Θλίψη στην Κεφαλονιά! «Έφυγε» ο Νίκος Φραντζής

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 23:51

Θλίψη στην Κεφαλονιά! «Έφυγε» ο Νίκος Φραντζής

Θλίψη σε όλη την Κεφαλονιά, στο άκουσμα του θανάτου του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αργοστολίου Νίκου Φραντζή.

Τους τελευταίους μήνες έδωσε μεγάλη, γενναία αλλά και άνιση μάχη με την επάρατη νόσο και συνέχισε μέχρι και πριν από λίγες μέρες να υπηρετεί με συνέπεια και αγάπη το πόστο το οποίο του είχε ανατεθεί.

Είχε διατελέσει Δήμαρχος Λειβαθούς την περίοδο 2003-2006 και ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς αυτοδιοικητικούς της γενιάς του.

Ως Γενικός Γραμματέας του νεοσύστατου Δήμου Αργοστολίου, εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων του, «έτρεξε» με πάθος την πλατφόρμα του e-argostoli για τα αποτελέσματα της οποίας ήταν και δήλωνε υπερήφανος.

Ο Νίκος Φραντζής στο βιογραφικό του είχε να επιδείξει πολλά και σημαντικά.

Ήταν Οικονομολόγος απόφοιτος Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Από το 1983 εργάστηκε στους δήμους Αργοστολίου και Σάμης της Κεφαλονιάς και διετέλεσε προϊστάμενος διευθύνσεων οικονομικού, διοικητικών υπηρεσιών, Κ.Ε.Π. και διευθυντής του Καποδιστριακού δήμου Σάμης την περίοδο 2006-2010.

Την περίοδο 1991-1999 διετέλεσε με την ιδιότητα του προέδρου της κοινότητας Μεταξάτων μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδος. Με την ιδιότητα του αυτή και ως συντονιστής της επιτροπής περιβάλλοντος της ΚΕΔΚΕ συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Συμβούλιο της Ευρώπης για θέματα Τ.Α και Περιβάλλοντος.

Από το 1996 έως το 1999 διετέλεσε πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων του Νομού Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Την περίοδο 2000-2002 και 2006-2010 συμμετείχε ως Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Λειβαθούς και την περίοδο 2003-2006 διετέλεσε Δήμαρχος στον ίδιο δήμο.

Από τον Οκτώβριο του 2019 ήταν ο Γενικός Γραμματέας του νεοσύστατου (νέου) Δήμου Αργοστολίου.

Είχε δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα σχετικά με ζητήματα διοικητικής εξέλιξης & ανάπτυξης της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμμετείχε σε σωρεία συνεδρίων και με την ιδιότητα του προέδρου της ΤΕΔΚ Κεφαλονιάς Ιθάκης το έτος 1998 υποστήριξε ενεργά την εφαρμογή του προγράμματος Καποδίστριας στα νησιά της Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Το Inkefalonia.gr εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.




00 inkefalonia general ad 300X250