Διαφημιστικές πινακίδες τέλος από τους δρόμους της Κεφαλονιάς - Όσα ανέφερε ο Τραυλός στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 16:17

Διαφημιστικές πινακίδες τέλος από τους δρόμους της Κεφαλονιάς - Όσα ανέφερε ο Τραυλός στον COSMOS 96,5

O Aντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός φιλοξενήθηκε στον COSMOS 96,5 και στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την απομάκρυνση των «διαφημιστικών» πινακίδων και πλαισίων από το οδικό δίκτυο.

«Επειδή απαγορεύεται να βάζουμε πινακίδες στις επαρχιακές οδούς - γιατί αποσπούν την προσοχή του οδηγού και μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα θανατηφόρα και σοβαρά – προβήκαμε σε αυτή την ανακοίνωση και παρακαλούμε όσους έχουν διαφημιστικές πινακίδες να τις αφαιρέσουν, γιατί θα προκηρύξουμε εργολαβία και θα τις αφαιρέσουμε εμείς. Πέρα από αυτό θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι υπάρχει και ένα σοβαρό πρόστιμο για αυτούς που έχουν πινακίδες χωρίς άδεια.

Είναι πολύ σημαντικό για την οδική ασφάλεια αλλά και για την καλαισθησία του νησιού μας. Είναι πολύ άσχημο να βλέπουμε πινακίδες πάρα πολλές πάνω στον δρόμο και πιστεύουμε ότι αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Γίνεται τώρα όμως και παρακαλούμε τον κόσμο να κατανοήσει την σοβαρότητα και να αφαιρέσει τις πινακίδες.

Αυτό περιλαμβάνει και τις πινακίδες των Real Estate. Μεταξύ μας – γιατί ανήκω και εγώ στα real estate – κάναμε μια σύσκεψη και αποφασίσαμε όλοι να τις αφαιρέσουμε και έτσι ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία. Οι πινακίδες επιτρέπονται μόνο στα σημεία που είναι οργανωμένα, δηλαδή π.χ. στο Τραπεζάκι υπάρχει μια πινακίδα που έχει τοποθετήσει ο Δήμος, αλλά σε όλα τα άλλα σημεία πρέπει να αφαιρεθούν».

Απάντηση στην Λαϊκή Συσπείρωση για το κτίριο της Αντιπεριφέρειας

«Λίγο πριν αναλάβω εγώ, είχε γίνει μια ανακαίνιση και μια μεγάλη επισκευή του κτιρίου, επί εποχής Παναγή Δρακουλόγκωνα με μια μελέτη που είχε εκτελέσει η τεχνική υπηρεσία, μέλη της οποίας είναι και άτομα που συνέταξαν αυτή την έκθεση. Μας είχαν κάνει ένα έγγραφο τον Απρίλιο, μιλήσαμε με την Πυροσβεστική – γιατί για να μπουν πυροσβεστήρες χρειάζεται μελέτη – και για τα υπόλοιπα έργα χρειάζονται μελέτες. Τις μελέτες θα τις κάνει η τεχνική υπηρεσία και μέλη της είναι τα παιδιά που έκαναν τις εκθέσεις. Θεωρούσαμε ότι θα έπρεπε να είχαμε έρθει σε μια προφορική συνεννόηση, έτυχε η ΛΑ.ΣΥ να το δημοσιεύσει… Δε ξέρω αν είναι τυχαίο γεγονός ή όχι. Γεγονός όμως είναι, πως ότι μας ζητήσει η υπηρεσία (αλλαγή κλιματιστικού ή βρύσης) το κάνουμε χωρίς να τα δημοσιοποιούμε. Αν είμαστε σε διπλανά γραφεία και στέλνουμε email…Είναι θέμα δημιουργίας εντυπώσεων. Ποιος αντιπεριφερειάρχης δεν θέλει να φτιάξει το κτίριό του;

Πράγματι δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου, αλλά για να υπάρξει θα πρέπει να γίνει μια σοβαρή μελέτη. Δεν μπορώ να αποφασίσω εγώ που θα γίνει έξοδος κινδύνου. Αν γίνει μελέτη και μετά πω εγώ ότι δεν την χρηματοδοτώ, τότε ναι να βγουν και να πουν ότι δεν γίνονται πράγματα και δεν βοηθούμε. Επίσης πράγματι εισέρχονται νερά στο κτίριο από την βροχή, αλλά είχε γίνει πρόσφατα επισκευή του κτιρίου – ένα χρόνο πριν αναλάβω εγώ – δεν ήταν πριν 20 χρόνια. Αλλά ποιος φταίει, ο αντιπεριφερειάρχης ή ο επιβλέπων του έργου;




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250