Κώστας Γρηγορόπουλος στον COSMOS 96,5: Τι αναφέρει για τις μεταθέσεις αστυνομικών και για την εγκληματικότητα στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 17:41

Κώστας Γρηγορόπουλος στον COSMOS 96,5: Τι αναφέρει για τις μεταθέσεις αστυνομικών και για την εγκληματικότητα στην Κεφαλονιά

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κώστας Γρηγορόπουλος.

 Ο κ Γρηγορόπουλος αναφέρθηκε:

Στην κάλυψη  πέντε νέων  θέσεων  αστυνομικών υπαλλήλων στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κεφαλονιάς: «Κάναμε μία συντονισμένη προσπάθεια το τελευταίο διάστημα και με την βοήθεια του βουλευτή Παναγή Καππάτου και της Διεύθυνσης της Αστυνομίας Κεφαλονιάς , καταφέραμε και συναντηθήκαμε  στο Αρχηγείο με τον Αρχηγό Δημήτριο Μάλλιο.   Τονίσαμε ότι τα κενά της Κεφαλονιάς  δεν πλέον ένα απλό κενό , για να είμαστε αντικειμενικοί όλη η χώρα έχει κενά, εμάς όμως ένα κενό που φτάνει το 50% , ενέχει λόγους έκθεσης και σοβαρών κινδύνων. Πήραμε 5 θέσεις στις τακτικές μεταθέσεις  που θα καλυφθούν μέσα στο 2024 και θα επιδιώξουμε και στις έκτακτες να πάρουμε και άλλες».

Ο κ Γρηγορόπουλος ανέλυσε το καθεστώς των μεταθέσεων (Φεβρουάριο και συμπληρωματικές τον Σεπτέμβριο) και σημείωσε: «Ήταν ικανοποιητικό το αποτέλεσμα από την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα στις 74 Διευθύνσεις υπήρχε μηδενικός αριθμός. Για μας ήταν μια καλή αρχή- οι 5 θέσεις- δεν καλύπτουμε τα κενά, όμως θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Έχουμε μια σοβαρή ενίσχυση για το καλοκαίρι για την τουριστική περίοδο και ευελπιστούμε και στις συμπληρωματικές τον Σεπτέμβριο να πάρουμε και εκεί έναν ικανοποιητικό αριθμό για να αρχίσουμε σιγά σιγά να στελεχώνεται και η Κεφαλονιά.

Για τις 6 θέσεις που μας πήραν , η Πολιτική Ηγεσία κάνει μια επανεκκίνηση για την εγκληματικότητα κυρίως της Αττικής και κάνει κάποιες αποσπάσεις, προσωρινές μετακινήσεις 2-3 μηνών το πολύ, όχι μόνο από την Κεφαλονιά , αλλά σχεδόν από όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις. Πιστεύω ότι η Κεφαλονιά επιλέχθηκε πρίν ξεκινήσει η  τουριστική περίοδος και πιστεύω ότι  από αρχές Απριλίου  δεν θα έχουμε καμία άλλη μετακίνηση από το νησί. Δειγματοληπτικά πήραν από διάφορες υπηρεσίες , δεν ήταν μόνο από τη Ασφάλεια, από εκεί πήραν μόνο έναν αστυνομικό».

Ο κ Γρηγορόπουλος ανέφερε επίσης τα όσα επισήμαναν στην Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας  σε σχέση με τα πάρεργα με τα οποία ασχολείται ο αστυνομικός και πρέπει να απαλλαγεί ( επιδόσεις εγγράφων, συνοδεία στην μεταφορά ψυχικά ασθενών, έκδοση αδείας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτων ), τονίζοντας ότι πρέπει κάποιος να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

Για τις αλλαγές στην πολιτική ηγεσία των Σωμάτων ασφαλείας που ενδεχομένως φέρνουν χρονοτριβές, σημείωσε ότι ο Κ. Χρυσοχοίδης είναι γνώστης του αντικειμένου και δεν θα χρονοτριβήσει  σε σχέση με την λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όσον αφορά την εγκληματικότητα στην Κεφαλονιά, ο κ Γρηγορόπουλος ανέφερε ότι έχει μία σταθερή και αυξάνουσα πορεία, αλλά είναι ελέγξιμη . Την καλοκαιρινή περίοδο ανεβαίνει ο δείκτης λόγω αύξησης του πληθυσμού. Τόνισε δε, ότι θέλει συνεχή επιτήρηση και έλεγχο, γιατί αυτές οι καταστάσεις εάν συναντήσουν χαλαρότητα μας προσπερνάνε. Το ότι στην Κεφαλονιά σε όλους τους τομείς τα πράγματα  είναι ελέγξιμα, είναι προϊόν δουλειάς  και το ότι έχουν σημειωθεί τεράστιες επιτυχίες με την υπάρχουσα δύναμη , είναι πολύ σημαντικό σημείωσε.

Τέλος όσον αφορά τα τροχαία συμβάντα επανέλαβε ότι προκαλούνται κατά το πλείστον από έλλειψη προσοχής των οδηγών και τόνισε ότι είναι ένα φαινόμενο που θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης. 




00 inkefalonia general ad 300X250