Κοκκόλης στον COSMOS 96,5 : “Ο Δήμος αδρανεί και είναι αμέτοχος σε θέματα καθαρισμού. Πρέπει να συνετιστεί”

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 18:03

Κοκκόλης στον COSMOS 96,5 : “Ο Δήμος  αδρανεί και είναι αμέτοχος σε θέματα καθαρισμού. Πρέπει να συνετιστεί”

Ο πρόεδρος της Άσσου Χρήστος Κοκκόλης φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χωρίο αλλά και για το γεγονός ότι δεν έχουν βοήθεια από τον Δήμο Σάμης.

«Το χωριό μας πλέον έχει μπει στον Χειμώνα. Είμαστε αυτή τη στιγμή περίπου 25 με 30 άτομα. Μετά από ένα ωραίο Καλοκαίρι με αρκετό κόσμο, αντιμετωπίζουμε προβλήματα χρηματοδότησης για να μπορέσουμε να ετοιμάσουμε το χωριό για την επόμενη χρονιά.

Το χωριό, με το που σταμάτησε ο καθαριστής που είχαμε και πληρώναμε με ιδιωτική πρωτοβουλία, είναι σε άθλια κατάσταση και δεν ξέρω πως θα καθαριστεί την επόμενη σεζόν, γιατί δεν υπάρχουν πόροι ώστε να καλυφθεί ένα τέτοιο έξοδο. Ο Δήμος Σάμης αδρανεί και είναι αμέτοχος σε θέματα καθαρισμού.  Μας είχε υποσχεθεί ότι μετά τον Ιούλιο θα έστελνε έναν καθαριστή. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το Καλοκαίρι με σκουπίδια, αλλά μαζεύονται άλλα από την θάλασσα όταν έχει κύμα, όταν πέφτουν φύλλα και μαζεύονται σε ένα σημείο… Είναι 2-3 μήνες το χρόνο που το χωριό επιστρέφει σε πρωτόγονη μορφή, χρειάζεται εντατική παρακολούθηση.

Κάποτε θεωρήθηκε ότι ο Δήμος έδινε μια δυο παγίες σε κάθε πρόεδρο κοινότητας. Δηλαδή 2.000 ευρώ και έπρεπε να παρουσιάσεις τιμολόγια που τα κατανάλωσες.  Αυτά τα λεφτά, έμαθα, ότι τώρα θα καταργηθούν τελείως. Εγώ βέβαια αντιμετώπισα και άλλο πρόβλημα. Από πέρυσι και για ενάμιση χρόνο πήρα μια παγία, αλλά από την Άνοιξη και για όλο το Καλοκαίρι δεν πήρα τίποτα.  Πέρυσι τον Νοέμβρη τους έστειλα τα τιμολόγια που έπρεπε και δεν τα δέχτηκαν, γιατί όπως είπαν είχαν κλείσει τα βιβλία  και είχε κλείσει το σύστημα και δε μπορούσε να τα δεχτεί. Και μου ζήτησαν να τους δώσω τα λεφτά πίσω, τα λεφτά που ήδη είχα καταναλώσει για το χωριό και τα οποία είχαν τιμολογηθεί.  Τους έδωσα πίσω 240ευρώ και όταν μου έδωσαν νέα παγία ήταν κατά 240 ευρώ μειωμένη. Έκανα κάτι αγορές για το χωριό (αναλώσιμα κυρίως) και προχθές μου ζήτησαν να τους πάω πάλι τιμολόγια. Να πούμε ότι με τον ΦΠΑ στο 24%, 240 ευρώ είναι μόνο τα τιμολόγια. Μέσα σε 2 χρόνια 480 ευρώ τιμολόγια και μου έμειναν 520. Εγώ τι να κάνω με αυτά τα χρήματα;

Πρέπει επιτέλους ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει ότι του αναλογεί γιατί εμείς πλέον δεν έχουμε χρήματα για να κάνουμε τίποτα. Ούτε πλέον τον καθαρισμό του χωριού. Ακόμα και όταν αποφασίσαμε να προσλάβουμε κάποιον άνθρωπο να καθαρίζει και να τον πληρώσουμε όλοι οι επαγγελματίες τις περιοχής (από 30 ευρώ κάθε κατάστημα), στην αρχή έδωσαν οι μισοί και τώρα στο τέλος της σεζόν πλήρωσαν μόνο 4 άτομα. Θα ήθελα ο Δήμος να συνετιστεί, γιατί ξέρω ότι έχει χρήματα και από την Άσσο και από τον Μύρτο και από τα σπήλαια… Αυτά τα χρήματα κάπου πάνε!

Στα υπόλοιπα θέματα: O δρόμος στη στροφή της Άσσου στην ίδια κατάσταση, η πλατεία στάσιμη, το λιμάνι στάσιμο… Μόνο υποσχέσεις. Χωρίς την συμμετοχή των αρμοδίων δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι!».




00 inkefalonia general ad 300X250