.

Παναγής Ατσάρος πρόεδρος ΠΣ η Κουνόπετρα: «Σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο προσπαθούμε αυτή την τελετή που κάνουμε σήμερα να την καθιερώσουμε σε όλες τις εθνικές εορτές, γιατί είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής για αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα. Η συμβολή των παιδιών είναι σημαντική, είναι το στολίδι μας και ελπίζουμε τις επόμενες φορές η συμμετοχή να είναι μεγαλύτερη».

Μάκης Μοσχόπουλος – Μαρία Μουρελάτου


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250