Πως σχολιάζουν την επίσκεψη Μητσοτάκη: Καππάτος, Τραυλός, Μιχαλάτος, Κατσιβέλης & Στανίτσας (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 06 Αυγούστου 2022 11:37

Πως σχολιάζουν την επίσκεψη Μητσοτάκη: Καππάτος, Τραυλός, Μιχαλάτος, Κατσιβέλης & Στανίτσας (COSMOS 96,5)

Χρήστος Λαμπράκης, INKEFALONIA.GR

Στον COSMOS 96,5 μίλησαν αυτή την εβδομάδα Φορείς της Κεφαλονιάς, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κεφαλονιά..

  • Παναγής Καππάτος - Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Ο κ. Καππάτος δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος τονίζοντας ότι η επίσκεψη Μητσοτάκη σηματοδότησε το τέλος μιας πολύμηνης, δύσκολης προσπάθειας για τα δρόμο Αργοστολίου - Πόρου, το Νοσοκομείο και το λιμάνι.

Τόνισε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αποφάσισε τα εν λόγω έργα και ανέφερε ότι το Νοσοκομείο θα λάβει 7 εκατομμύρια ευρώ για ανακατασκευή, ενώ και το άνοιγμα της ΜΕΘ ήταν προσωπική απόφαση Μητσοτάκη.

Για την ΜΕΘ ειδικά ανέφερε ότι θα ανοίξει αρχικά με δυο κλίνες , ενώ εάν δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό θα γίνουν μετακινήσεις.

  • Σταύρος Τράυλος - Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς 

Ο κ. Τραυλός και αυτός δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ένα από τα μεγαλύτερα έργα που μπορεί να εξαγγελθούν στο Νομό.

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε την ιδιαίτερα ουσιαστική σύσκεψη των φορέων της Κεφαλονιάς παρουσία του κ. Μητσοτάκη και εξήρε τη στάση του Πρωθυπουργού να δώσει λύσεις σε όλα.

Σχετικά με το δρόμο, ανέφερε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοπογράφηση και το έργο θα ξεκινήσει εντός του 2023.

Επίσης ανέφερε ως χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τα 4 ή ακόμη και 5 χρόνια.

  • Θεόφιλος Μιχαλάτος - Δήμαρχος Αργοστολίου

Ο κ. Μιχαλάτος τόνισε ότι ήταν παραγωγική η επίσκεψη Μητσοτάκη και ανέφερε ότι είναι σημαντική η εξαγγελία ενός δρόμου που επί 40 χρόνια δεν είχε γίνει καμία επιδιόρθωση και διέρχονται χιλιάδες αυτοκίνητα.

Επίσης ανέφερε ότι κατά την παρουσία του στο λιμάνι, ο Πρωθυπουργός υιοθέτησε την επιθυμία των Φορέων να δημιουργηθεί νέο μπαστούνι για κρουαζιερόπλοια και να μεταφερθεί το εμπορικό λιμάνι απέναντι.

Υπογράμμισε δε την παραχώρηση από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο κτιρίου για στέγαση νέου νηπιαγωγείου.

  • Γιώργος Κατσιβέλης - Δήμαρχος Ληξουρίου

Ο κ. Κατσιβέλης τόνισε την αισιοδοξία του ότι θα γίνουν έργα και στάθηκε στο γεγονός ότι ο χρόνος δεν επέτρεψε στον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί Ληξούρι, Σάμη και Ιθάκη, λόγω της μεγάλης διάρκειας της σύσκεψης στην Περιφέρεια.

Δήλωσε ότι ήταν ευκαιρία να τεθούν στον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς τα προβλήματα της Παλικής, με το ζήτημα των εργατικών κατοικιών να καταλαμβάνει σημαντική θέση στην ατζέντα και ανέφερε ότι έχουν εξασφαλιστεί από την Κυβέρνηση τα ενοίκια για τα επόμενα δυο χρόνια.

  • Διονύσης Στανίτσας - Δήμαρχος Ιθάκης

Ο κ. Στανίτσας τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για θέματα της Ιθάκης διεξοδικά και υπογράμμισε ότι ήταν εποικοδομητική και χρήσιμη η συνάντηση στην Περιφέρεια.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης ανέφερε ότι όσα αιτήματα έχουν γίνει από τον Δήμο Ιθάκης, έχουν ικανοποιηθεί όλα από την Κυβέρνηση και συμπλήρωσε ότι η Ιθάκη έχει δημοπατήσει το 100% των χρημάτων που έχει λάβει για τον «Μπάλο» και τον «Ιανό».