Θλίψη! ‘’Έφυγε’’ ο εκπαιδευτικός Νικόλας Γαλιατσάτος - Συλλυπητήρια μηνύματα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Ιουνίου 2023 09:12

Θλίψη! ‘’Έφυγε’’ ο εκπαιδευτικός Νικόλας Γαλιατσάτος - Συλλυπητήρια μηνύματα

Θλίψη στην Κεφαλονιά, στο άκουσμα του θανάτου του εκπαιδευτικού Νικόλα Γαλιατσάτου, ο οποίος έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 70 ετών.

Μαχητικός στην πολυετή συνδικαλιστική του δράση, φυσικός στην εκπαιδευτική του ιδιότητα, άφησε έντονο το στίγμα του στην Κεφαλονιά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Κυριακή 11 Ιουνίου στις 5μ.μ. στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Στεφάνας στα Δεμουτσαντάτα.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. 

Συλλυπητήρια Μηνύματα 

ΕΛΜΕΚΙ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ  εκφράζει την οδύνη του για τον θάνατο του συναδέλφου Νικόλα Γαλιατσάτου και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγό του και αγαπητή συνάδελφο Μαρία Ανδρεάτου καθώς και στα παιδιά του.

Ο συνάδελφος Νικόλας Γαλιατσάτος υπήρξε για πολλά χρόνια ενεργό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Πολύχρονη ήταν η παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ ΚΙ, την οποία υπηρέτησε και από τις θέσεις του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του ΔΣ. Με τη μαχητική του παρουσία έχει αφήσει τη σφραγίδα του στα τοπικά συνδικαλιστικά δρώμενα, έχοντας υποστεί και διώξεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των συναδέλφων, κατά την περίοδο της θητείας του ως αιρετού μέλους στο τοπικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο ( ΠΥΣΔΕ) Κεφαλονιάς - Ιθάκης. Ακόμη, συνέβαλε στην ίδρυση του Νομαρχιακού Τμήματος Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ ως ιδρυτικό μέλος.

Ο Νικόλας Γαλιατσάτος, ενεργός πολίτης  από τα φοιτητικά του χρόνια, έχοντας συμμετάσχει και στο αντιδικατοτορικό κίνημα, ως φοιτητής στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστήμιου της Πάτρας, συνέχισε και στη μετέπειτα ζωή του να συμμετέχει δραστήρια στα κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα της Κεφαλονιάς.

Κατά την θητεία του στη Δημόσια Εκπαίδευση, την οποία υπηρέτησε και ως  Διευθυντής στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, είχε κερδίσει την εκτίμηση των συναδέλφων και την αγάπη των μαθητών του.

Θα τον θυμόμαστε πάντοτε ως  συνεπή αγωνιστή για μια καλύτερη παιδεία, για μια καλύτερη ζωή.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΚΙ, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να παρευρεθεί στην νεκρώσιμη ακολουθία και να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του συναδέλφου μας.

Αργοστόλι 10/6/2023

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Η Πρόεδρος

Σοφία Ποταμιάνου           

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος                         

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.) ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ                                                                                     

(ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ)

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του συναδέλφου Νικόλα Γαλιατσάτου, στη γυναίκα, τα παιδιά, τα εγγόνια και στους οικείους του.

Ο συνάδελφος Νικόλας Γαλιατσάτος ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο από τα φοιτητικά του χρόνια κατά την περίοδο της δικτατορίας. Υπήρξε ενεργό μέλος για πολλά χρόνια και από διάφορες θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, έχοντας υποστεί διώξεις κατά τη περίοδο της θητείας του ως αιρετού μέλους στο τοπικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο (ΠΥΣΔΕ) υπερασπιζόμενος με σθένος τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου.

Ως εκπαιδευτικός υπηρέτησε στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου έχοντας κερδίσει τον σεβασμό των συναδέλφων και την αγάπη των μαθητών του.

