Κεφαλονιά: Πήγε για ψαροντούφεκο και βρήκε… νάρκη – Ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 12:07

Κεφαλονιά: Πήγε για ψαροντούφεκο και βρήκε… νάρκη – Ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο (video)

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας ψαροτουφεκάς που επέλεξε τη νότια Κεφαλονιά για το αγαπημένο του χόμπι. Σε βάθος μόλις 10 μέτρων εντόπισε μια τεράστια νάρκη, καθισμένη στο βυθό ανάμεσα σε πέτρες και φύκια, όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΡΤ.

Ο 36χρονος Παναγιώτης Δημάκος μετά το πρώτο σοκ, αντέδρασε με ψυχραιμία. Σκέφτηκε πως λόγω του μικρού βάθους η νάρκη μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς φαίνεται να ειναι άθικτη, ενώ διακρίνεται και σκουριά σε μερικά σημεία της. Ο ίδιος μίλησε στην ΕΡΤ για την υποβρύχια ανακάλυψή του.

Κεφαλονιά: Πήγε για ψαροντούφεκο και βρήκε… νάρκη – Ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο (video)
Ο δύτης Παναγιώτης Δημάκος

“Μια μέρα σαν την χτεσινή είναι αυτό που ονειρεύεται κάθε άνθρωπος που αγαπάει την ελεύθερη κατάδυση, βουτώντας για ψαροντούφεκο. Στα καταγάλανα νερά της νότιας Κεφαλονιάς σε σχετικά μικρό βάθος 10 μ ανακάλυψα μια νάρκη του 2ου παγκόσμιου πολέμου σφηνωμένη ανάμεσα σε βράχους… Η πρώτη σκέψη που έκανα μετά το δέος που μου προκάλεσε το θέαμα της νάρκης ηταν αν ειναι ακόμα ενεργή, αν μπορούσε ακόμα να κάνει την δουλειά που αρχικά είχε κατασκευαστεί και κατά ποσό ήταν επικίνδυνη σε τόσο μικρό βάθος για κάποιο αλιευτικό που σηκώνει δίχτυα η κάποιο μεγάλο σκάφος που θα έριχνε άγκυρα απάνω του. Επόμενη σκέψη ηταν να πάρω τηλέφωνο όταν βγω από το νερό την Ευτυχία Πενταράκη, τη φίλη μου που γνωρίζει από τέτοια περιστατικά να με καθοδηγήσει σε τι ενέργειες πρέπει να προβώ… Αφού βιντεοσκόπησα την νάρκη με υποβρύχια κάμερα πήρα το ακριβές στίγμα της τοποθεσίας και ενημέρωσα το κατά τόπους λιμεναρχείο για τις απαραίτητες ενέργειες” , λέει στην ΕΡΤ ο Παναγιώτης Δημάκος.

Μπορεί το ψάρεμα να μην είχε μεγάλους ροφούς η χοντρά μαγιάτικα, είχε σίγουρα αυτό που στην πραγματικότητα όλοι βουτάμε να βρούμε (κάτι που κανένας άλλος δεν έχει δει η πιάσει όμοιό του) εκμυστηρεύθηκε ο έμπειρος δύτης στην δημοσιογράφο Ευτυχία Πενταράκη.

“Σίγουρα μια τέτοια ανακάλυψη ειναι από τις ιστορίες που θα λέω όταν με ρωτούν, τι ειναι το πιο παράξενο πράγμα που έχεις δει όλα αυτά τα χρόνια που βουτάς”, λέει χαρούμενος ο Π. Δημάκος.

Αμέσως μόλις ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο της Κεφαλονιάς, έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και τις επόμενες ημέρες αναμένεται στο σημείο ειδική ομάδα εξουδετέρωσης ναρκών του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση της νάρκης, ενώ το πιθανότερο είναι πως θα προχωρήσει σε ελεγχόμενη εξουδετέρωσή της.

 

Embedded Video

 

Πηγή: www.ertnews.gr




00 inkefalonia general ad 300X250