Κοκκόλης στον COSMOS 96,5: Ανοιχτές ακόμα οι πληγές από τον ΙΑΝΟ στην Άσσο – Εύχομαι να μην έχουμε ατύχημα στον δρόμο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 14:57

Κοκκόλης στον COSMOS 96,5: Ανοιχτές ακόμα οι πληγές από τον ΙΑΝΟ στην Άσσο – Εύχομαι να μην έχουμε ατύχημα στον δρόμο

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άσσου Χρήστος Κοκκόλης.

Ο κ. Κοκκόλης εν πρώτοις στάθηκε στην μειωμένη τουριστική κίνηση του Μαίου και σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθεί επιτέλους η ανάλογη προσοχή στα άκρως τουριστικά σημεία της Κεφαλονιάς όπως η Άσσος.

« Η Άσσος ενώ ήταν ένα από τα δύο μέρη που επλήγησαν από το «Ιανό» δεν αντιμετωπίστηκε ανάλογα. Από πλευράς πολιτείας , Δήμου – Περιφέρειας, δεν έγινε κανένα έργο. Τώρα από ότι μας λέει ο Δήμος το έργο της πλατείας έχει πλειοδοτηθεί . Θα έπρεπε εν όψει εκλογών να υπάρχει ένα ενδιαφέρον από τους κρατικούς και τους τοπικούς φορείς , όμως δεν έγινε τίποτα και δεν μας επισκέφθηκε κανένας. Την Κυριακή θα δεχθούμε την κ. Ζαχαράκη , η οποία ήταν και με την δενδροφύτευση των πεύκων εδώ και είναι ένα στολίδι για την παράταξη της ΝΔ , ένα στολίδι καρδιάς και χαρακτήρος. Εμείς την στηρίξαμε αυτή την κυβέρνηση , όπως και στις προηγούμενες εκλογές, παρ όλο που έχω τα παράπονα μου».

Ο κ. Κοκκόλης επεσήμανε για μια ακόμα φορά την επικινδυνότητα του δρόμου της Άσσου: «Κατέθεσα στην Περιφέρεια εγγράφως στοιχεία για την επικινδυνότητα του δρόμου, ζήτησα εγγράφως και την απάντηση τους και δύο μήνες τώρα δεν έκαναν καν τον κόπο να μου απαντήσουν και να με ενημερώσουν για το τι θα κάνουν. Πέρσι μας είχαν πει ότι είχε αναλάβει εργολάβος, φέτος μαθαίνουμε ότι δεν είχε γίνει μελέτη. Εύχομαι να μην έχουμε κάποιο ατύχημα. Μας είχε επισκεφθεί κάποια στιγμή ο κ. Τραυλός με την κ. Κράτσα και νομίζω ότι είδαν την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου. Το τι είπε η Κράτσα δεν γνωρίζω, γιατί δεν με ενημέρωσε ότι θα ήθελε να με δει ερχόμενη εδώ. Δεν έχουν καθαριστεί ακόμα τα ρέματα από τον «Ιανό», δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί αγρότες ».

Για τη υδροδότηση της Άσσου ανέφερε ότι στην γεώτρηση της Άσσου μετά την αλλαγή του δικτύου δεν υπάρχουν οι διαρροές του παρελθόντος και υπάρχει κάλυψη για αυτή τη περίοδο. « Αυτή την στιγμή υπάρχει 50% πληρότητα στα δωμάτια όμως δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με την υδροδότηση το επόμενο διάστημα . Αν προκύψει πρόβλημα θα το καλύψουμε με την άντληση αφού κάποιοι παραμένουν αρνητικοί με την κατασκευή του εργοστασίου αφαλάτωσης στο σημείο που έχει υποδειχθεί».

Για τις προοπτικές της Κεφαλονιάς ο κ. Κοκκόλης έκανε αναφορά στα πολύ καλά προιόντα που παράγει η Κεφαλονιά και στα αξιόλογα κρασιά της και στην ανάγκη ανάδειξη τους προς τα έξω. Δεν παρέλειψε δε, να κάνει αναφορά στην απώλεια της ονομασίας «φέτα Κεφαλονιάς» και στις συνέπειες που εμπεριέχει αυτή η ιστορία, ενώ εξήρε το ενδιαφέρον του κ Ναπολέοντα Μαραβέγια για τον πρωτογενή τομέα της Κεφαλονιάς.

Για τη καθαριότητα της Άσσου ενημέρωσε : « Δεν έχουμε δικό μας ιδιώτη καθαριστή φέτος, τον καθαρισμός τον έχει αναλάβει ο Δήμος με ανάθεση σε εργολάβο και εύχομαι να υπάρχει η ανάλογη κάλυψη καθ όλη την διάρκεια του Καλοκαιριού που θα αυξηθεί η κίνηση. Εμείς δεν έχουμε καμία αρμοδιότητα, παγίως έχω λάβει 500 ευρώ στα δύο χρόνια τα οποία δεν φτάνουν ούτε για λάδι στα καντήλια της εκκλησίας. Ως πρόεδρος έχω καταλήξει κολαούζος».

Για τις εκλογές έκανε ιδιαίτερη αναφορά: « Δεν μπορούμε να πούμε ότι χειρίστηκε κακά την κατάσταση η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και τον στηρίξαμε όλοι και ξαναβγήκε και με μεγάλη διαφορά . Όμως ως Χρήστος Κοκκόλης ανησυχώ λίγο γιατί είναι πολύ λίγοι οι ψήφοι που πήραν τα υπόλοιπα κόμματα και δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει θετικά αυτό. Θα υπάρχει αντιπολίτευση για θετικές παρεμβάσεις; Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι τώρα χειρίστηκε πάρα πολύ καλά και το μεταναστευτικό και τον κορονοιό και τις φυσικές καταστροφές ( έκανε αναφορά στις προβληματικές αποζημιώσεις από την Περιφέρεια με τον «Ιανό») και την οικονομική κρίση».

Τέλος ο κ Κοκκόλης έκανε αναφορά και προτάσεις για την θωράκιση της Άσσου με τη κλιματική κρίση στα πρόθυρα μας και πολύ περιγραφικά χαρτογράφησε σημεία και απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν. Δεν παρέλειψε δε να επικαλεστεί στοιχεία που υπάρχουν για γεωλογικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα στην Άσσο και κατά το παρελθόν.

Κλείνοντας επανέλαβε τις ευχαριστίες του σε όσους συνέδραμαν την Άσσο την περίοδο του «Ιανού» και ιδιαιτέρως στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και περιφερειακό σύμβουλο Σπύρο Γαλιατσάτο .για την ιδιαίτερη στάση και προσφορά του την περίοδο εκείνη.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.