Επιτροπή Τουρισμού: Περί αεροδρομίου και άλλων τουριστικών … αδυναμιών

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 14:45

Επιτροπή Τουρισμού: Περί αεροδρομίου και άλλων τουριστικών … αδυναμιών

Το θέμα του αεροδρομίου, της επικείμενης ιδιωτικοποίησής του και των όποιων προβλημάτων του, αλλά και των αδυναμιών που παρουσιάζει το νησί να υποδεχθεί τουρίστες αυτή την περίοδο, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην χθεσινή 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού, που είναι αλήθεια προσέλκυσε πολλούς από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται με τον τουρισμό στο νησί μας. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Και πραγματικά αρκετές φορές ακούστηκε από τους συμμετέχοντες στην επιτροπή, πως ενδεχομένως το νησί να μην είναι έτοιμο να υποδεχθεί τουρίστες αυτή την περίοδο και το γεγονός αυτό να έχει αντίκτυπο τις επόμενες χρονιές.

Ακούστηκε δηλαδή, ότι η εικόνα που δίνει αυτή τη στιγμή το νησί στους τουρίστες και οι παροχές προς αυτούς, δεν είναι ικανοποιητικές αν συνυπολογίσει κανείς πως το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου και τα σπήλαια της Μελισσάνης και Δρογκαράτης παραμένουν (πλην ελαχίστων ημερών που ανοίγουν μέσα στον Απρίλιο) κλειστά. Προς αυτή την κατεύθυνση, Στο τραπέζι έπεσε και πρόταση, ώστε τα ΚΤΕΛ να διοργανώνουν μία φορά την εβδομάδα εκδρομή στα μνημεία για τους τουρίστες.
Μάλιστα όπως τονίστηκε υπάρχουν ήδη κάποια πρώτα σχόλια (reviews) στο ιντερνετ, όχι και τόσο κολακευτικά για το νησί, που σαφώς θα πρέπει να βελτιωθούν, ώστε να μην επηρεάσουν την γενικότερη εικόνα του .

Εν συνεχεία τέθηκε το θέμα του αεροδρομίου, όπου το παρών έδωσε στην συνάντηση και η αερολιμενάρχης κα Μαρία Δούνα.

Η κα Δούνα τόνισε μεταξύ άλλων πως γίνεται μία προσπάθεια βελτίωσης του Check In των επιβατών και δήλωσε πως φέτος από 3 θα γίνουν 7. «Στις ώρες αιχμής, θα είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά πλέον δεν θα υπάρχει τόσο μεγάλος συνωστισμός όσο τις προηγούμενες χρονιές».

Από την πλευρά του ο κ. Γεροντάκης δήλωσε πως ο «έχουμε προτείνει να γίνεται Check In από το ξενοδοχείο» και παραδέχθηκε πως: «Έχουμε χαμηλή βαθμολογία από τους τουρίστες στα review που κάνουν στο αεροδρόμιο, αλλά δεν το βοηθάει και το κτήριο».

Βαθύτερα προσπάθησε να πιάσει το θέμα ο κ. Γιάννης Κουρούκλης, ο οποίος στάθηκε στην επικείμενη ιδιωτικοποίησή του τονίζοντας πως θα είναι επιζήμια για την Κεφαλονιά γιατί θα γίνει πιο ακριβό και θα έχει αντίκτυπο στην πτώση του τουρισμού που θα επηρεάσει και την τοπική κοινωνία.

Στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Εταιρείας Ελληνορωσικής Φιλίας Δημήτρης Ζαφειράτος, εξέφρασε τα παράπονά του, τονίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν όσον αφορά την άφιξη Ρώσων στο νησί, ενώ ζήτησε την βοήθεια της δημοτικής αρχής και των φορέων ώστε να δημιουργηθεί ένα ταμείο για την προβολή της Κεφαλονιάς στην Ρωσία.

Έφερε και το παράδειγμα της Κρατικής Ορχήστρας της Μόσχας που ναι μεν θέλει να έρθει στο νησί, αλλά ακόμα δεν υπάρχει «συντονισμός» από εδώ πότε και ποιος θα τους υποδεχθεί και θα τους φιλοξενήσει. Παράλληλα, εξέφρασε το παράπονο πως το ενδιαφέρον των Ρώσων είναι μονόπλευρο, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρων αντίστοιχο από πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού για να βρεθούν στη Ρωσία και να παρουσιάσουν την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας.

Στην συνεδρίαση, εκτός του αντιδημάρχου τουρισμού Ευάγγελου Κεκάτου και του Μιχάλη Πεβεράτου, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων και οι Σπύρος Γαλιατσάτος, Κατερίνα Ατσάρου, Γιώργος Γεροντάκης, Σίσσυ Αντωνάτου, Θανάσης Καραπέτσας, Γεράσιμος Τιμοθεάτος , Παναγής Ρασσιάς, Κώστας Γαλιατσάτος, Κίμων Γασπαράτος, Μπάμπης Μοσχόπουλος, Δημήτρης Ζαφειράτος, Χρήστος Λευκαδίτης, ενώ ο Νίκος Ανουσάκης έκανε την παρέμβασή του και εν συνεχεία αποχώρησε.

Πάντως, από τη συζήτηση, φαίνεται πως βρισκόμαστε στην σωστή κατεύθυνση, έχει εντοπιστεί το πρόβλημα τη μη σωστής παροχής υπηρεσιών προς τους τουρίστες αυτή την περίοδο και αναμένεται να γίνουν προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο, ώστε να μην έχει αντίκτυπο τις επόμενες χρονιές.




00 inkefalonia general ad 300X250