Παραίτηση Οφθαλμιάτρου: Διάψευση Φισφή για την ανακοίνωση εργαζομένων του Ματζαβινατείου (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 09:42

Παραίτηση Οφθαλμιάτρου: Διάψευση Φισφή για την ανακοίνωση εργαζομένων του Ματζαβινατείου (COSMOS 96,5)

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς Γιάννης Φισφής φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», με αφορμή την παραίτηση της οφθαλμιάτρου του Ματζαβινάτειου Νοσοκομείου αλλά και της ανακοίνωσης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ληξουρίου αναφορικά με την παραίτηση της γιατρού.

«Υπάρχει μια αναστάτωση τις τελευταίες ημέρες, η οποία οφείλεται στην παραίτηση της οφθαλμιάτρου του Νοσοκομείου Ληξουρίου και η οποία μόλις πριν από 6 μήνες ανέλαβε υπηρεσία και είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός, το οποίο μας στεναχώρησε, γιατί είναι μια νέα συνάδελφος που ήρθε στην Κεφαλονιά και στο Ληξούρι να δουλέψει και μέσα σε έξι μήνες παραιτήθηκε. Σε ανακοίνωση που έβγαλε ο ΙΣΚ τονίσαμε ότι οι λόγοι παραίτησής της δεν είναι προσωπικοί – και λέγοντας προσωπικοί εννοούμε ότι δεν άλλαξε γνώμη ή δεν συνέβη κάτι σε κάποιον δικό της – αλλά οι λόγοι που μας ανέφερε προσωπικά, είναι πως από κάποια στιγμή και μετά υπήρξαν κάποια ζητήματα τα οποία άλλαξαν την εργασιακή της σχέση στο Νοσοκομείο. Η συνάδελφος ανέφερε ότι θα ήθελε να εφαρμοστεί και σε αυτή, ότι εφαρμόζεται και στους άλλους γιατρούς. Μας τόνισε ότι υπήρχε προς το πρόσωπό της διαφορετική μεταχείριση. Εμείς σας ΙΣΚ οφείλουμε να συμπαραστεκόμαστε και να είμαστε δίπλα σε κάθε γιατρό αν δούμε ότι δέχεται μεταχείριση διαφορετική από την συνήθη και την ορθή. Αυτά πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενά της.

Βγήκε μια ανακοίνωση από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Ληξουρίου, γιατί στο Ληξούρι δεν υπάρχει σωματείο εργαζομένων. Θα ήθελα να βγει στην δημοσιότητα ποιοι είναι αυτοί οι εργαζόμενοι οι οποίοι υπογράφουν την ανακοίνωση. Έχω την πληροφόρηση ότι δεν απηχεί το σύνολο των εργαζομένων αυτή η ανακοίνωση. Αυτή η ανακοίνωση αναφέρεται και στον ΙΣΚ λέγοντας ότι σε τοπικά μέσα γίνονται ψευδείς αναφορές θεσμικών οργάνων και προφανώς αναφέρονται σε εμάς. Η δική μας ανακοίνωση ήταν κατευναστική, γιατί εμείς θέλαμε να τελειώσει το ζήτημα. Επίσης θέλουμε η γιατρός να πάρει πίσω την παραίτησή της, να μην στερηθεί η Παλλική τις υπηρεσίες μια εξαιρετικής γιατρού. Τέλος, θέλουμε να εφαρμοστεί ότι εφαρμόζεται σε όλους τους άλλους γιατρούς, ότι είναι νομότυπο, ότι είναι ηθικό και ότι είναι λογικό.

Θέλω όμως να σταθώ στην ανακοίνωση των εργαζομένων, επειδή λένε για ψευδείς ανακοινώσεις θεσμικών οργάνων και αναφέρει τον ΙΣΚ, θέλω να τονίσω ότι ο ΙΣΚ δεν έβγαλε ποτέ καμία ανακοίνωση με ψεύδη. Αυτό που είπαμε είναι ότι η γιατρός δεν παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και δεν στραφήκαμε κατά κάποιου εργαζομένου. Είμαστε σίγουροι δε ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων βοήθησε, βοηθάει και θέλει η γιατρός να γυρίσει πίσω. Δεν αφήσαμε καμία υπόνοια για τους εργαζομένους».




00 inkefalonia general ad 300X250