Απάντηση στον «Κύριο νεο ΠΑΣΟΚ»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2013 10:09

Απάντηση στον «Κύριο νεο ΠΑΣΟΚ»

Πολλές φορές η πολιτική πρεμούρα και η φαγούρα για καρέκλα δε κρύβονται. Αλίμονο σε αυτόν που δε μπορεί να τα κοντρολάρει. Τον οδηγούν από πολιτική γκάφα σε πολιτική γκάφα. Ορισμένοι κύριοι δεν μπορούν να κρύψουν την αγωνία και την ταραχή τους να ξαναπαίξουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Κεφαλονιάς.

Η ανακοίνωση του ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ δεν ήταν φάρσα ούτε τυχαία. Αυτό το ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, για μας που δεν ξεχνάμε, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα. Είχε εκδώσει 3 ανακοινώσεις πέρυσι, όταν προσπαθούσαμε να κάνουμε εκλογές για ανάδειξη Γραμματέα και Νομαρχιακής στο ΠΑΣΟΚ. Σε μια πολύ δύσκολη εποχή, με το ΠΑΣΟΚ σε πτώση, με τα ποσοστά χαμηλά, με το κόμμα να έχει φορτωθεί από την κοινωνία το φταίξιμο και το ανάθεμα για όλα τα δεινά της χώρας. Τότε οι κύριοι ή καλύτερα ο κύριος του ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, καλούσε τον κόσμο να σαμποτάρει τις εσωκομματικές εκλογές λέγοντας διάφορα φαιδρά επιχειρήματα.

Εμείς, αγωνιζόμασταν και προσπαθούσαμε με μεγάλες δυσκολίες να πούμε στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει το κόμμα, και αυτός έκανε υπόγειο πόλεμο. Όπως κάνει πάντα.

Παλιέ φίλε και συναγωνιστή, μόλις είδες τη κατακραυγή και τις αντιδράσεις με την τελευταία σου ανακοίνωση ως δήθεν ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, προσπάθησες να τα μαζέψεις και να διαρρεύσεις στα ΜΜΕ ότι πρόκειται για φάρσα. Έχεις κάνει πολύ κακό στο κόμμα που σε στήριξε και σε είχε επί 12 χρόνια σε υψηλά αξιώματα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος. Δες λίγο τον εαυτό σου στο καθρέφτη. Ας τα πάρουμε από την αρχή. Όπου κάνω λάθος, σε παρακαλώ διόρθωσέ με.

1.      Να θυμίσουμε ότι το 2009, ο κ. «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ» αποφάσισε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος βουλευτής του κ. Γιώργου Παπανδρέου εκτιμώντας ότι μπορεί να κερδίσει τον συνυποψήφιό του κ. Σπύρο Μοσχόπουλο. Ο επί δωδεκαετίας δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ, κατέγραψε την πρώτη ιστορική του ήττα αφού ο κόσμος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του γύρισε τη πλάτη. Ήταν η Πρώτη από μια αλληλουχία λάθος πολιτικών εκτιμήσεων του κύριου «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ» καθώς έχασε με μεγάλη διαφορά από το Σπύρο Μοσχόπουλο.

2.      Στην αυτοκριτική του, ο κύριος «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ» αποφάσισε ότι φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο. Οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης πλησίαζαν. Έχοντας πληροφόρηση ότι είναι ΚΟΜΜΕΝΟΣ από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, αποχώρισε από το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου φορώντας την ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ λεοντή.

3.      Χρειαζόταν βέβαια κάποιο πολιτικό φορέα που θα τον στήριζε για να εκλεγεί στο Δήμο ή στην Περιφέρεια. Τότε ήταν που εκτίμησε ο κύριος «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ» ότι η Νέα Δημοκρατία θα του έδινε το χρίσμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη. Όπως διαβεβαιώνουν παλιοί πολιτικοί του φίλοι, άρχισε τα σούρτα – φέρτα στη Ρηγίλλης συνοδευόμενος από σημερινό Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση. Δεύτερη λάθος πολιτική εκτίμηση, αφού η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Παρίσης, πρώτα τον εξέθεσε και στην συνέχεια έβαλε τον κ. Σπύρου υποψήφιο Περιφερειάρχη.

4.      Τη τελευταία στιγμή προέκυψε το σχήμα της Επτανησιακής Αναγέννησης. Ήταν μια σανίδα πολιτικής επιβίωσης για το τον κύριο «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ». Ο αποκομμένος από το πρώην κόμμα του, κύριος «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ» εκτίμησε και πάλι ότι μπορεί να ξεπεράσει το συνδυασμό των Μπεριάτου – Γιωργάτου – Βαλιανάτου. Τρίτη λάθος πολιτική εκτίμηση αφού το αποτέλεσμα των εκλογών τον άφησε εκτός δεύτερου γύρου.

