Π. Καππάτος στον Inkefalonia 89,2: "Ο Πρωθυπουργός έφυγε ικανοποιημένος, ευχαριστημένος και συγκινημένος - Ήταν μια παραγωγική επίσκεψη για την Κεφαλονιά"

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 16:18

Π. Καππάτος στον Inkefalonia 89,2: "Ο Πρωθυπουργός έφυγε ικανοποιημένος, ευχαριστημένος και συγκινημένος - Ήταν μια παραγωγική επίσκεψη για την Κεφαλονιά"

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους Δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος , αξιολογώντας τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του επιτελείου του στην Κεφαλονιά.

«Ο Πρωθυπουργός έφυγε ικανοποιημένος, ευχαριστημένος και συγκινημένος, γιατί επισκέφθηκε την Κεφαλονιά μετά από πολλά χρόνια. Πέρασε αμέσως μετά την άφιξη του και πριν από τον πρώτο σταθμό του στα Κοκκύλια απο τα Κουρκουμελάτα που ως παιδί περνούσε τα καλοκαίρια του, ήθελε να δει το καφέ «Μαρίνα» ,οι μνήμες του έχουν μείνει έντονες από τότε και αυτό είναι κάτι ανθρώπινο και σημαντικό. Είναι ευχαριστημένος για το πώς εξελίχθηκε η επίσκεψη, ήταν παραγωγική θεωρώ και το ίδιο θεωρεί και εκείνος. Του άρεσε που συνομίλησε με τον κόσμο και ιδιαίτερα στο νοσοκομείο που άκουσε όποιον του πρότεινε τον λόγο».

Ο κ. Καππάτος αναφέρθηκε στην προετοιμασία για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού: « Στο τελικό στάδιο κράτησε έναν μήνα με εντατικούς ρυθμούς. Μετά την επίσκεψη μου στον Πρωθυπουργό 6 Ιουνίου αποφασίστηκε από τον ίδιο η επίσκεψη του και έπρεπε να οργανώσουμε τα του ταξιδιού του .Στην ουσία όλη αυτή η οργάνωση κράτησε δυο χρόνια , γιατί τα θέματα που ήρθε να ανακοινώσει , τον δρόμο Αργοστόλι-Πόρο και τα όσα αφορούν στο Νοσοκομείο, είναι θέματα που διαπραγματευόμουν με τα Υπουργεία δύο χρόνια. Μέσα από αυτές τις διεργασίες, αυτό που έχω αποκομίσει είναι ότι πρέπει να έχεις τα επιχειρήματα για να πείσεις».

Στον δρόμο Αργοστολίου –Πόρου: « Έχει βγει αναλυτικά τι θα γίνει, 37χιλιόμ. δρόμος , τα 15 χιλ. θα είναι με τρείς λωρίδες, θα αλλάξει όλος ο ασφαλτοτάπητας, θα μπούν προστατευτικές μπάρες , θα αλλαχθούν τα 90 αποχετευτικά συστήματα. Όπως είπε ο μελετητής, ο υπάρχον δρόμος έχει υποστεί από τα φυσικά φαινόμενα τέτοιες φθορές που σε λίγα χρόνια θα είχε ημερομηνία λήξης. Θα γίνουν 90 τεχνικά έργα κάτω από τον δρόμο και 12 κόμβοι –έξοδοι για τα χωριά και θα αλλαχθεί η γέφυρα εισόδου στον Πόρο και θα γίνει ίσια. Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο 55 εκατομμυρίων το οποίο δρομολογήθηκε με εντολή του Πρωθυπουργού. Τον Απρίλιο του 2021, έδωσε εντολή στον κ. Καραγιάννη να ξεκινήσει ο δρόμος αυτός. Έχουν τελειώσει οι μελέτες, έχουν κατατεθεί οι περιβαλλοντικές μελέτες στην, στην Αποκεντρωμένη και περιμένουμε την αδειοδότηση. Θα δημοπρατηθεί στο τέλος του 2022 , είναι Εθνικό έργο και σύμφωνα με τον μελετητή τα έργα θα κρατήσουν περίπου 3 χρόνια. Έχουμε τις μελέτες, τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί, θα πρέπει κάποιος να είναι πολύ κακόπιστος για να θεωρεί ότι είναι μόνο λόγια το έργο του δρόμου. Ελπίζω ότι θα είναι Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ήθελα και εγώ να ήμουνα Βουλευτής , να κόψουμε μαζί την κορδέλα και με τον Δήμαρχο Αργοστολίου. Το έργο ξεκινά από τον πρώτο κόμβο της Κρανιάς, έως τον Πόρο».