Θα τον θυμόμαστε ως έναν ανιδιοτελή ιδεολόγο και μαχητικό υπερασπιστή για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Βαρδαραμάτος Βαγγέλης                    Παύλου Κατερίνα

Νομαρχιακό Τμήμα (ΝΤ) Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την βαθειά του θλίψη για τον θάνατο του συνάδελφου Νικόλα Γαλιατσάτου.

Ο Συνάδελφος Νικόλας υπήρξε για σειρά ετών, συνδικαλιστικό στέλεχος του εκπαιδευτικού κινήματος και ιδρυτικό μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ, συνεισφέροντας σημαντικά στην ενοποίηση του αγώνα όλων των δημοσίων υπαλλήλων για τα σύγχρονα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας.

Το σύνολο των μελών του Νομαρχιακού Τμήματος εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του .

             ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 11-06-2023                                       

  Το Ν.Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

 

Τ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ

Η Τ.Ε. Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα τα παιδιά, τα εγγόνια και στους οικείους του Νικόλα Γαλιατσάτου αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα και στελέχους του εκπαιδευτικού κινήματος, που έφυγε από τη ζωή.

 

Πέτρος Πετράτος 

ΑΝΤΙΟ ΝΙΚΟΛΑ. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

         Αγαπημένε σύντροφε Νικόλα, φεύγεις νωρίς. Φεύγεις και φτωχαίνει η γενιά μας, φεύγεις και, χωρίς υπερβολή, το κενό που αφήνεις δε συμπληρώνεται.

         Από τα χρόνια του «Πολυτεχνείου» στην Πάτρα, όπου σπούδαζες, μέχρι και σήμερα δεν έπαψες να αγωνίζεσαι θαρραλέα για μια καλύτερη κοινωνία και μια ομορφότερη ζωή.

         Στην Εκπαίδευση, στο Σχολείο τα πήγες πολύ καλά. Αντιγραφειοκρατικός, δημοκρατικός, συλλογικός, ουσιαστικός, αποτελεσματικός. Εκτίμηση από και προς τους συναδέλφους σου – έχουν να το λένε οι συνάδελφοι – φιλικός, πατρικός προς τους μαθητές σου.

         Στην Κοινότητα του χωριού σου, στην Τοπική μας Κοινωνία δοτικός, δραστήριος, γενναιόδωρος και πάλι αποτελεσματικός. Όλοι σε θυμούνται με αγάπη.

         Στα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα συνειδητός, αυθεντικός, θερμός υπερασπιστής των «πιστεύω» σου. Χωρίς εφησυχασμούς, χωρίς «ταμπέλες», με υπερβάσεις. Σ’ ενδιέφερε η γόνιμη ενότητα, η σύνθεση. Δεν ξεχνώ τη στήριξή σου απέναντί μου στο δικό μου κομματικό πρόβλημα.

         Στην Οικογένεια έδωσες μαζί με τη γυναίκα σου τη Μαρία τον καλύτερο εαυτό σου και καμάρωνες για το αποτέλεσμα.

         Και τον τελευταίο καιρό με την αρρώστια σου πάλι έδωσες μάχη με πείσμα, υπομονή και επιμονή.

         Νικόλα της καλοσύνης και της μαχητικότητας, Νικόλα της σεμνότητας και της αλληλεγγύης, Νικόλα της προσφοράς, φεύγεις, μα μένεις κοντά μας, δίπλα μας. Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν και σένα.

Αντίο, Νικόλα. Θα είσαι μαζί μας.

 Πέτρος Πετράτος

 

Μιλτιάδης Μελισσάς 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, εκφράζει τα πιο ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους
του εκπαιδευτικού, φυσικού στην ειδικότητα, συνδικαλιστή και πρώην Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου Νικόλα Γαλιατσάτου.

Να είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

O ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

 

 

Θεόφιλος Μιχαλάτος 

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε τον Νικόλα Γαλιατσάτο.

