Mαρτίνης στον COSMOS 96,5: «Η δωρεά του ασθενοφόρου θα συμβάλει στην μεταφορά όσων εξέρχονται από το νοσοκομείο»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 13:11

Mαρτίνης στον COSMOS 96,5: «Η δωρεά του ασθενοφόρου θα συμβάλει στην μεταφορά όσων εξέρχονται από το νοσοκομείο»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή,,  φιλοξενήθηκε ο Διοικητής του Γ.Ν. Αργοστολίου Δημήτρης Μαρτίνης ,ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα του χώρου αρμοδιότητας του.

Ο κ. Μαρτίνης, αφού έδωσε το στίγμα της προσπάθειας που καταβάλλεται  από την διοίκηση , το ιατρικό ,νοσηλευτικό και εργατικό προσωπικό του νοσοκομείου για το καλύτερο του κάθε ασθενούς , αναφέρθηκε  στην παράταση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού για ένα ακόμα 12μηνο μετά και την πρόσφατη κινητοποίηση των υγειονομικών της ΠΟΕΔΗΝ.

« Αυτό είναι σίγουρα πολύ καλό και μας καλύπτει, γιατί το επικουρικό προσωπικό είναι απαραίτητο για την λειτουργία του νοσοκομείου και έχει βοηθήσει πάρα πολύ κατά την περίοδο του covid-19 , αλλά και τώρα.

Είχαμε χθές μονιμοποιήσεις 6 επικουρικών από το νοσηλευτικό προσωπικό εκ των 50 που υπάρχουν ,αναμένονται και άλλες προσλήψεις και σταδιακά ελπίζουμε ότι θα μονιμοποιηθεί όλο το προσωπικό. Σε ότι αφορά τους γιατρούς, είχαμε 6 προσλήψεις μόνιμων γιατρών τον προηγούμενο χρόνο – 2 αναισθησιολόγους, έναν ακτινολόγο, έναν καρδιολόγο, έναν μαιευτήρα και έναν μικροβιολόγο. Υπάρχει προκήρυξη για χειρούργο και πιστεύουμε ότι με κάποιες καινούργιες προκηρύξεις  οι οποίες θα γίνουν, θα έχουμε και επιπλέον μόνιμο ιατρικό προσωπικό τον επόμενο χρόνο. Έχει εκφρασθεί το ανάλογο ενδιαφέρον».

Για την στελέχωση του ΕΚΑΒ ανέφερε ότι είναι ανεξάρτητη από το Νοσοκομείο και συναπτά  ενημέρωσε για την πρόσφατη δωρεά από ιδιώτη στο Νοσοκομείο την οποία έχει αποδεχθεί -ενός ψηφιακού Μαστογράφου και ενός ασθενοφόρου- , το οποίο ασθενοφόρο θα συμβάλλει στην μεταφορά όσων εξέρχονται από το νοσοκομείο χωρίς να επιβαρύνεται το ΕΚΑΒ. Το νοσοκομείο με το δικό του ασθενοφόρο θα κάνει πλέον τα εξιτήρια από μόνο του διευκολύνοντας τους ασθενείς και το προσωπικό θα καλυφθεί από πόρους του νοσοκομείου.

Όσον αφορά την λειτουργία των νέων μαστογράφων σε Αργοστόλι και Ληξούρι , ενημέρωσε ότι υπάρχει προσωπικό για να τους λειτουργήσει.

Για την επικείμενη κατάργηση της 6ης ΥΠΕ, ο κ Μαρτίνης δεν εξέφρασε κάποια άποψη , από την στιγμή που είναι Κυβερνητική απόφαση, άφησε όμως να εννοηθεί, ότι η Κεφαλονιά θα συνεχίσει να απευθύνεται στην Πάτρα με την οποία ήδη υπήρξε πολύ καλή συνεργασία.

Για το έργο επισκευής του Νοσοκομείου δήλωσε ότι αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να υπάρχει ανάδοχος και το νοσοκομείο με το έργο αυτό θα αναβαθμιστεί και κτηριακά και ενεργειακά και με την ανακαίνιση της παλιάς μαιευτικής πτέρυγας θα λειτουργήσει και τη ψυχιατρική κλινική. Για την λειτουργία της ΜΕΘ συνεχίζονται οι διεργασίες με το Υπουργείο Υγείας με υποφαινόμενη την ευχάριστη εξέλιξη.

Τέλος ο κ. Μαρτίνης σε σχέση με το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου για μόνιμο προσωπικό σε καθαριότητα και εστίαση, ανέφερε ότι έχουν καταργηθεί αυτές οι θέσεις από τον οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου και έχουν αναληφθεί αυτοί οι τομείς από ιδιώτες.

Κλείνοντας σημείωσε ότι το 2023 ήταν μία χρονιά με την μεγαλύτερη κίνηση στο νοσοκομείο Αργοστολίου – 6.000 εισαγωγές , 45.000 επισκέφθηκαν τα εξωτερικά ιατρεία και ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για την προσπάθεια του. Εξήρε δε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται και στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου και τόνισε την σημαντικότητα και των δύο  διασυνδεόμενων Νοσοκομείων για Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250