Ο Διοικητής του Νοσοκομείου στον COSMOS 96,5 για τη στελέχωση με νέο προσωπικό

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 15:19

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου στον COSMOS 96,5 για τη στελέχωση με νέο προσωπικό

O Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρτίνης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για τη νέα προκήρυξη 8 γιατρών για το Νοσοκομείο και παράλληλα εξήγησε τι προβλέπουν οι εξαγγελίες που έγιναν κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού.

Για τη νέα προκήρυξη: «Η προκήρυξη που δημοσιεύτηκε μας δίνει την δυνατότητα να ξεκινήσουμε την διαδικασία της στελέχωσης  του Νοσοκομείου, αλλά είναι και μια πρόκληση να δούμε αν θα υπάρξει ανταπόκριση γιατρών. Πρέπει να θυμίσω ότι με την προηγούμενη προκήρυξη πήραμε έναν γιατρό αναισθησιολόγο. Αυτό είναι σημαντικό,  γιατί στα 31 Νοσοκομεία που έχει η ΥΠΕ ήρθαν 3 αναισθησιολόγοι και ο ένας στην Κεφαλονιά. Αυτό είναι ένα σημάδι, ότι όταν υπάρχει κινητοποίηση, μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

«Το να έρθει ένας γιατρός στην Κεφαλονιά είναι δύσκολο. Αφενός το κόστος διαβίωσης στην Κεφαλονιά είναι πολύ υψηλό – κάτι το οποίο το γνωρίζουν όσοι θέλουν να έρθουν – και κάνουμε έκκληση στους φορείς να βοηθήσουν. Αφετέρου, η φήμη ότι στην Παθολογική Κλινική υπάρχει ένας γιατρός είναι επίσης αποτρεπτικός παράγοντας, γιατί θα υποθέσουν ότι θα κάνουν συνεχώς εφημερίες. Πάνω σε αυτό, θέλω να διευκρινίσω ότι αυτή τη στιγμή στην Παθολογική υπάρχουν 3 γιατροί. Ένας μόνιμος και άλλοι 2 πολύ έμπειροι. Αν έρθει άλλος ένας, θα είναι 4. Και στο ακτινολογικό έχουμε 2 γιατρούς. Και αν έχουμε άλλον έναν θα είμαστε καλυμμένοι».

Για την ΜΕΘ: «Γίνονται αρκετές διακομιδές. Βέβαια στο Νοσοκομείο μας νοσηλεύεται αρκετός κόσμος. Ξέρω ότι θα υπάρχει μια νέα προκήρυξη μέσα στο Φθινόπωρο που θα στοχεύει στην ΜΕΘ. Εδώ η ΜΕΘ – λόγω  της μειωμένης κινητικότητας – θα διαφέρει από τα μεγάλα Νοσοκομεία. Θα έχει ένα σχήμα μεικτό, δηλαδή οι γιατροί που θα απασχολούνται στην ΜΕΘ θα απασχολούνται και στο υπόλοιπο Νοσοκομείο».

Κτιριακό πρόβλημα: «Στο Νοσοκομείο  από το 1988, το μόνο που έχει γίνει είναι ένα εξωτερικό βάψιμο κάποια στιγμή, αρκετά χρόνια πριν. Η πρώτη σοβαρή παρέμβαση που γίνεται είναι αυτή με το τμήμα επειγόντων περιστατικών που επεκτείνεται και ανακαινίζεται. Η Υφυπουργός έκανε μια παρέμβαση,  για μια τροποποίηση  στο τμήμα, αλλά και στο υπόλοιπο κτίριο θα γίνουν τεράστιες παρεμβάσεις. Υπάρχει και η προμελέτη  η οποία προβλέπει πολλές παρεμβάσεις, όπως  η αλλαγή όλων των εξωτερικών κουφωμάτων, βάψιμο εσωτερικό και αποκατάσταση βλαβών από τον σεισμό. Μια ακόμα παρέμβαση είναι και η μεταφορά της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, σε άλλο σημείο. Όλα αυτά θα αποτελέσουν μια αφετηρία για ακόμα περισσότερα πράγματα και για περισσότερους γιατρούς».




00 inkefalonia general ad 300X250