Ρουχωτάς στον COSMOS 96,5: «Το τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης γίνεται θεσμός! – Με θετικό πρόσημο το Καλοκαίρι»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2022 18:27

Ρουχωτάς στον COSMOS 96,5: «Το τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης γίνεται θεσμός! – Με θετικό πρόσημο το Καλοκαίρι»

O Βίκτωρας Ρουχωτάς (σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Πολιτισμού) φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» και μίλησε για την τοιχογραφία που φιλοτέχνησαν Σέρβοι καλλιτέχνες στο γήπεδο Αργοστολίου, αλλά έκανε και μια αποτίμηση του φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού.

«Η τοιχογραφία ήταν ένα τεράστιο ρίσκο, το οποίο το πήραμε πάνω μας μαζί με τον Αντιδήμαρχο Διονύση Μινέτο. Ήρθαν δύο άτομα με έναν βοηθό. Οι 2 είναι καθηγητές Πανεπιστημίων και συνεργάστηκαν για να μπορέσουν να σχεδιάσουν την πολύ ωραία τοιχογραφία, να είναι φιλική στο περιβάλλον, να συμβαδίζουν αρμονικά… Και αφιλοκερδώς. Έγινε μέσα σε 10 μέρες και η χρονική στιγμή ήταν η καλύτερη γιατί ήταν έτοιμο με την έναρξη του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ. Η συγκεκριμένη τοιχογραφία είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλο γήπεδο που να έχει τέτοια τοιχογραφία».

«Έχουμε το πρώτο Τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ και είναι και το πρώτο μετά από τους παραολυμπιακούς του 2004. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι θα γίνει θεσμός και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Δηλαδή στην Κεφαλονιά θα έχουμε τα Βεργώτεια, το Φεστιβάλ Ρυθμικής Γυμναστικής και του τουρνουά Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Η Κεφαλονιά καθιερώνεται ως αθλητικός προορισμός. Έχουμε και το Ροκ Φεστιβάλ και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου τα οποία θα γίνουν και τον επόμενο χρόνο, οπότε διεθνοποιούμαστε».

«Στο Γήπεδο υπήρχε ένα πορτρέτο του Αντώνη Τρίτση, του οποίου είχε σπάσει το τζάμι και ήταν κολλημένο με σελοτέιπ. Το πήγαμε στον κο Καραντώνη και άλλαξε τζάμι μέσα σε μια ώρα και το πήραμε και το τοποθετήσαμε στην αρχική του θέση.  Ήταν ντροπή να είναι σπασμένο και με σελοτέιπ».

«Προσπαθήσαμε για το καλύτερο φέτος το Καλοκαίρι και προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από τις εκδηλώσεις. Είμαι ικανοποιημένος, έδωσα τον εαυτό μου και νομίζω ότι πετύχαμε  ότι καλύτερο μπορούσαμε. Για τον χειμώνα θα ξεκινήσουμε σιγά σιγά τον προγραμματισμό μας για το σινεμά, για τα Χριστούγεννα. Ήδη υπάρχουν προτάσεις».