O Παναγής Καππάτος για το 14o Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών στην Ιθάκη (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 13:27

O Παναγής Καππάτος για το 14o Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών στην Ιθάκη (εικόνες)

Την Παρασκευή ξεκίνησε το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών που έχει την τιμή να φιλοξενεί η Ιθάκη. Τα μικρά νησιά και οι κάτοικοί τους είναι ξεχωριστό κομμάτι του Ελληνισμού. Αντιμετωπίζουν δυσκολίες που οι περισσότεροι δεν έχουμε στην καθημερινότητά μας στα μεγαλύτερα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο συνέδριο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα προβλήματα, αλλά και τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που έχουν σήμερα τα μικρά νησιά.

Το συνέδριο τιμούν με την παρουσία τους Κυβερνητικοί Αξιωματούχοι όπως οι κ. Χρήστος Στυλιαννιδης (Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδα), , κ. Δημήτρης Σκάλκος (Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ), κ. Μανώλης Κουτουλάκης (Γεν. Γραμμ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής), κ. Αλκιβιάδης Στεφανής (Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για Ακριτικές περιοχές) και η κ. Νίκη Δανδόλου (Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ & ΕΚΤ). Στο συνέδριο βρίσκεται και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα.

Οι δήμαρχοι των μικρών νησιών έθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν και ενημερώθηκαν από τα κυβερνητικά στελέχη, σε ένα ιδιαίτερα παραγωγικό και ωφέλιμο συνέδριο.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλα βήματα για μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική, στηρίζοντας τις κοινωνίες των μικρών νησιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ιθάκη, όπου με τη συνδρομή του Υπουργείου, υλοποιήθηκε ο μεγάλος στόχος της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Ιθάκης για λύση του διαχρονικού προβλήματος υδροδότησης του νησιού.

Στην τοποθέτησή μου επεσήμανα τη σημασία που έχει η κοινή αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κινδύνων σε ένα ευρύτερο Μεσογειακό πλαίσιο για παράκτιες και νησιωτικές περιοχές. Ιδιαίτερα για μια χώρα με αρχιπελαγικά χαρακτηριστικά, όπως η Ελλάδα, τα μικρά νησιά έχουν σπουδαία γεωπολιτική αξία. Αναφέρθηκα επίσης στις ευκαιρίες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ζωής στα μικρά νησιά των μικρών νησιών.

Συγχαρητήρια στους φορείς που διοργανώνουν το συνέδριο όπως και σε όλους τους Ιθακήσιους για την τιμή να το φιλοξενούν.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

12345Kουτουλακης Καππάτος 1Kουτουλακης Καππάτος 2Kουτουλακης Καππάτος ΚατσιβέληςΣτεφανηςΣτυλιανιδης Καππατος