Σπύρος Σαμούρης στον Inkefalonia 89,2: «Παρεμβάσεις γίνονται παντού και σε όλα. Η Δημοτική Αρχή δεν φείδεται χρόνου και κόπου»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 13:29

Σπύρος Σαμούρης στον Inkefalonia 89,2: «Παρεμβάσεις γίνονται παντού και σε όλα. Η Δημοτική Αρχή δεν φείδεται χρόνου και κόπου»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τούς δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου ,μίλησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην προετοιμασία του Δήμου Αργοστολίου εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς: «Δεν είναι στην αρμοδιότητα μου, αλλά ελπίζω το Δέντρο στην πλατεία να το ανάψουμε αρχές Δεκέμβρη. Δεν έχουμε κάποιο περιορισμό όσον αφορά τον φωτισμό, και οι άλλοι Δήμοι στην Ελλάδα δεν φείδονται εορταστικού κλίματος και κατανάλωσης ενέργειας για τον κόσμο. Είμαστε τόσα χρόνια κλεισμένοι , ο κόσμος έχει πολλά προβλήματα, του αξίζει ένας μήνας χαράς και εορταστικό περιβάλλον. Πρέπει να φροντίζουμε για τη ψυχολογία του κόσμου. Σήμερα φτιάχνουμε την εξέδρα για το παγοδρόμιο και σύντομα θα έρθουν και τα καρουζέλ».

Στις παρεμβάσεις στον Δήμο Αργοστολίου και στο εργατικό δυναμικό που διαθέτει η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου: «Παρεμβάσεις γίνονται παντού και σε όλα. Η Δημοτική Αρχή δεν φείδεται χρόνου και κόπου. Παρεμβάσεις γίνονται στα πεζοδρόμια, στις ράμπες αναπήρων, στα φωτιστικά σώματα του περιφερειακού δρόμου και όσον αφορά την Χριστουγεννιάτικη προετοιμασία , προσπαθούμε να δώσουμε έναν τόνο χαράς σε όλο τον κόσμο γιατί έτσι πρέπει να είναι το εορταστικό κλίμα. Όσον αφορά τον στολισμό της πόλης, γίνεται με τρείς ηλεκτρολόγους και κάποιους άλλους εργαζόμενους που αποσπούμε από άλλες υπηρεσίες καθαριότητας και όλα όσα προαναφέραμε γίνονται από αυτούς και κάποιους εργαζόμενους που έχουμε από τα προγράμματα - 55 plus -του ΟΑΕΔ που λήγουν τέλος Φεβρουαρίου. Έχουν συνταξιοδοτηθεί ήδη δέκα άτομα , οπότε οι εναπομείναντες υπάλληλοι υπερβάλλουν εαυτό. Έχουμε και δενδροφυτεύσεις αυτή την περίοδο, στο περιβολάκι , έμπροσθεν του Δικαστηρίου και θα συνεχίσουμε στην Βεργωτή. Οι δραστηριότητες μας αφορούν όλα τα μέτωπα , ευπρεπίσαμε το μνημείο στις Βινάριες που ήταν παραμελημένο, οτιδήποτε εγκαταλειμμένο με αρρωσταίνει, όπως ο Θαλασσόμυλος που εγκαταλειμμένος και διαλυμένος 7-8 χρόνια. Με την βοήθεια του Βίκτωρα Ρουχωτά, του Μαρίνου Σκλαβουνάκη και τα συνεργεία τα δικά μας το συνεφέραμε, γιατί θέλει δουλειά πολύ. Υποχρέωση μας είναι να κάνουμε όσα κάνουμε, αλλά σε σχέση με κάποια σχόλια περί αυτονόητου, όλα αυτονόητα είναι, όμως όταν κάποια πράγματα δεν γίνονταν στο παρελθόν, δεν είναι αυτονόητα. Αυτά για να γίνουν, χρειάζεται κόπος, μυαλό και όρεξη για δουλειά. Είναι υποχρέωση μας να είναι καθαρή η πόλη μας, γιατί έτσι επιβάλλει η κουλτούρα κι ο πολιτισμός μας και πρέπει να το σέβονται αυτό οι πολίτες» .

Στις φθορές της δημόσιας περιουσίας και την παραβατικότητα: «Δεν έχουμε ακόμα δυστυχώς καταφέρει να φτιάξουμε την κοινωνία των αγγέλων, γιατί πάντα θα υπάρχουν παραβατικοί τύποι. Προηγουμένως στην πλατεία ένας έφηβος, έσπασε ένα σήμα, τον είδα και αντί να ντραπεί και να πει συγνώμη , έκανε κι αντίλογο. Υπάρχουν σπασμένα καλαθάκια στην παιδική χαρά, μας πήραν τις κούνιες από την παιδική χαρά στα Λυκιαρδοπουλάτα, δυστυχώς υπάρχουν αυτά».

Στις προσλήψεις εργαζομένων στον Δήμο: « Οι διαδικασίες προσλήψεων είναι δύσκολες και αυτό είναι ένα θέμα που ταλανίζει την αυτοδιοίκηση. Αφού κάνουνε προϋπολογισμό οι Δήμοι με βάση των οργανισμό τους χωρίς να παρεκκλίνουν από τα κριτήρια του ΑΣΕΠ ,θα μπορούσαν να κάνουνε προσλήψεις. Τώρα θα πρέπει το υπουργείο να το κρίνει όπως το κρίνει κλπ. Μετά τον Φεβρουάριο θα έχουμε πρόβλημα, όμως Dum Spiro spero (όσο ανασαίνω (ζώ), ελπίζω».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-892-29-11-2022?si=2e3995ed1d014cad8718904bc9e65ed1&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250