"Σε εγκατάλειψη η Άσσος - Με τι σθένος θα ξανα ζητήσουν την ψήφο του Κεφαλονίτη", διερωτάται ο Χρήστος Κοκκόλης μέσω του COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 10:26

"Σε εγκατάλειψη η Άσσος - Με τι σθένος θα ξανα ζητήσουν την ψήφο του Κεφαλονίτη", διερωτάται ο Χρήστος Κοκκόλης μέσω του COSMOS 96,5

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άσσου Χρήστος Κοκκόλης , ο οποίος αναφέρθηκε στα καινούργια καταλύματα που κατασκευάζονται στην Άσσο,  στην έλλειψη αγροτικού γιατρού στην περιοχή, στην δυσχερή κατάσταση του  δρόμου της Άσσου, στις αποζημιώσεις του «Ιανού» και τις επιδοτήσεις στους κτηνοτρόφους και τα προβλήματα εν γένει της Άσσου. 

« Αυτή την στιγμή η Άσσος είναι ένα εργοτάξιο, υπάρχει μεγάλη ανοικοδόμηση,χτίζονται καινούργια καταλύματα μέσω ΕΣΠΑ και πιστεύουμε ότι και το φετινό καλοκαίρι θα πάει πολύ καλά. Η Άσσος μεγαλώνει, έχει μια μοναδική ομορφιά , είναι ξακουστή παντού στον κόσμο και κόσμημα στον λαιμό της Ελλάδας και χρειαζόταν περισσότερη προσοχή  από τους αρμόδιους».  

«Στην βόρεια Κεφαλονιά είναι όλες οι ομορφιές και δεν υπάρχει ούτε αγροτικός γιατρός  για να συνταγογραφήσει φάρμακα. Θα πρέπει να καταλάβουν οι υπεύθυνοι ότι ο πληθυσμός  εδώ είναι γερασμένος και έχει ανάγκες. Εξυπηρετούμαστε στο Αργοστόλι και στο Κέντρο Υγείας Σάμης, που όμως δεν έχει κέντρο αιμοληψίας και κάποιες άλλες παροχές». 

«Έρχεται η νέα τουριστική περίοδος και ο δρόμος της Άσσου είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Φοβόμαστε τα βαριά οχήματα  μήπως υποχωρήσει το σαθρό κομμάτι του δρόμου. Ο Αντιπεριφερειάρχης  μας υποσχέθηκε ότι τον δρόμο τον  έχει αναλάβει κάποιος εργολάβος. Εν όψει εκλογών θα ακούσουμε πολλά, τα μισά να γίνουν  θα είμαι ευτυχής. Το πόσο μπορεί ο εργολάβος να καθορίζει την τύχη ενός χωριού καθυστερώντας να φτιάξει τον δρόμο και αν υπάρχει η ρήτρα για τυχόν ατύχημα να αναλάβει την ευθύνη, δεν το γνωρίζω, το γνωρίζει η Περιφέρεια.». 

«Μετά τον «Ιανό» υποτίθεται ότι μπήκαν κάποια χρήματα και θα έπρεπε το θέμα να έχει κινηθεί πιο ζεστά. Αποζημιώσεις  από τον «Ιανό» είναι ακόμα πολύς κόσμος που δεν τις πήρε. Ο κ. Βουλευτής μας είπε ότι θα δοθούν αποζημιώσεις για την ακρίβεια και για τις ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους και οι περισσότεροι απορρίφτηκαν και έχουν κάνει ενστάσεις. Η ακρίβεια είναι μία τεχνητή κρίση και όλα τα ρίχνουμε στον πόλεμο της Ουκρανίας».

« Το χωριό μας είναι σε εγκατάλειψη. Επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο Σάμης ο οποίος μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Σπαθή μας υποσχέθηκαν ότι θα συνεισφέρουν στον καθαρισμό το καλοκαίρι και θα μας επισκευάσουν το πρώην Δημοτικό Σχολείο. Ο Τουριστικός Ξενώνας έχει ερειπωθεί και έχει καταλήξει επικίνδυνος  ,όπως και το Κοινοτικό Γραφείο  και δεν ξέρουμε πως θα λυθεί το πρόβλημα. Η προκυμαία είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Είναι μια δυσάρεστη εικόνα για τον κόσμο που μας επισκέπτεται να αντικρίζει αυτά τα κτήρια φαντάσματα».

«Στις προηγούμενες εκλογές αποφασίσαμε εγώ και η οικογένεια μου να στηρίξουμε τον βουλευτή ,όμως έρχονται πάλι εκλογές και αν δεν έχουν ικανοποιήσει τα βασικά προβλήματα , με τι σθένος θα ζητήσουν την ψήφο του Κεφαλονίτη. Ο κ. Βουλευτής με την στάση του δείχνει ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν πλέον εδώ στο νησί και συγκεκριμένα στην Άσσο και στην Βόρειο Κεφαλονιά. Με τον «Ιανό» ήρθαν πάρα πολλά χρήματα και λόγω αμέλειας και της μη γνώσης της σοβαρότητας της θέσεως τους και του κ Καππάτου και της Περιφέρειας, το νησί καταστράφηκε. Έχουν μείνει πληγές ανοιχτές που δεν θα κλείσουν ποτέ. Στο χωριό μου πέρα από το ξεμπάζωμα, έναν δρόμο και μισή μάντρα στην παραλία , δεν έχει γίνει τίποτε άλλο. Από τον κ Τραυλό έγινε ένα μικρό έργο συγκράτησης νερών μέσα σε μία ιδιοκτησία, στο οποίο δεν μπορούμε να βασιστούμε για το αν θα ξανά έχουμε προβλήματα».

« Με την αφαλάτωση είμαστε στο περίμενε, ο κ. Μονιάς μας είπε ότι δεν θα χαθεί το κονδύλι και περιμένουν τις νόμιμες διατυπώσεις». 

Κλείνοντας ο κ. Κοκκόλης αναφέρθηκε στα όσα αφορούν τους κτηνοτρόφους και τις ανατιμήσεις του  γάλακτος και των παραγώγων του, δίνοντας το στίγμα των λάθος πολιτικών που  ακολουθούνται και ακολουθήθηκαν και με την ονομασία της Κεφαλονίτικης φέτας.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250