Γαλιατσάτος στον COSMOS 96,5: Ιστορικό λάθος η επιλογή της 21ης Μαΐου για εκλογές - Πιστεύω ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα είναι Κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 17:43

Γαλιατσάτος στον COSMOS 96,5: Ιστορικό λάθος η επιλογή της 21ης Μαΐου για εκλογές - Πιστεύω ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα είναι Κυβέρνηση

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με την  δημοσιογράφο  Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο  περιφερειακός Σύμβουλος με την ΑΝΑΣΑ και υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Σπύρος Γαλιατσάτος, με αφορμή την ανακοίνωση του για τον ''Αποκλεισμό των ξενοδοχείων από 3 αστέρων και κάτω από την δράση ‘’Πράσινος μετασχηματισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων’’.

«Αμφιβάλλω εάν και τα υπόλοιπα ξενοδοχεία θα χρηματοδοτηθούν και κάτω από ποιες προυποθέσεις. Το συγκεκριμένο είναι ψευδεπίγραφο, γιατί από την μία λέει μικρομεσαίες επιχειρήσεις και από την άλλη τις εξαιρεί νομικά και τυπικά. Ας ελπίσουμε ότι θα πάρουν τουλάχιστον οι μεγαλύτερες. Ο τίτλος του προγράμματος είναι κατ επίφαση».

Ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση:

 « Η κοινωνία υφίσταται μία ληστεία εν βασάνοις για όλα. Για ότι και αν επιχειρήσεις σου βγαίνουν ξαφνικά πληρωμές οι οποίες δεν φαίνονται ότι θα υπάρξουν. Αυτό επιτείνει την αβεβαιότητα του κόσμου σήμερα. Έχουν κάνει την κοινωνία να μην ξέρει ποιος είναι ο πάτος της ακρίβειας, που θα φτάσουν τα καρτέλ, τα μονοπώλια, τα επιτόκια. Δεν υπάρχει χειρότερη κοινωνικοοικονομική επίπτωση  από αυτό και αυτό δημιουργεί οργή στον κόσμο , αγανάκτηση και σωρεία αρνητικών κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων. Η οικονομία έχει τους πολλαπλασιαστές και τους επιταχυντές της και σε τέτοιες περιπτώσεις αμφιβολίας και ανασφάλειας  δικαίου κλπ, δημιουργούν μια κατάσταση η οποία δηλητηριάζει τον άνθρωπο».

Στην πολιτική της Περιφερειακής Αρχής για τον τουρισμό:

«Έχουμε ραγδαία μείωση του χρόνου και του αριθμού των εταιρειών χαμηλού κόστους, που ήρθαν με θυσία όχι μόνο δική μου αλλά και πολλών άλλων επαγγελματιών. Όταν έγινα Αντιπεριφερειάρχης είχα εδραιώσει μία εμπιστοσύνη  και με μια δαπάνη των 20 χιλιάδων ευρώ ετησίως , είχα τις πτήσεις από πολλές εταιρείες χαμηλού κόστους από τον Απρίλιο μήνα. Τώρα υπάρχει αδιαφορία από πλευράς περιφέρειας και λιγοστεύουν οι πτήσεις αυτές και αυτές που παραμένουν συρρικνώνονται. Φέτος από Ιταλία θα έχουμε τις πρώτες πτήσεις περίπου  10 Ιουνίου, ενώ άλλοτε τις είχαμε από Απρίλη. Αυτό είναι μεγάλο χαστούκι για την προστιθέμενη αξία για τις βίλες ,τα καταλύματα, την εστίαση την ενοικίαση των αυτοκινήτων κλπ. Χρήματα η Περιφέρεια έχει και έχουν απελευθερωμένα τα χέρια τους για να κάνουν αναθέσεις, κάτι που εμείς δεν είχαμε. Όταν έχουμε αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, το να μην γίνεται έργο σημαίνει αδιαφορία και ανικανότητα. Όταν πας τρείς φορές στο Ντουμπάι και ξετινάζεις την μπάγκα του Περιφερειακού Ταμείου, ενώ ο τότε Αντιπεριφερειάρχης  πρωτογενούς τομέα Σωτήρης Κουρής μένει στον «αέρα» για εκθέσεις για αγρότες και τοπικά προιόντα , μου είναι αψυχολόγητο και αχαρακτήριστο. Εμείς για την περιφέρεια που έχει 13 κατοικημένα νησιά , κάναμε 2 δημοσιογραφικές αποστολές και για τα μικρά νησιά, γιατί υπήρχε η βούληση και ο τρόπος. Τα χρήματα που δαπανήσαμε εμείς μπροστά στις δράσεις που κάναμε, ήταν τα λιγότερα από όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας , με τρομακτικά αποτελέσματα με τις δυνατότητες που έχουμε σε σχέση με άλλες περιφέρειες. Τα Ιόνια Νησιά ανέβηκαν 48% - η Κεφαλονιά 55% -και η Κρήτη 26,2% και το Νότιο Αιγαίο 23,7% την περίοδο 2014-19. Το 2017 ήμασταν πρώτοι στην ανά διανυκτέρευση είσπραξη στα Ιόνια Νησιά».

Στην υποψηφιότητα Τρεπεκλή για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:

« Για να βάλλει υποψηφιότητα ο κ Τρεπεκλής ο οποίος προέρχεται από την ΝΔ όπως και η κ Κράτσα, προφανώς έβλεπε την αδυναμία της παράταξης αυτής και όχι μόνον. Μακάρι οι υφιστάμενοι να ήταν καλύτεροι από εμάς για το καλό του κόσμου. ( Σ αυτό το σημείο έκανε αναφορά στην διαχείριση της θητείας της ΑΝΑΣΑ στην περιφέρεια και στην τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων).

Στους στόχους του όσον αφορά την υποψηφιότητα του ως βουλευτής: « Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με όσα συμφέροντα χρειαστεί για το καλό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και αυτά είναι καμιά φορά τα καλώς εννοούμενα και τα κακώς εννοούμενα συμφέροντα. Χρειάζεται τρόπος, επιμονή και πάνω απ όλα να πείθεις . Όταν παλεύεις για το κοινωνικό συμφέρον και όφελος , τα πράγματα είναι αλλιώς».

Στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών:

«Δεν λογάριασαν ότι τα Ιόνια Νησιά γιορτάζουν την επέτειο της ένωσης τους με την Ελλάδα. Είναι ιστορικό φάουλ , δεν ξέρω γιατί το έκαναν και ποια είναι τα ενδεχόμενα σενάρια που θα ακολουθήσουν , όμως όπως και σε πάρα πολλούς , μου ήχησε πολύ άσχημα».

Κλείνοντας ο κ Γαλιατσάτος τόνισε: «Πιστεύω ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κυβέρνηση και θα ασκηθεί μια διαφορετική πολιτική στη χώρα, η οποία θα δίνει λύσεις σ αυτά που θίξαμε και σε ακόμα περισσότερα. Θα επανέλθουμε στην πολιτική μακράν των τραπεζών και των funds όπως λειτουργούν σήμερα, των καρτέλ, των μονοπωλίων και των golden boys. Θα προστατευτούν τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα, διότι ότι ενίσχυση δοθεί στη βάση, θα διαχυθεί στην κορυφή της πυραμίδας, αντίθετα με ότι συμβαίνει σήμερα. Αυτό πάω να υπηρετήσω».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250