Ι.Φισφής: ‘’Δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και στραφήκαμε εναντίον κάποιου συναδέλφου μας, όμως δεν μπορούμε να αποκρύψουμε πολυάριθμες επώνυμες έγγραφες καταγγελίες’’ (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 13:49

Ι.Φισφής: ‘’Δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και στραφήκαμε εναντίον κάποιου συναδέλφου μας, όμως δεν μπορούμε να αποκρύψουμε πολυάριθμες επώνυμες έγγραφες καταγγελίες’’ (Inkefalonia 89,2)

Συνέντευξη του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς στον Inkefalonia 89,2 

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Inkefalonia 89,2 στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου , μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς ιατρός Ιωάννης Φισφής , με αφορμή την αναφορά που υπέβαλλε ο Ιατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς, συνοδευόμενη από αναφορές Ιατρών, για την ‘’άμεση ποινική διερεύνηση συγκεκριμένων ιατρικών περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, δημιουργησάντων κινδυνώδη κατάσταση για την υγεία ασθενών και τη λειτουργία του Νοσοκομείου’’.

Ο κ. Φισφής καλέσθηκε αρχικά να τοποθετηθεί σε σχέση με την ανακοίνωση του Διοικητή του Γ.Ν. Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ Μαρτίνη περί ανυπόστατων και αναληθών δημοσιευμάτων και απάντησε σχετικά: « Εμείς δεν κάναμε κάποια καταγγελία ιδιαίτερη ως Ιατρικός Σύλλογος. Θεωρήσαμε χρέος μας με ευθύνη και σοβαρότητα τις πολυάριθμες καταγγελίες που έχουν έρθει στον Ιατρικό Σύλλογο, να τις διαβιβάσουμε και στον Εισαγγελέα. Δεχθήκαμε καταγγελίες τους τελευταίους 4-5 μήνες από ασθενείς, συγγενείς αυτών και γιατρούς.Έχουμε απευθυνθεί και σε κάθε αρμόδιο όργανο της πολιτείας και σε Πειθαρχικό Συμβούλιο , έτσι ώστε να δοθεί μία εκτενέστερη και ουσιαστικότερη λύση στα προβλήματα που έχουν προκύψει.Επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο, εμείς έχουμε υποβάλλει αυτά που πρέπει στις αρμόδιες αρχές και παρακαλούμε να τα διερευνήσουν περαιτέρω στο συγκεκριμένο ποινικό κομμάτι. Το πειθαρχικό το προχωράμε εμείς παράλληλα στον Ιατρικό Σύλλογο και φυσικά προχωρά και η πειθαρχική διαδικασία , η οποία έχει ξεκινήσει υπηρεσιακά και δεν έχει τελειώσει.  Για τα όσα επικαλείται ο Διοικητής κ. Μαρτίνης περί ανυπόστατων και αναληθών δημοσιευμάτων , έχουμε εκδώσει απάντηση και απαντάει ακριβώς σ αυτές τις αιτιάσεις του κ Διοικητή. Εμείς δεν ξυπνήσαμε μια μέρα και στραφήκαμε εναντίον κάποιου συναδέλφου μας , ούτε έχουμε προσωπικά ως Ιατρικός Σύλλογος εναντίον κάποιου συναδέλφου, όμως δεν μπορούμε να αποκρύψουμε η να βάλουμε στο συρτάρι επώνυμες έγγραφες πολυάριθμες καταγγελίες. Νομίζω ότι η ανακοίνωση μας στο 2ο δελτίο τύπου που έχουμε βγάλει, είναι άκρως διαφωτιστική και μένουμε σ αυτήν».

Όσον αφορά το όργανο που ελέγχει αυτές τις περιπτώσεις, ο κ. Φισφής ενημέρωσε ότι για πειθαρχικά παραπτώματα εφ όσον υπάρχουν καταγγελίες για οποιονδήποτε εργαζόμενο στο νοσοκομείο ,η κατά την άποψη του Διοικητή του Νοσοκομείου υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία του Νοσοκομείου, ο Διοικητής οφείλει να το διερευνήσει.

Γίνεται ΕΔΕ , τα αποτελέσματα της ΕΔΕ διαβιβάζονται στον Διοικητή που διέταξε την ΕΔΕ και ξεκινάει την πειθαρχική δίωξη αν κρίνει ότι υπάρχει σημαντικό παράπτωμα και επιβάλλει τις τιμωρίες , αλλιώς προχωράει σε 2ο επίπεδο στο Διοικητικό Συμβούλιο πλέον του Νοσοκομείου που αποφασίζει εάν θα προχωρήσει σε πειθαρχικές διώξεις κλπ. «Η συγκεκριμένη ΕΔΕ είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες, είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι έχει τελειώσει, ο Ιατρικός Σύλλογος είχε ζητήσει τα αποτελέσματα της, δεν τα πήραμε, υπάρχει όμως σίγουρα εν εξελίξει πειθαρχική διαδικασία, οπότε περιμένουμε και εμείς τα αποτελέσματα της πειθαρχικής πλέον διαδικασίας εντός της υπηρεσίας του Νοσοκομείου. Ο διενεργών την ΕΔΕ είναι συγκεκριμένος συνάδελφος ο οποίος την έχει τελειώσει εδώ και αρκετούς μήνες. Η προσφυγή μας στην Εισαγγελία είναι ένα άλλο κομμάτι με πιθανές πλέον παραλείψεις και ευθύνες. Είναι ιδιαίτερα λυπηρά περιστατικά αυτά και με πολύ σύνεση ,φειδώ και λεπτότητα τα διαχειριζόμαστε και με πολύ μεγάλη στενοχώρια όλοι οι συνάδελφοι αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε την υπόθεση περαιτέρω».

Ο κ. Φισφής στάθηκε επίσης  στην υποστελέχωση του νοσοκομείου σε γιατρούς και ιδιαίτερα σε Παθολόγους και στην εύλογη μη ανταπόκριση των γιατρών να ανταποκριθούν στις προκηρύξεις ιδιαίτερα των νησιωτικών περιοχών με τις υπάρχουσες συνθήκες και στην επιβεβλημένη λειτουργία της υπάρχουσας ΜΕΘ έστω και υπό την μορφή ΜΑΦ. Τόνισε επίσης την ανάγκη λειτουργίας της Ψυχιατρικής κλινικής στο Νοσοκομείο.

Κλείνοντας, εξέφρασε την ελπίδα ότι με τα έργα ανάπλασης του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, που έχουν προγραμματιστεί, θα προχωρήσουν πολλά πράγματα.

Ακολουθείτο ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-715301222?si=add20a7880e94feea3058b93cef09c5a&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}

 




00 inkefalonia general ad 300X250