Αργοστόλι από το μέλλον - Επισκεφθήκαμε τα έργα ανάπλασης σε κεντρική αγορά και παραλιακή

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2024 22:26

Αργοστόλι από το μέλλον - Επισκεφθήκαμε τα έργα ανάπλασης σε κεντρική αγορά και παραλιακή

Με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, τα συνεργεία  των αναδόχων, συνεχίζουν την εκτέλεση των έργων ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Αργοστολίου.

Πρόκειται για δυο παρεμβάσεις του Δήμου Αργοστολίου σε δυο πολύ ιδιαίτερες θέσεις για την εικόνα , τη λειτουργικότητα και την καλαισθησία στην πόλη μας.

Έργα που αποτελούν κρίκους μιας αλυσίδας παρεμβάσεων που οραματίστηκε , μελέτησε και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή του Θεόφιλου , με στόχο το Αργοστόλι να μετατραπεί σε μια σύγχρονη και ακόμη πιο όμορφη πόλη.

Οι παρεμβάσεις στην κεντρική αγορά της πόλης προχωρούν εντατικά, με τα συνεργεία της ΖΗΤΑΚΑΤ να έχουν ολοκληρώσει μεγάλο μέρος της σκυροδέτησης και της κατασκευής των υπόγειων αγωγών.

Ταυτόχρονα αρχίζουν να γκρεμίζονται τμήματα των στοών , που αποτελούσαν παράνομες κατασκευές και το χώρο να αποδίδεται σε δημόσια χρήση.

Στην παράκτια ζώνη τώρα, στην ανάπλαση από το άγαλμα Καββαδία που εκτελεί η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ , αναμένεται αυτή την εβδομάδα να συνεχισθεί η τοποθέτηση βοτσαλόστρτωτου και πέτρα τύπου Φάλαρης στο σημείο όπου υπήρχαν οι παλιές εγκαταστάσεις του ΝΟΑ , οι οποίες απομακρύνθηκαν.

Ο ωφέλιμος χώρος πλέον  που θα παραδοθεί στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης είναι εντυπωσιακά μεγαλύτερος.

Από το χώρο, το μόνο που θα παραμείνει θα είναι το κτίριο των εγκαταστάσεων του ΝΟΑ εμβαδού περίπου 300 τ.μ. καθώς ο έως τώρα περίκλειστος χώρος του ομίλου, θα είναι προσβάσιμος σε όλους.

Εικόνες από την ανάπλαση της κεντρικής αγοράς 

3anaplasi argostoli agora4anaplasi argostoli agora5anaplasi argostoli agora6anaplasi argostoli agora7anaplasi argostoli agora8anaplasi argostoli agora9anaplasi argostoli agora10anaplasi argostoli agora11anaplasi argostoli agora12anaplasi argostoli agora13anaplasi argostoli agora14anaplasi argostoli agora15anaplasi argostoli agora16anaplasi argostoli agora17anaplasi argostoli agora18anaplasi argostoli agora19anaplasi argostoli agora20anaplasi argostoli agora22anaplasi argostoli agora

Εναέρια λήψη με την ανάπλαση της κεντρικής αγοράς  

{https://youtu.be/Y2UBUeYbFRU/}

12anaplasi argostoli agora aerial

1anaplasi argostoli agora aerial2anaplasi argostoli agora aerial3anaplasi argostoli agora aerial5anaplasi argostoli agora aerial6anaplasi argostoli agora aerial7anaplasi argostoli agora aerial8anaplasi argostoli agora aerial9anaplasi argostoli agora aerial10anaplasi argostoli agora aerial11anaplasi argostoli agora aerial13anaplasi argostoli agora aerial14anaplasi argostoli agora aerial

Εικόνες από την ανάπλαση στην παράκτια ζώνη από το Άγαλμα Καββαδία 

4anaplasi kavvadias

 2anaplasi kavvadias3anaplasi kavvadias5anaplasi kavvadias6anaplasi kavvadias7anaplasi kavvadias8anaplasi kavvadias9anaplasi kavvadias10anaplasi kavvadias

1anaplasi kavvadias

11anaplasi kavvadias12anaplasi kavvadias13anaplasi kavvadias14anaplasi kavvadias

Διαβάστε επίσης :

Ανάπλαση παραλιακής : Όσα προβλέπει το έργο που θα αλλάξει το Αργοστόλι




00 inkefalonia general ad 300X250