Τον εκπαιδευτικό και συνδικαλιστή, που άφησε το δικό του έντονο αποτύπωμα στο νησί μας.

Θα τον θυμόμαστε με μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό για το ήθος του.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμαρχος Αργοστολίου 

 

Νικόλας Βαλλιανάτος 

Με θλίψη αποχαιρετούμε Νικόλα Γαλιατσάτο, ο οποίος άφησε το δικό του αποτύπωμα στην Κεφαλονιά, μέσα από την εκπαιδευτική του και συνδικαλιστική του δράση.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του

Νικόλας Βαλλιανάτος 

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου 

 

Ελένη Τζιβρα Χιόνη

Σήμερα η πόλη μας είναι φτωχότερη ! «Έφυγε» ο σύντροφος, ο φίλος, ο δάσκαλος.

Ο Νίκος  ο Γαλιατσάτος δεν είναι πια ανάμεσα μας …

Ο Νικόλας δεν δίδαξε μόνο τους νόμους της φυσικής ,πάνω από όλα στους μαθητές

του  και σε όλους εμάς δίδαξε ήθος : πολίτικο, συνδικαλιστικό ,αγωνιστικό!

Με ότι καταπιάστηκε έβαλλε την σφραγίδα του με ανιδιοτέλεια και επίγνωση της

αποστολής του ως άνθρωπος !

Πάντα παρών σε όλες τις ιστορικές στιγμές των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων της εποχής μας.

Θα μου-μας λείψεις αγαπημένε! Αξέχαστος !

Η σκέψη και η έγνοια μας κοντά στην οικογένεια σου.

Ελένη Τζιβρα Χιόνη

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΡ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛΑ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ

Σήμερα έφυγε από την ζωή ο αγαπημένος μου σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ, ο εξαίρετος ΑΝΘΡΩΠΟΣ ,πολύ καλός φίλος, υποδειγματικός σύζυγος, τρυφερός πατέρας και παππούς, σπουδαίος δάσκαλος, ευγενικός, σεμνός, ατίθασος μαχητής και πρωτοπόρος αγωνιστής.

Γεννήθηκε στα Δεμουτσαντάτα Κεφαλονιάς το 1953. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών Φυσικός και στη συνέχεια υπηρέτησε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην αρχή στον ιδιωτικό τομέα και στη συνέχεια στο δημόσιο.

Η 21η Απρλίου 1967 βρίσκει τον σ. ΝΙΚΟ μαθητή της Β τάξης του Γυμνασίου Αρρένων Αργοστολίου και αρχίζει «να καταλαβαίνει ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει   γιατί συνέλαβαν την ίδια μέρα δύο αριστερούς συγχωριανούς του και θαύμασε τις κινήσεις κάποιων αριστερών που κόντρα στο φόβο της εποχής τους τόλμησαν να ψηφίσουν ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα παρωδία της Χούντας». Έτσι όταν τελειώνει το Λύκειο και βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, αρχίζει να πολιτικοποιείται. Παίρνει μέρος στις συζητήσεις , στις συνελεύσεις , τις απεργίες του φοιτητικού συλλόγου και στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Πάτρας που έγινε τις ίδιες μέρες του Νοέμβρη με το Πολυτεχνείο στην Αθήνα.

Στην συνέχεια οργανώνεται στο ΚΚΕ από το 1974 μέχρι το 1997 και για χρόνια εκλέγεται Πρόεδρος στο χωριό του τα Τρωιαννάτα από το 1984 μέχρι το 1990. Διαφωνώντας με την τακτική της οργάνωσης σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και σε γενικότερα θέματα στρατηγικής της επανάστασης , αποχωρεί από αυτόν τον χώρο και εντάσσεται πολιτικά στο ΝΑΡ και στη συνέχεια στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Συμμετέχει από τότε στο συνδικαλιστικό κίνημα ως μέλος της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης της οποίας διετέλεσε πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας επί σειρά ετών. Παράλληλα συμμετέχει σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την Δημοκρατία, την ειρήνη,, την παύση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο , και τον κομμουνισμό της εποχής μας, ως μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Είναι επί σειρά ετών υποψήφιος βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές , με το ψηφοδέλτιο της «ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ. Α» , και υποψήφιος νομαρχιακός και περιφερειακός σύμβουλος στις Νομαρχιακές και Περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της «Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια».

