"Γραφιάδες του καναπέ" όσοι αντέδρασαν για το άρμα του Δήμου Ληξουρίου, υποστηρίζει ο Γαλανός (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2023 10:04

"Γραφιάδες του καναπέ" όσοι αντέδρασαν για το άρμα του Δήμου Ληξουρίου, υποστηρίζει ο Γαλανός (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ληξουρίου Γεράσιμος Γαλανός και μίλησε για το άρμα που απέσυρε ο Δήμος μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσε επί τη εμφανίσει του.

« Στα social media υπάρχει πολύ συζήτηση εναντίον αυτού του άρματος. Σαφώς και το δέχομαι, αλλά το fb δεν έχει διάλογο και είναι αποτέλεσμα στρατηγικής όλη αυτή η συζήτηση. Αυτοί που σχολιάζουν είναι εκείνοι που δεν έχουν καμία δράση στα κοινά και είναι οι γραφιάδες του καναπέ. Όλοι αυτοί που φωνάζουν , γιατί δεν βγήκαν στα ΜΜΕ να πουν κάτι όταν την ίδια μέρα που έγινε ο σεισμός ο Ερντογάν βομβάρδισε το Χαλέπι . Όποιος έχει άποψη, να βγεί να την στοιχειοθετήσει».

«Εμείς είχαμε φτιάξει το άρμα του Ερντογάν πριν τους σεισμούς ως πολιτικού, αυτόν σατιρίσαμε και  δεν έχει η Καρναβαλική Επιτροπή κάτι με τον Τουρκικό λαό. Δηλαδή έχουν οι άλλο πόνο με τον Τουρκικό λαό και εμείς δεν έχουμε, που περάσαμε σεισμό και χάσαμε το σπίτι μας; Ξεκαθάρισα ότι είναι μία τραγωδία αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία και δεν διαπραγματευόμαστε το θέμα του πόνου. Φτιάξαμε τον Ερντογάν ο οποίος λοιδορούσε την Ελλάδα . Οι Έλληνες έχουμε πάντα  εκείνη την ευγενική υποχώρηση , του  μην πούμε κάτι και μας πειράξουν, ενώ έπρεπε να έχουμε διεκδικήσει δυναμικά όσες περιουσίες  έχουμε στην Σμύρνη και οπουδήποτε στην Τουρκία».

«Σατιρίσαμε τον Ερντογάν και έγινε πολύς θόρυβος για το τίποτε. Το Καρναβάλι εάν δεν παίρνει θέση όπως και ο κινηματογράφος και οι τέχνες ,αν δεν αντλούν θέματα από την επικαιρότητα έχασαν το παιχνίδι. Αυτά να τα δούν με σοβαρότητα. Η Καρναβαλική Επιτροπή είχε ένα θέμα πριν τον σεισμό και το παρουσίασε. Θεωρούν ότι η επιγραφή είναι βαριά, να την ξαναδιαβάσουν ,να αναλογιστούν  και να σκεφτούν. Κατηγορούμε τον Ερντογάν μη χάσει το ΙΚΑ, το ΤΕΒΕ και τα λεφτά του; Κατασκευάστηκε και έπρεπε να βγει, εάν κάποιοι χωρίς κριτική , επειδή έχουν την ασφάλεια του τυφλού fb  γράφουν διάφορα, εξυπηρετούν προσωπικά και παραταξιακά συμφέροντα. Οι Έλληνες είναι στο φως της ημέρας , δεν είναι στα κρυφτούλια της νυκτός. Πειραχτήκαν που έναν δικτάτορα, έναν φασίστα που καταδυναστεύει τον λαό του τον σατιρίσαμε;».

«Όλοι αυτοί που αντιδρούν, θα ασχοληθούν με την βία που συμβαίνει στις πόλεις μας και χτυπούν οι νέοι τους νέους; Αυτό δεν το βλέπουν γιατί θέλουν να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς. Καλώς έγινε το άρμα. Οι Κεφαλονίτες κι ο Ελληνικός λαός δείχνουν αγάπη και βοήθεια στον Τουρκικό λαό , γιατί έχουμε περάσει κι εμείς τα ίδια».

«Είπαμε ότι αποσύρουμε το άρμα γιατί πολλοί είναι άλογοι και δεν καταλαβαίνουν. Το πλήθος κινείται με τρέλα, δεν έχει λογική. Κι ο Χριστός να ξανακατέβει στην γη, πάλι θα τον ξανασταυρώσουν, αυτός είναι ο χαρακτήρας του ανθρώπου. Υπάρχουν όμως και άλλες φωνές, που λένε ότι μπορεί να σοκάρει αυτό το άρμα, αλλά μπορεί να λέει μία αλήθεια και ότι οι Κεφαλονίτες οι παλιοί, φημίζονταν ότι πάντα έλεγαν την αλήθεια, ωμά και στη μούρη, οπότε, τηρείται η παράδοση. Κατεβάσαμε το άρμα, δεν υπήρξε σχολιασμός από μικροφώνου και το ποιοι κρύβονται πίσω από τα σχόλια και τι κρύβετε από πίσω, ας το δει ο κόσμος. Όσο για την μονοπώληση του πόνου από αυτούς που σχολιάζουν, είναι φοβερό πράγμα».

