Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή πέντε μη νόμιμων μεταναστών στο αεροδρόμιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Απριλίου 2012 15:04

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή πέντε μη νόμιμων μεταναστών στο αεροδρόμιο

Συνελήφθησαν, χθες Δευτέρα (02-04-2012) το πρωί στον Κρατικό Αερολιμένα Κεφαλληνιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ένας 23χρονος Σομαλός για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, καθώς και πέντε διακινούμενοι μη νόμιμοι μετανάστες (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες), υπήκοοι Σομαλίας, Πακιστάν και Παλαιστίνης, ηλικίας από 21 έως 33 ετών.

Ειδικότερα ο 23χρονος Σομαλός διευκόλυνε την προώθηση των πέντε μη νόμιμων μεταναστών από τη χώρα, με προορισμό χώρα της κεντρικής Ευρώπης, κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 23χρονος Σομαλός, διευκόλυνε την μεταφορά και κίνηση των πέντε μη νόμιμων μεταναστών, μέσω του ΚΤΕΛ από την Αθήνα στο Αργοστόλι και στη συνέχεια, επιχείρησε την έξοδο τους μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Κεφαλληνίας σε χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• οκτώ κινητά τηλέφωνα

• τρία πλαστά διαβατήρια

• δύο πλαστά δελτία ταυτότητας

• έξι κάρτες επιβίβασης

• τρία εισιτήρια του ΚΤΕΛ

• τρία εισιτήρια πλοίου

Στην συνέχεια όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα ο 23χρονος είχε συληφθή ξανά κατά το παρελθόν τον περασμένο Αύγουστο στην Θήρα για διακίνηση δύο μη νόμιμων μεταναστών γυναικών.

(Σχετικό το από 17-08-2012 Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου)

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου διερευνηθεί το ενδεχόμενο ο 23χρονος Σομαλός να αποτελεί μέλος πολυεθνικού κυκλώματος διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών και ο ρόλος του σε αυτό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.