Στο βιβλίο « Κεφαλονίτες και Ιθακήσιοι στην εξέγερση του Πολυτεχνείου» αναφέρει ο ίδιος: « δεν δέχομαι για κανένα λόγο τον χαρακτηρισμό «αγωνιστής του Πολυτεχνείου» που τόσο πολύ «πούλησε» μετά την δικτατορία και τόσο πολύ διασύρθηκε στη συνέχεια. Εξάλλου, αυτός ο τίτλος ανήκει σ’ αυτούς που βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν και δεν εξαγοράστηκαν…. Και καταλήγει : « Ο αγώνας συνεχίζεται. Και σ’ αυτόν τον αγώνα ο καθένας από μας πρέπει να καταθέσει την δική του συμμετοχή, τον δικό του τρόπο προσωπικής στάσης και αγώνα, χωρίς να εφησυχάζει και να αρκείται στην τυχόν προσφορά του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973. ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΛΕΝΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ». Για αυτό και ήθελε να είναι υποψήφιος βουλευτής ακόμα και τώρα που ήταν άρρωστος, στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαίου 2023.   ΝΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ.

Η ζωή του όλη ήταν πάντοτε συνυφασμένη με τα ιδανικά της δικαιοσύνης, της ισότητας, της καλοσύνης, της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της προσφοράς, της σεμνότητας, της ανιδιοτέλειας, και βεβαίως με τον κοινωνικό χαρακτήρα της εκπαίδευσης το οποίο υπηρέτησε με εξαιρετικό τρόπο, πιστεύοντας πως το δημόσιο σχολείο πρέπει να είναι ανοικτό στην κοινωνία. Υπήρξε σπουδαίος καθηγητής με πλατειά παιδεία, εχθρός της τυπολατρίας ,άοκνος και εύστροφος, με πολλή αγάπη και κατανόηση και διάθεση να προσφέρει γνώσεις και να αφουγκρασθεί τις ανάγκες των μαθητών του, να σκύψει με ειλικρινές ενδιαφέρον στα όποια προβλήματα τους. Έτσι συνέβαλλε ουσιαστικά στην διαπαιδαγώγηση όσων μαθητών βρέθηκαν κοντά του στον εκπαιδευτικό του βίο.

Για μένα ήταν ο πολύ καλός φίλος, ο συνοδοιπόρος, ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ. ΄Ημουν και θα είμαι πάντα περήφανη που σε γνώρισα. Η απώλεια είναι τεράστια και δυσαναπλήρωτη. Ο κόσμος είναι φτωχότερος που δεν υπάρχεις πια, γιατί η παρουσία σου και η δράση σου σε όλα τα επίπεδα ήταν ένα φώς στο σκοτάδι και τον ζόφο των ημερών που ζούμε, στον οποίο κυριαρχεί η ιδιοτέλεια.

ΣΥΝΤΡΟΦΕ σε αποχαιρετούμε και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλα όσα πάλευες και συ.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

Θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα σου, στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου.

ΓΑΙΤΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

 

Σύλλογος Φυσικών Κεφαλονιάς 

Ο Σύλλογος των Φυσικών  Ν. Κεφ/νίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος φίλου και αγαπητού συναδέλφου μας Νίκου Γαλιατσάτου. 

Θα σε θυμόμαστε πάντα.

Το Δ.Σ  του Συλλόγου 




00 inkefalonia general ad 300X250