Τίμησαν την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2013 16:03

Τίμησαν την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος τίμησε σήμερα Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου η Κεφαλονιά.Στις φετινές εκδηλώσεις τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, ενώ ακολούθως ο Αρχιμ. π. Σπυρίδωνας Πετεινάτος τέλεσε επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Ηρώων στον Κήπο του Νάπιερ, ενώ έγιναν καταθέσεις στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου και τους εκπροσώπους των προσφυγικών σωματείων, πολιτικών κομμάτων, αντιστασιακών οργανώσεων και οργανώσεων γυναικών.  

Πιο συγκεκριμένα στεφάνι κατέθεσαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, εκ μέρος του Δήμου ο αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββαόγλου, εκ μέρους των Αγωνιστών της Εθνικής

Αντίστασης κ. Νίκος Ανουσάκης, εκ μέρους της Αστυνομικής Διευθύνσεως Κεφαλονιάς ο κ. Γεώργιος Χωραϊτης, αλλά και εκπρόσωποι από το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου. Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος. Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο κ. Π. Σταθάτος.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250