5.      Το εφιαλτικό σενάριο της πιθανής εκλογής Βαλιανάτου – Γιωργάτου - Μπεριάτου ενώ ο ίδιος είχε μείνει εκτός δευτέρου γύρου, προκαλούσε συσπάσεις στον κύριο «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ». Τότε προσπάθησε να περισώσει ότι μπορούσε. Έδωσε γραμμή τη δεύτερη Κυριακή να βουλιάξει τους Μπεριάτο – Γιωργάτο – Βαλιανάτο και να εκλέξει τον κ. Σπύρου. Έκανε ανελέητο και υπόγειο πόλεμο (πολιτικά μεζεδάκια) απέναντι στο κόμμα του και στους ανθρώπους που τον είχαν βοηθήσει να είναι 12 χρόνια Δήμαρχος. Κάποιοι μίλησαν για πολιτική προδοσία …Αυτό ήταν το νόμισμα με το οποίο ο κύριος «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ» πλήρωσε το κόμμα του, που τον ζέσταινε … στον κόρφο του επί δεκαετίες με προνόμια και αξιώματα.

6.      Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές βλέποντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πλησιάζει προς το τέλος του και εκτιμώντας ότι με το Βαγγέλη Βενιζέλο θα είχε το πάνω χέρι στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ» άρχισε να μαζεύεται ξεχνώντας τον αντιμνημονιακό ανένδοτο. Διαχώρισε δημόσια τη θέση του από τον επικεφαλή της Επτανησιακής Αναγέννησης Καλούδη σε μια σειρά από ζητήματα.

7.      Λίγες μόνο ώρες μετά την πτώση Παπανδρέου και την εκλογή Βενιζέλου, ο κύριος «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ» με δημόσια δήλωσή του, ενημέρωνε το λαό της Κεφαλονιάς ότι επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ γιατί … πιστεύει στις ικανότητες του Βαγγέλη Βενιζέλου.

8.      Γδύθηκε γρήγορα – γρήγορα βγάζοντας την ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ λεοντή, για ακόμα μια φορά. Εκτιμούσε τότε ο κύριος «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ» ότι το ΠΑΣΟΚ θα ανέβαζε ποσοστά όπως τον παλιό καλό καιρό και ήθελε να έχει το πάνω χέρι στο κόμμα στην Κεφαλονιά. Τέταρτη λάθος πολιτική εκτίμηση καθώς το ΠΑΣΟΚ πήρε μικρότερα ποσοστά αφού η κοινωνία του φόρτωσε (άδικα) την ευθύνη για όλα τα δεινά της χώρας.

9.      Τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει πάλι να ξαναφοράει την ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΕΟΝΤΗ. Αν και μέλος του ΠΑΣΟΚ, ασκεί κριτική στον Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μανιάτη, φωνάζει εναντίον της κυβέρνησης στην οποία Αντιπρόεδρος είναι ο φίλος του Βαγγέλης Βενιζέλος στου οποίου της ικανότητες … πιστεύει.

10.  Τελευταία ο κύριος «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ» εκτιμά ότι μπορεί να ωφεληθεί από την κόντρα που υπάρχει μεταξύ Παύλου Παπαδάτου και Παρίση. Εκτιμά ότι μπορεί να κατέβει για Δήμαρχος με τη στήριξη της ομάδας του Παύλου Παπαδάτου, ο οποίος Παύλος θέλει να δει τον Παρίση και την παρέα του να χάνει τη Δημαρχία. Έτσι, κάνει διερευνητικές επαφές με την ομάδα Παπαδάτου αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να μην εκτεθεί απέναντι στον Παρίση. Του χρωστάει άλλωστε χάρη αφού το 2009 μαζί με τον Παρίση γύριζαν στους διαδρόμους της Ρηγίλλης, όταν ο κύριος «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ» πήγαινε για υποψήφιος Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας. Για αυτό και 3 χρόνια τώρα, δεν έχει πει ούτε μια άσχημη κουβέντα για τη Δημαρχία Παρίση. Εκτιμά ακόμη ότι μπορεί να χρειαστεί και στο μέλλον τις πολιτικές «διασυνδέσεις» και τις πολιτικές «πλάτες» του Δημάρχου Παρίση για να εισχωρήσει σε κάποιο ψηφοδέλτιο.

11.  Στις τοπικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, αυτοί που τράβηξαν κουπί τόσο καιρό δεν θέλουν ούτε να τον βλέπουν … ούτε να ακούνε το όνομά του. Αυτός όμως προσπαθεί να επηρεάσει τα γνήσια μέλη του ΠΑΣΟΚ πριν ακόμη ο επίσημος επικεφαλής του συνδυασμού πει κάτι.

Κάπως έτσι έχει πορευθεί τα τελευταία χρόνια ο κύριος «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ». Βέβαια ο αντιμνημονιακός χιτώνας έχει ξεχειλώσει από το πολύ βάλε-βγάλε. Μπάζει από όλες τις μπάντες και έτσι ο κύριος «ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ» είναι εκτεθειμένος στο αγιάζει.

Πολιτικός Αριβισμός; Πολιτικός τυχοδιωκτισμός; Πολιτικός καριερισμός; Πρεμούρα;

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ…