Συναγερμός στην Κεφαλονιά - Αναγκαστική προσγείωση για ελικόπτερο στη Λειβαθώ (Ανανεωμένο - VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 21:29

Συναγερμός στην Κεφαλονιά -  Αναγκαστική προσγείωση για ελικόπτερο στη Λειβαθώ (Ανανεωμένο - VIDEO)

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί της Πέμπτης, στα σώματα ασφαλείας της Κεφαλονιάς, καθώς ελικόπτερο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο χωριό Κλείσματα, της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς. 

Εκεί, ο κυβερνήτης προσγείωσε το ελικόπτερο σε μεγάλο οικόπεδο, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν δυο άνδρες, οι οποίοι ειναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν και παραμένουν προληπτικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς 

Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες, το ελικόπτερο για αρκετή ώρα έκανε κύκλους κοντά στο Κάστρο Αγίου Γεωργίου.

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο τύπου Robinson R22 Betta II , ενώ οι επιβαίνοντες είναι σχετικά μεγάλης ηλικίας (περίπου 60 & 65 ετών).

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 60χρονος κυβερνήτης, ο οποίος κατάγεται από τη Ζάκυνθο και είναι και ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Ζακύνθου,  αντιλήφθηκε έγκαιρα από τα όργανα του κόκπιτ, ότι υπήρχε κάποια μηχανική βλάβη στο ελικόπτερο, με αποτέλεσμα να το οδηγήσει με ασφάλεια σε αναγκαστική προσγείωση στο εν λόγω οικόπεδο.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των διασωστών, οι οποίοι έφτασαν έγκαιρα στο σημείο που βρισκόταν το ελικόπτερο. 

Στο σημείο βρέθηκαν και η αντιδήμαρχος Λειβαθούς Κρυσταλλία Μιχαλάτου, καθώς και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Σπαρτιών, Μικέλης Μαφρέδας και Περατάτων Βαγγέλης Βαγγελάτος.

Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά και δεν υπήρχαν θύματα παρά μονάχα υλικές ζημιές στο ελικόπτερο, που σημειώθηκαν κατά την ώρα της αναγκαστικής προσγείωσης.  

{https://youtu.be/V3UFI5VlLuY/}

Ρεπορτάζ - Εικόνες: Γιώργος Χαλαβαζής

Απόδοση: Χρήστος Λαμπράκης 

Αυτός είναι ο τύπος του αεροσκάφους, σύμφωνα με στοιχεία της αερολέσχης Ζακύνθου

Το ελικόπτερο R22 είναι ένας ευέλικτος και γρήγορος τύπος ελικοπτέρου, ο οποίος σας παρέχει ασφάλεια και άνεση στο ταξίδι σας. Οι σύγχρονες παροχές του το καθιστούν ως ένα από τα καλύτερα στο είδος του. Ειδικά σχεδιασμένο και κατάλληλο για σύντομες εξορμήσεις και περιηγήσεις στα αξιοθέατα του νησιού. Η ευελιξία του και η διθέσια χωρητικότητα του, σε συνδυασμό με το προσιτό κόστος ανά ώρα πτήσης του το καθιστούν ιδανικό για διάφορες δραστηριότητες. Έχει αυτονομία καυσίμου 03:00 ώρες και ταχύτητα ταξιδιού 80Knots.

Technical Specifications

  •  Manufacturer: Robinson
  •  Type: Betta II
  •  Model: R22
  •  Category: Normal Single Piston Engine
  •  Cruise speed (kts): 80
  •  Range: 300nm

Seating Capacity

  •  No of Seats: 1
  •  Crew: 1

DSC 0047DSC 0049DSC 0050

elikoptero1111

elikoptero9

elikoptero1elikoptero2elikoptero3elikoptero4




00 inkefalonia general ad 300X250