Π. Καππάτος: «Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν έχουν ξαναδεί τα χρήματα που έχει δώσει η Κυβέρνηση αυτή και ας βγουν να με αντιπολιτευτούν - Κάποιοι πληροφορούν "στραβά" τον κόσμο»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 12:41

Π. Καππάτος: «Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν έχουν ξαναδεί τα χρήματα που έχει δώσει η Κυβέρνηση αυτή και ας βγουν να με αντιπολιτευτούν - Κάποιοι πληροφορούν "στραβά" τον κόσμο»

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και   Ελευθερία Κουλουριώτου, ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος , αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την Κεφαλονιά και την Ιθάκη και άπτονται της αρμοδιότητας του.

Για την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» σχετικά με επιβάρυνση των δήμων με τόκους δανειακών συμβάσεων, ο κ. Καππάτος την χαρακτήρισε αναληθή, σημειώνοντας: « Το ΠΑΣΟΚ είναι κατά μάλλον της χρηματοδότησης των Δήμων.. Βγήκε μία ανακοίνωση προς εμένα προσωπικά. Η Υπουργική απόφαση που έχει να κάνει με το «Αντώνης Τρίτσης» αναφέρει ότι λογίζονται κάποιοι τόκοι ενδιάμεσα στους Δήμους. Ότι αναφέρεται με λογιστικούς όρους, είναι εικονικό και στο τέλος θα το πληρώσει το ΥΠΕΣ. Μόνο αν δεν εκτελέσουν κάποιο έργο θα επιστρέψουν τα χρήματα. Είναι ξεκάθαρο για όποιον διαβάσει τον νόμο και αυτή είναι η απάντηση προς το ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα έργο πολύ σημαντικό, θα εκτελεστούν έργα 29 εκατομ στα δύο νησιά και μόνο στην Κεφαλονιά έχει αποτελέσει αυτό το πρόγραμμα αντιπολιτευτικό όπλο και δεν έχει ανακαλυφθεί καν από την ΚΕΔΕ. Παίρνουν κατά το δοκούν αποσπασματικά τμήματα του νόμου για να πληροφορήσουν «στραβά» τον κόσμο ».

Για την εκτέλεση των έργων του «Αντώνης Τρίτσης»: «Σε έξι με οχτώ μήνες θα αρχίσουν να εκτελούνται τα έργα. Λόγω covid και της διαδικασίας αδειοδοτήσεων, δημοπρατήσεων, συμβασιοποιήσεων, πήραμε χρόνο. Έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί κάποια έργα με τις ανάλογες εκπτώσεις, αν η κρίση φέρει αναπροσαρμογές στις τιμές, τότε ίσως να μην ισχύσουν οι εκπτώσεις. Αν όχι, τότε τα χρήματα που θα περισσέψουν, θα διατεθούν πάλι στους Δήμους για δικά τους έργα. Αν φτάναμε στο σημείο να αναθεωρηθούν οι τιμές των έργων, τότε θα επενέβαινε το Υπουργείο Υποδομών. Θεωρώ όμως ότι θα έχουμε εκπτώσεις, γιατί το 2023, θα μειωθεί και ο πληθωρισμός σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας».

Όσον αφορά τις αντοχές της Ελληνικής κοινωνίας εν όψει του χειμώνα με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, ο κ. Καππάτος αναφέρθηκε στις φορολογικές ελαφρύνσεις που υιοθέτησε η Κυβέρνηση, στην μείωση της ανεργίας, στην αύξηση του κατώτατου μισθού, στις παρεμβάσεις του κράτους 13 δις, για επιδοτήσεις και τόνισε: «Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες ανάλογα με τις εξελίξεις».

Για τις επισκέψεις του στα χωριά ο κ. Καππάτος ανέφερε: «Εδώ και 1μιση χρόνο που αρχίσαμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα, επισκέπτομαι τα τοπικά συμβούλια , τους οικισμούς και τα χωριά , για να πληροφορηθώ τα προβλήματα τους και να συνομιλήσω με τους κατοίκους. Τα έργα, τα σχολεία το κύμα ακρίβειας, είναι τα κυριότερα που τους απασχολούν».

