Με κατάνυξη και γλέντι τιμήθηκε το Γενέσιο της Θεοτόκου στα Διλινάτα

Μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα αλλά και με γιορτινή διάθεση τιμήθηκε το βράδυ της Κυριακής το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Λάμια στα Διλινάτα.
Στις 8.00 το βράδυ τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ τον θείο λόγο απηύθυνε στους πιστούς ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φώτιος Γαβριελάτος, ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, συγκινώντας με τα λόγια του για τη σημασία της εορτής.
Αμέσως μετά, ο προαύλιος χώρος της εκκλησίας γέμισε φως, κόσμο και χαμόγελα, καθώς ακολούθησε το παραδοσιακό πανηγύρι.
Η ορχήστρα του Μάκη Παπά και του Ζήση Σκλαβουνάκη έδωσε τον ρυθμό, ενώ ο δεξιοτέχνης Λαμπρογιάννης Πεφάνης στο βιολί ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής αντάμωσαν, χόρεψαν, τραγούδησαν και απόλαυσαν μια βραδιά γεμάτη κέφι και παραδοσιακή μουσική.
Εικόνες:Neil Jackson