Τραγωδία στην Κεφαλονιά: Νεκρός ο ένας εκ των 9 Ρουμάνων τουριστών που έκαναν κωπηλασία (εικόνα)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 21:29

Στην φωτογραφία το σημείο, στο οποίο εντοπίστηκε να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του, ο άτυχος Ρουμάνος τουρίστας, στην παραλία του Λουρδά

Στην φωτογραφία το σημείο, στο οποίο εντοπίστηκε να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του, ο άτυχος Ρουμάνος τουρίστας, στην παραλία του Λουρδά

Ανανεωμένο

Δυστυχώς, δεν είχε αίσιο τέλος η περιπέτεια του ενός εκ των εννέα ρουμάνων τουριστών.

Ο ένας εκ των εννέα, ο οποίος εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού και τον ναυαγωσώστη, στην παραλία του Λουρδά, δυστυχώς κατέληξε.

Τηn διάσωση την έκαναν οι ναυαγοσώστες και ο υπεύθυνος των θαλάσσιων σπορ στο Λουρδα, χρησιμοποιώντας το σκάφος του.

Οι ναυαγοσώστες του Λουρδά και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, προσπάθησαν να του κάνουν  Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), για να τον επαναφέρουν στην ζωή, ωστόσο δεν τα κατάφερε, καθώς εντοπίστηκε να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του. 

Διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο θάνατός του προήλθε από εισρόφηση νερού, καθώς είχε φάει πολύ.

{https://www.youtube.com/watch?v=7wu6cJTd8Xg}

Οι εννέα Ρουμάνοι (άνδρες και γυναίκες), είχαν έρθει στην Κεφαλονιά για τουρισμό και σύμφωνα με πληροφορίες, οι κωπηλατικές σανίδες SUP ήταν δικές τους.

Στις έρευνες συμμετείχαν ένα  πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, δύο ιδιωτικά σκάφη και ένα παραπλέον πλοίο κι ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βορειοδυτικοί, έντασης 5 Μποφόρ. 

Οι περισσότεροι περισυνελέγησαν από το Τραπεζάκι μέχρι και το Λουρδά, περίπου 7 με 8 μίλια μακριά από την Πεσσάδα, απ' όπου ξεκίνησαν.

1662221534125

Στην φωτογραφία το σημείο, στο οποίο εντοπίστηκε να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του, ο άτυχος ρουμάνος τουρίστας, στην παραλία του Λουρδά

 

Αρχική ενημέρωση 

Συναγερμός στο Λιμενικό και μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό εννέα Ρουμάνων τουριστών ηλικίας 30 -35 ετών, οι οποίοι βγήκαν με όρθιες κωπηλατικές σανίδες SUP από την Πεσσάδα και λόγω του ισχυρού αέρα διασκορπίστηκαν μεταξύ και βρέθηκαν σε κίνδυνο σε περιοχές από την Πεσσάδα ώς τον Κατελειό.

Αμέσως, ενηρώθηκε το Λιμεναρχείο και σήμανε συναγερμός, κινητοποιήθηκαν άμεσα σκάφη και οχήματα από σε θάλασσα και στεριά. Και τελικά κατάφεραν να εντοπιστούν και οι εννέα.

Για τον έναν, ο οποίος βγήκε στην παραλία του Λουρδά, χρειάστηκε να διακομιστεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς και η κατάσταση της υγείας του δεν είναι ακόμα γνωστή.

Γιώργος Χαλαβαζής 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250