Για τις επικείμενες επισκέψεις εκπροσώπων της Κυβέρνησης, ενημέρωσε: « Έχουμε το Συνέδριο των μικρών νησιών στην Ιθάκη την Παρασκευή και την Πέμπτη θα δεχθούμε τον Γ. Γραμματέα κ. Κουτουλάκη, και η Διευθύντρια υπεύθυνη για τα ΕΣΠΑ κ. Φωκά θα βρίσκεται στην Κεφαλονιά από την Τετάρτη. Την Πέμπτη το απόγευμα έχουμε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη και όλους του Δημάρχους για τα λιμάνια, προκειμένου να έχουμε την Πεσσάδα και τις Φρίκες και ελπίζω να βάλουμε ως ενδιάμεσο λιμάνι και την Σάμη. Υπάρχει ένα πρόγραμμα διασύνδεσης λιμένων και ίσως καταφέρουμε να βάλουμε και την Σάμη. Στην Ιθάκη την Παρασκευή το απόγευμα θα είναι ο κ. Στυλιανίδης και κατά πάσα πιθανότητα και ο κ. Σκρέκας και ο κ. Κουτουλάκης. Δεν σταμάτησαν ποτέ να μας επισκέπτονται Υπουργοί και αυτό είναι το μέλημά μας . Το συνέδριο στην Ιθάκη είναι μια επιτυχία του Δημάρχου κ. Στανίτσα και είναι πολύ σημαντικό. Όταν έρχονται Υπουργοί σε έναν τόπο, ακούνε και βλέπουνε τα προβλήματα διά ζώσης. Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν έχουν ξαναδεί τα χρήματα που έχει δώσει η Κυβέρνηση αυτή και ας βγουν να με αντιπολιτευτούν. Στα απολογιστικά δελτία μου για τον κάθε μήνα, αναφέρω αναλυτικά τα πάντα, γιατί μπορεί σε 6 η 8 μήνες, να έχουμε εκλογές».

Για την κατάργηση των εκτάκτων μεταθέσεων των Αστυνομικών , ενημέρωσε: « Οι έκτακτες μεταθέσεις του Οκτώβρη καταργήθηκαν, με το σκεπτικό ότι όλοι οι αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις και ιδίως στην Αθήνα, όταν γίνονται μεταθέσεις φεύγουν για την επαρχία. Η κατάσταση στην Αθήνα είναι οριακή, οπότε καταργήθηκαν με σκοπό να ανακοπεί αυτή η τάση. Τέλος Φεβρουαρίου όμως θα ανοίξουν οι μεταθέσεις και θα είναι ίσως αριθμητικά μεγαλύτερες. Το καλοκαίρι όσους ζήτησε η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς ήρθαν και ενίσχυσαν το αεροδρόμιο».

Για το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου για την παραβατικότητα, ανέφερε: Η νεανική παραβατικότητα είναι ένα δύσκολο φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι μόνο στην Κεφαλονιά, είναι σε όλη την Ελλάδα και αν το αφήσουμε θα θεριέψει. Το να κοινωνικοποιηθούν στα σχολεία αυτά τα παιδιά, θα το δούμε στο μέλλον, τώρα όμως άμεσα αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει. Έχουμε κάνει τις απαραίτητες συζητήσεις με την Αστυνομική Διεύθυνση, τις επόμενες μέρες θα συναντηθούμε με τον Δήμαρχο Αργοστολίου με τον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, μετά θα συνεδριάσουμε με τον αρχηγό της Αστυνομίας και τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου και θα δοθούν θεωρώ εκ νέου οδηγίες στην Αστυνομική Διεύθυνση από το Υπουργείο, για να σταματήσει τώρα αυτό το φαινόμενο. Το καλοκαίρι είχαν ληφθεί κάποια μέτρα, η αστυνομική παρουσία ήταν εμφανής και Ιούλιο –Αύγουστο δεν είχαμε επεισόδια».

Τέλος για τους Δασικούς χάρτες είπε: «Προχωράνε κανονικά και το Κτηματολόγιο και οι Δασικοί χάρτες. Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσουν οι Λειτουργίες των επιτροπών σε όλη την Ελλάδα. Θα υπάρχουν και οικονομικά κίνητρα προς τις επιτροπές για να εντατικοποιήσουν την εργασία τους και να τελειώσουν γρήγορα. Τώρα θα γίνει κύρωση των Δασικών Χαρτών και θα δημοσιευτούν. Τα πρόδηλα σφάλματα, τα οποία είναι τα μισά από τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί στην Κεφαλονιά, σύντομα ο εργολάβος του έργου σε συνεννόηση με το Δασαρχείο , θα τα διορθώνει. Θα έχουμε μια εξέλιξη των Δασικών Χαρτών και ελπίζουμε ότι σε ενάμιση με δύο χρόνια θα έχουν ολοκληρωθεί και συγχρόνως και το Κτηματολόγιο. Πρέπει κάποτε να ξέρουμε τι χρήση μπορούμε να κάνουμε στα ακίνητα μας. Θα υπάρχει κάποιο κόστος για κάποιους, αλλά θα υπάρχει και μεγάλη ωφέλεια».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-671686609?si=41a1990c24c149e79df4d4fa268ae46e&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250