Στους Δασικούς χάρτες: « Προσωπικά είμαι εναντίον να δοθεί άλλη παράταση, διότι οι συνεπείς που περιμένουν εδώ και 16-17 μήνες θα καθυστερήσουν να κλείσουν τις υποθέσεις τους. Πιστεύω ότι θα δοθεί παράταση. Όσοι ήταν να καταθέσουν στοιχεία στο Δασαρχείο της Κεφαλονιάς , 4.000 αιτήσεις έχουν κατατεθεί, τις κατέθεσαν. Αυτή τη στιγμή δεν κατατίθενται , δίνονται παρατάσεις αλλά ουσιαστικά χωρίς λόγο. Η έως τώρα παράταση έληξε τυπικά, αλλά είναι ενεργή».

Στο Γ. Ν. Νοσοκομείο Αργοστολίου: «Στην ανακοίνωση της η κ. Γκάγκα εξειδικεύει αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός μέσα στο Νοσοκομείο. Το πιο σημαντικό είναι ότι δίνει 7 εκατομ. για την ανακατασκευή του Νοσοκομείου. Τους τελευταίους δύο μήνες έγιναν «παζάρια» από την πλευρά μας. Όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας πήραν από 2 εκατομ , γιατί αποφάσισε η Κυβέρνηση να φτιάξει τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, όμως εμείς είχαμε την ιδιαιτερότητα να φτιάχνεται το ΤΕΠ από ιδιωτική δωρεά του ιδρύματος Βεργωτή. Αιτιολόγησα με στοιχεία την αναγκαιότητα να κατασκευαστεί το Νοσοκομείο, το Ίδρυμα Βεργωτή μας χρηματοδότησε την προμελέτη της ανακατασκευής με 38 χιλιάδες ευρώ και πήγαμε οργανωμένοι στο Υπουργείο και καταφέραμε να φτάσουμε στα 7.εκατομ. Πρέπει να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Βεργωτή και την Πρόεδρο του την κ. Νομικού. Η τελική απόφαση ήταν του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος ασχολείται με όλα. Για την επίσκεψη του είχε ζητήσει πλήρη ενημέρωση και από τους 4 Δημάρχους και από εμένα. Ήρθε «διαβασμένος» στην Κεφαλονιά. Όποιο θέμα ήταν «δύσκολο», επί τόπου έδινε οδηγίες στους Υπουργούς που τον συνόδευαν και οι οποίοι συνεχίζουν να ασχολούνται γιατί πρέπει να ολοκληρώσουν αυτά τα οποία συζητήσαμε εδώ».

Στο λιμάνι Αργοστολίου: « Ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες το Master Plan, παρουσιάστηκε στον Πρωθυπουργό από τον κ. Καραγιάννη και τονίστηκε ότι θα εφαρμόσουν την θέληση της τοπικής κοινωνίας. Εδώ και ενάμιση χρόνο προλάβαμε με τον Δήμαρχο μία μέρα πριν υπογραφεί η παραμονή του εμπορικού λιμανιού στην σημερινή θέση και προηγήθηκαν πάρα πολλές διεργασίες. Το πρώτο που θα φτιαχτεί όπως είπε ο Πρωθυπουργός θα είναι το δεύτερο μπαστούνι κρουαζιεροπλοίων , εντυπωσιάστηκε με την κίνηση που υπάρχει, όπως ενθουσιάστηκε και με τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και με την κίνηση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο. Στη σύσκεψη στην Περιφέρεια είπε ότι θα συσταθεί μία επιτροπή υπό τον κ. Τριαντόπουλο, η οποία θα παρακολουθεί τις δημοπρατήσεις και τα έργα της Περιφέρειας και όλης της τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στις εργατικές κατοικίες στο Ληξούρι: « Είχαμε μία πλήρη απραξία με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με την δική μας Κυβέρνηση φέραμε τροπολογία γιατί υπήρχαν νομοθετικά θέματα για να μπορέσουμε να τις γκρεμίσουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την κ. Μαρκέτου. Γκρεμίστηκαν οι πολυκατοικίες και θα γκρεμιστούν και δύο κατοικίες εκτός αυτών και ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Δήμαρχο, ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει και στην κατασκευή του μέσω της ΚΤΥΠ και θα συνεχισθούν και τα επιδόματα ενοικίου. Μπορεί να μην πρόλαβε να πάει στο Ληξούρι λόγω της σύσκεψης που διήρκησε πάνω από δυόμιση ώρες, αλλά άκουσε τα προβλήματα των Δήμων Ληξουρίου και Σάμης και μου είπε ότι οφείλει να επισκεφθεί τους δύο Δήμους. Στο Ληξούρι η κ. Μηχαηλίδου επισκέφθηκε και τις δύο Δομές του «ΥΠΕΡΙΩΝΑ».

