To Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας κερδίζει το στοίχημα - Πρέπει να στηριχθεί έμπρακτα απο την τοπική κοινωνία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Αυγούστου 2023 11:20

To Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας κερδίζει το στοίχημα - Πρέπει να στηριχθεί έμπρακτα απο την τοπική κοινωνία

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει εδραιωθεί πλέον ως ένα από τα ακαδημαϊκά τμήματα της χώρας με την υψηλότερη δημοφιλία. Για μια ακόμη χρονιά το ποσοστό κάλυψης των θέσεων εισακτέων ανέρχεται στο 100% ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκε αύξηση της βάσης εισαγωγής. Το Τμήμα ΨΜΕ του Ιονίου Πανεπιστημίου αναγνωρίζεται και φέτος από τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων για την αφοσίωσή του στην ποιότητα των παρεχόμενων σπουδών, διασφαλίζοντας ένα πλούσιο και ενημερωμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα στατιστικά για τις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2023 που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα από το Υπουργείο (στατιστικά για ΓΕΛ):

  1. Το 14% των επιτυχόντων έχουν δηλώσει το Τμήμα ως πρώτη επιλογή, ενώ το 26% ως μία από τις 3 πρώτες επιλογές τους, παρότι το Τμήμα δέχεται έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς εισακτέων Πανελληνίως (207 για ΓΕΛ, 260 συνολικά).
  2. Το Τμήμα συγκαταλέγεται στο 15% των Τμημάτων με την υψηλότερη ζήτηση σε εθνικό επίπεδο, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις/προτιμήσεις των υποψήφιων φοιτητών στο μηχανογραφικό δελτίο (3.201 υποψήφιοι από ΓΕΛ δήλωσαν το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο Μηχανογραφικό τους δελτίο)
  3. Το Τμήμα συγκαταλέγεται στο 8% των Τμημάτων σε εθνική κλίμακα με τους υψηλότερους αριθμούς επιτυχόντων (4ο τμήμα με έδρα σε νησί σε εθνικό επίπεδο με τόσο υψηλό αριθμό επιτυχόντων). Είναι το μοναδικό Τμήμα σε εθνικό επίπεδο με τόσο υψηλό αριθμό επιτυχόντων χωρίς να διαθέτει φοιτητικές εστίες.

Το Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας καλωσορίζει τους/τις νεοεισερχόμενους/ες φοιτητές/τριες με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια και τους καλεί να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους προσφέρεται. Να αγκαλιάσουν τη γνώση, να αναζητήσουν τις προκλήσεις και να συμμετέχουν ενεργά στον ακαδημαϊκό και κοινωνικό τους περίγυρο.

Οι καθηγητές και οι ερευνητές του Τμήματος έχουν εκτεταμένη εμπειρία και καθοδηγούν τους φοιτητές/τριες σε ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων θεμάτων, από τις τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ψηφιακό μάρκετινγκ έως την ψηφιακή δημοσιογραφία και την τεχνητή νοημοσύνη.

Για την συνέχιση της ανοδικής αναπτυξιακής πορείας του Τμήματος είναι απαραίτητη η έμπρακτη στήριξη του Τμήματος από όλους τους αρμόδιους τοπικούς/περιφερειακούς και εθνικούς φορείς.

IU ni 28613 70553 png

https://dmc.ionio.gr/gr/news/28613/




00 inkefalonia general ad 300X250