Κινητοποίηση στην Alpha Bank για να μη χάσει το σπίτι της πενταμελής οικογένεια από το Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 08:44

Κινητοποίηση στην Alpha Bank για να μη χάσει το σπίτι της πενταμελής οικογένεια από το Ληξούρι

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19-ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ-2023 ΩΡΑ 11:00 π.μ. ΣΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ALFA BANK ΣΤΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ.

Την επόμενη  Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη βγαίνει σε πλειστηριασμό η πρώτη κατοικία αυτοαπασχολούμενου συναδέλφου, βρίσκεται σε μια γειτονιά του Ληξουρίου, σ΄ αυτήν διαμένει και η πενταμελής οικογένεια της κόρης του, με τρία μικρά παιδιά.

Η κατοικία  πλειστηριάζεται από την εταιρία do value για λογαριασμό άλλης με έδρα το Δουβλίνο που αγόρασε το δάνειο από την ALFA BANK.  

Είναι  ένας από τους 700 χιλιάδες πλειστηριασμούς που προαπαιτεί το ταμείο ¨Ανάκαμψης.¨

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που με τους νόμους τους δίνουν την πρώτη κατοικία των λαϊκών κατοικιών στα fans και τα κοράκια.

Η ΑΣΕ καλεί τους συναδέλφους και όλους τους φορείς  την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη και  ώρα 11:00 π.μ. στο υποκατάστημα της ALPA BANK στο Αργοστόλι για να απαιτήσουμε την ματαίωση του πλειστηριασμού.

Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων.

 

 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Την Τετάρτη 27 Σεπτέμβρη βγαίνει στο σφυρί η πρώτη και μοναδική κατοικία αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία που σ΄αυτήν διαμένει και η πενταμελής οικογένεια της κόρης του, με τρία μικρά παιδιά.

Η κατοικία αυτή, ένα σπίτι σε μια γειτονιά του Ληξουρίου, πλειστηριάζεται από τα “κοράκια” της γνωστής doValue, η οποία διαχειρίζεται την υπόθεση για λογαριασμό μιας κάποιας άλλης εταιρείας με έδρα το Δουβλίνο υπό την ευρηματική ονομασία “Poseidon Finance Investor D.A.C.”, που με τη σειρά της αγόρασε το δάνειο από την Alfa Bank.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, άλλα και όλων των προηγουμένων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που με τους νόμους τους, αντί να προστατεύουν την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών, αφήνουν ανεξέλεγκτα τα funds και τους τοκογλύφους να λυμαίνονται το βιος των εργαζομένων, των αυταπασχολούμενων, των ανέργων, των συνταξιούχων. Τους επαναλαμβάνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε καμία έξωση, δεν μας φοβίζουν οι απαγορεύσεις τους, αλλά οργανώνουμε μαζικά την ταξική μας αλληλεγγύη.

Ο εν λόγω αυτoαπασχολούμενος επαγγελματίας δεν είναι ούτε μπαταχτζής ούτε στρατηγικός κακοπληρωτής. Αυτός και η πενταμελής οικογένεια της κόρης του που μένουν σε αυτό το σπίτι, είναι βιοπαλαιστές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπέρογκες απαιτήσεις των τραπεζών και των άλλων κορακιών.

Απαιτούμε:

  • Την αναστολή-ματαίωση του πλειστηριασμού της κατοικίας.
  • Διαγραφή τόκων και πανωτοκίων.
  • Κούρεμα του εναπομείναντος κεφαλαίου.
  • Ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές και δόσεις που να μπορεί ο δανειολήπτης να καλύπτει.
  • Λαϊκή στέγη σύγχρονη, φθηνή για όλο τον λαό

Καλούμε εργαζόμενους κι αυτοαπασχολούμενους σε κινητοποίηση την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη και ώρα 11.00 το πρωί στο κατάστημα της ALFA BANK στο Αργοστόλι.

Μόνο με την οργάνωση και την πάλη μέσα στα σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος, όσοι από εμάς κινδυνεύουμε να χάσουμε το σπίτι μας μπορούμε να σταματήσουμε την αδηφαγία των τραπεζών και των κυβερνήσεων.

Μόνο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να μπει εμπόδιο στα μέτρα που παίρνονται σε βάρος μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Η αλληλεγγύη που δείχνει ο λαός στις γειτονιές μπορεί να αλλάξει την κατάσταση, μπορεί να σώσει τα σπίτια μας. Το έχει δείξει ο λαός στο παρελθόν, όποτε χρειάστηκε, θα το κάνει και τώρα. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