Στην παραχώρηση του παλιού κτηρίου του ΟΑΕΔ στον Δήμο Αργοστολίου για την κατασκευή Νηπιαγωγείου: « Την λύση αυτή την έδωσε ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού ο κ. Νέζης, οποίος στην επίσκεψη του τον Φεβρουάριο το ζήτησε από τον κ. Πρωτοψάλτη. Έγιναν τα διαδικαστικά και υπογράφηκε παρουσία του Πρωθυπουργού στο Δημαρχείο Αργοστολίου. Είναι πολύ σημαντικό να φτιάξει ο Δήμος Αργοστολίου ένα Νηπιαγωγείο που θα αναβαθμίσει και την περιοχή».

Στις Κυβερνητικές επισκέψεις στην Κεφαλονιά: « Υπουργοί έρχονται, τους καλούμε και τους υποβάλλουμε ζητήματα που υπάρχουν στην Κεφαλονιά. Ο κ. Πλακιωτάκης ο οποίος δεν μπόρεσε να έρθει τώρα, έχει δώσει πολλά χρήματα για την Κεφαλονιά. Για την Αγία Ευφημία έχει εγκρίνει δύο μεγάλα έργα για το λιμάνι, 1 εκατομ για τον καθαρισμό και 2.800 εκατομ για τον εξωραϊσμό του λιμένα .Έδωσε 1.400 εκατομ. εδώ και ενάμιση μήνα για το κομμάτι της παραλιακής Αργοστολίου από Λιμεναρχείο έως το άγαλμα Καββαδία, χρήματα για την γεώτρηση Λάμπη στα Ομαλά, τα χρήματα για την υδροδότηση των Πετανών κλπ. Είναι ένα Υπουργείο που έχει διευρύνει τις δυνατότητες του, έχει αυτοτέλεια στα οικονομικά του για πρώτη φορά μ αυτή την Κυβέρνηση και έχει καλές προθέσεις για τα νησιά μας».

Κλείνοντας ο κ. Καππάτος ανέφερε: « Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος περίμενε τον Πρωθυπουργό και στο Ληξούρι , αλλά ήταν αυστηρό το πρόγραμμα του και ξεφύγαμε του χρόνου με την σύσκεψη, αλλά υποσχέθηκε ότι θα επανέλθει. Θεωρώ ότι έχουμε μία Κυβέρνηση διαφορετική από τις άλλες, με έναν αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος διακρίνεται και διαφέρει γιατί έχει μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Είναι πολύ εργατικός , έξυπνος και βοηθά όλη την Ελλάδα , αλλά επειδή έχει και μια ιδιαίτερη σχέση με την Κεφαλονιά, θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία η οποία έχει μια πολύ καλή εξέλιξη. Ευχαριστώ προσωπικά τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του, γιατί και μόνο το έργο Αργοστόλι-Πόρος είναι πολύ μεγάλο, το οποίο ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα γίνει. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό και να «πειράζει» κάποιους, αλλά νομίζω ότι όλοι το βλέπουν ως μοναδικό έργο. Το έργο συνεχίζεται, γιατί δεν τελειώσαμε εδώ, από Σεπτέμβριο έχουμε πάρα πολύ δουλειά για φλέγοντα θέματα για το νησί μας».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-44011035?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250