Κ. Ψαρρός στον Inkefalonia 89,2: "Είχαμε πέντε φωτιές σε μισή ώρα στην Κεφαλονιά - Κάποιοι θέτουν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 22:42

Κ. Ψαρρός στον Inkefalonia 89,2: "Είχαμε πέντε φωτιές σε μισή ώρα στην Κεφαλονιά - Κάποιοι θέτουν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης πύραρχος Κωνσταντίνος Ψαρρός για τις πυρκαγιές της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου στην Κεφαλονιά.

«Είχαμε πέντε φωτιές σε μισή ώρα χθές (Τετάρτη). Η μία αφορούσε σκάφος στο Αργοστόλι, είχαμε φωτιά στα Σπαρτιά, είχαμε φωτιά σε σπίτι στα Προκοπάτα και δύο εστίες στο Ληξούρι, στα Κουβαλάτα και στον δρόμο προς τους Πετανούς. Είχαν προηγηθεί κι άλλες φωτιές στην ίδια περιοχή (Ληξούρι), οι οποίες είχαν αντιμετωπιστεί σε πρώτο χρόνο από την υπηρεσία μας. Είχαμε ισχυρότατο αέρα, δεν είχαμε τη βοήθεια από τα εναέρια μέσα, είχαμε πολυδιάσπαση των δυνάμεων μας -πέντε φωτιές σε διάστημα μισής ώρας. Υπολογίζουμε στην Παλική ότι έχουν καεί περίπου 800 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης , δεν έχουμε κάνει επίσημη καταμέτρηση, είναι μια πρώτη εκτίμηση. Την Τετάρτη πέρασε στην Κεφαλονιά για την ενίσχυση μας ένα όχημα και σήμερα ενισχυθήκαμε από υπηρεσίες εκτός Κεφαλονιάς με άλλα έξι. Τα εναέρια μέσα σήμερα προληπτικά έκαναν διαβροχή για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα δημιουργηθούν αναζωπυρώσεις».

Όσον αφορά τα φαινόμενα πυρκαγιών τον Σεπτέμβριο, ο κ. Ψαρρός ανέφερε: « Είναι τα Σεπτεμβριανά φαινόμενα και ενώ αντιμετωπίζαμε το μεγάλο συμβάν, ταυτόχρονα εκδηλώθηκε φωτιά στα Ζόλα 500 περίπου μέτρα από τον τελευταίο χωματόδρομο. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής θα αναλάβει στην συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέδραμαν την υπηρεσία μας στη μάχη αυτή που δώσαμε, εθελοντικές ομάδες, πολιτικές προστασίες Δήμων και Περιφέρειας και τον απλό κόσμο».

Κλείνοντας ο κ. Ψαρρός, έστειλε το δικό του μήνυμα σε όσους επιχειρούν να βάζουν φωτιές: «Θέτουν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο, πρέπει να το καταλάβουν, πρέπει να το σταματήσουν αυτό που κάνουν εδώ και τόσα χρόνια».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/psarros-892?si=25e8eefbf34741a9974976a2e6483200&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250