« Η επιγραφή  όπως γράφει η Καρναβαλική Επιτροπή μπορεί να μπήκε αυθαίρετα από τον κατασκευαστή , αλλά κατά την άποψη μου είναι μία πινελιά πολύ όμορφη. Ο θόρυβος αυτός είναι μία διαφήμιση που εμένα μου αρέσει, είναι εκπληκτική. Το καρναβάλι είναι ντόμπρο και δεν έχει ποτέ σκοπό  να μειώσει κανέναν λαό που η πολιτική και η αρχηγία τον χωλαίνει. Το να βγαίνει ο καθένας να λέει ότι θέλει, όπως θέλει, εμένα μου αρέσει γιατί είναι διαφήμιση και όποιος θέλει να μιλήσει, πρέπει να είναι στα πολιτικά και να έχει θέση».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

 

O δημοτικός σύμβουλος Ληξουρίου Βαγγέλης Λουκέρης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την απόφαση της καρναβαλικής επιτροπής να παρουσιαστεί το άρμα με τον Ερντογάν και για την επιγραφή που έφερε, ενώ σχολίασε και τα όσα είχε αναφέρει νωρίτερα στην ίδια εκπομπή ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ληξουρίου Γεράσιμος Γαλανός.

«Ζούμε όλοι μια τραγωδία του γειτονικού λαού. Ο κος Γαλανός ως αντιδήμαρχος ήταν επιεικώς απαράδεκτος. Δεν θέλω να τον κρίνω, διότι σε αυτή τη φάση που περνάμε και ζούμε όλοι μας, πέρα από την αλληλεγγύη, την περισυλλογή, τον πόνο και την συμπαράσταση τίποτα άλλο δεν χρειαζόταν. Θα μπορούσε να πει ότι ήταν μια αστοχία. Δεν συνάδει με το πνεύμα της σάτιρας του Ληξουρίου  και από πάνω σας έκανε και συστάσεις.

Ήρθε το ραδιόφωνο και καταργήθηκε η εφημερίδα, μετά ήρθε η τηλεόραση και καταργήθηκε το ραδιόφωνο. Για εμένα βέβαια το ράδιο παραμένει ένα μέσο επικοινωνίας. Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς στην εποχή που ζούμε και το facebook  - το οποίο το χρησιμοποιούν πολιτικοί και κόσμος – δίνει την δυνατότητα σε όλους να εκφράζονται περισσότερο. Άρα, όλες αυτές οι διαμαρτυρίες εκφράσανε και φανέρωσαν πως αισθάνονται οι Ληξουριώτες. Για εμένα ήταν αστοχία, καλά έκαναν και το απέσυραν, διότι στην φάση που περνάει η Ελλάδα, δεν μπορεί να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Ως Ληξουριώτης θλίβομαι και ως Δημοτικός Σύμβουλος ζητάω από την κοινωνία ένα μεγάλο συγγνώμη. Αυτό περίμενα να ακούσω από τον κο Γαλανό. 

Πρέπει να έχουμε ευαισθησία. Και στα παιδιά μας αυτό πρέπει να δείξουμε και να μάθουμε. Τον άκουγα και για αυτό θέλησα να παρέμβω. Δεν έχω κάτι εναντίον του. Τον σέβομαι και το εκτιμώ αλλά αυτό που έγινε δεν εκπροσωπεί το Ληξουριώτικο Καρναβάλι. Έπρεπε να κλείσει ο ίδιος το θέμα και όχι να λέει ότι τα σχόλια στο facebook  είναι αντιπολιτευτικά.

Χιούμορ και σάτιρα ήταν όταν οι Ληξουριώτες έκλεψαν τον Καρνάβαλο του Αργοστολίου. Όχι όταν έχει συμβεί ένα τέτοιο γεγονός και όλος ο κόσμος έχει μείνει με το στόμα ανοιχτό. Έχουν εξαφανιστεί οικογένειες, παιδάκια…Τα βλέπουμε. Πάντως ειλικρινά πιστεύω ότι και ο κος Γαλανός βαθιά μέσα του, πιστεύει ότι ήταν μια αστοχία. Πάντως με τα λεγόμενα του στο τέλος , κατάλαβα ότι ο κος Γαλανός θεώρησε ότι καλώς βγήκε το άρμα.

Αναφορικά με τις συστάσεις που σας έκανε, πρέπει να πούμε ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να τα λέει όλα και αυτός που τα ακούει και θίγεται να λέει, είτε ναι έτσι είναι είτε να ζητάει συγγνώμη. Όλα πρέπει να ακούγονται, όσο πικρά και αν είναι».




00 inkefalonia general ad 300X250