Ο Νικόλαος Φαραντούρης σχολιάζει στον COSMOS 96,5 την επίσκεψη του Πρωθυπουργού : Τελικά ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης του;

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 10:29

Ο Νικόλαος Φαραντούρης σχολιάζει στον COSMOS 96,5 την επίσκεψη του Πρωθυπουργού :  Τελικά ποιος ήταν ο λόγος της επίσκεψης του;

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», φιλοξενήθηκε ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω ,καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και σύμβουλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα,  Νικόλαος Φαραντούρης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά.

Για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού: «Για να είμαι ειλικρινής παρακολούθησα την επίσκεψη του Πρωθυπουργού εκ του μακρόθεν και αρκετά αργότερα από την ώρα που ήρθε. Υπάρχει μια ανακοίνωση αναλυτική της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που καλύπτει όλα τα θέματα, που δεν κάλυψε η παρουσία του Πρωθυπουργού στην Κεφαλονιά. Επίσης, παρακολουθώντας τα ρεπορτάζ είδα μια αμήχανη παρουσία ενός Πρωθυπουργού, που επέλεξε εσπευσμένα να επισκεφθεί την Κεφαλονιά, για να εξαγγείλει πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί εδώ και πολύ καιρό. Προσπαθώ να καταλάβω εν τέλει ποια ήταν η στόχευση; Η στόχευση ήταν η αυτοδέσμευση της Κυβέρνησης για πράγματα που δεν έγιναν, ότι θα γίνουν; Η στόχευση ήταν η ενίσχυση του Κυβερνητικού προφίλ σε ένα νησί που προσδοκούσε πολύ περισσότερα πράγματα την τριετία της διακυβέρνησης; Η στόχευση ήταν η συσπείρωση του στελεχιακού δυναμικού; Δεν το πολύ κατάλαβα και έχω την αίσθηση ότι ούτε άνθρωποι ομοϊδεάτες  και κοντά στη Νέα Δημοκρατία κατάλαβαν για ποιο λόγο ήρθε ο Πρωθυπουργός.

Είπε αυτά που είπε και κυρίως δεν είπε άλλα…Τέλος, πέρα από την έκδηλη αμηχανία της παραμονής του, δημιούργησε μεγαλύτερη αμηχανία σε όσους προσδοκούσαν να τον δουν σε περιοχές πληγείσες. Αν έπρεπε να επισκεφθεί κάποιο μέρος – εκτός του Νοσοκομείου – αυτό θα έπρεπε να είναι αυτές οι περιοχές».

Για τις εξαγγελίες για το Νοσοκομείο:  «Επισκέφθηκε το Νοσοκομείο 3 χρόνια μετά την πανδημία, με τις παλινωδίες και το πήγαινε- έλα  της ΜΕΘ. Κατ’ αρχάς ποια ανακοίνωση από την ΜΕΘ; Δεν έχουμε ΜΕΘ και με ένα νησί που – εν μέσω πανδημίας – είχε αρκετούς ασθενείς, το κερασάκι στην τούρτα ήταν η απομάκρυνση της ΜΕΘ.  Άρα να έρχεται ο Πρωθυπουργός και να μιλάει για μια ΜΕΘ που δεν υπάρχει, έχω την αίσθηση ότι είναι λιγάκι προσχηματικό. Μπορεί να επέστρεψαν τα κρεβάτια της ΜΕΘ, αλλά αν δεν είναι λειτουργικά  και η μονάδα έτοιμη να παραδοθεί προς χρήση, νομίζω είναι κενό γράμμα».

Αναφορά για τις περιοχές που δεν επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός:  Αυτό που περίμεναν οι άνθρωποι - πέρα από την πολιτική και κομματική ταυτότητα – ήταν οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τις θεομηνίες, να έχουν μια δέσμευση από τα πρωθυπουργικά χείλη, για την αποκατάσταση κάποιων ζημιών. Το να μοιράζεις αποζημιώσεις είναι καλοδεχούμενες, αλλά από μόνες τους δεν πάνε μπροστά τον τόπο. Αυτό που χρειάζεται το νησί είναι να ολοκληρωθούν τα έργα αποκατάστασης, να υπάρξει καλύτερος συντονισμός και οι εκταμιεύσεις να  αφορούν έργα πνοής και όχι μόνο ανθρώπους.

Ο δρόμος Αργοστόλι – Πόρος είναι έργο πνοής, αλλά πιστεύει κανένας ότι αυτό το έργο θα ολοκληρωθεί αυτή την θητεία; Τι παρουσιάστηκε χθες; Δε νομίζω ότι  είναι αυτό που περίμενε η κοινωνία της Κεφαλονιάς.  Όπως και να ‘χει δεν είναι η δέσμευση που περίμενε η Κεφαλονιά.  Θα έπρεπε να δεσμευτεί με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για πράγματα τόσο στο επίπεδο της υγείας και των υποδομών. Ότι έχει ξεκινήσει να ολοκληρωθεί. Η αίσθηση η δική μου και αρκετά μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης, περίμενε περισσότερα από την παρουσία του Πρωθυπουργού. Είχε καλλιεργηθεί μεγαλύτερη προσδοκία για την παρουσία του σε άλλα μέρη της Κεφαλονιάς.

Και το λιμάνι της Αγίας Ευφημίας ακόμα είναι όπως το άφησε ο ΙΑΝΟΣ. Ένα χωριό με τέτοια γραφικότητα και ομορφιά έχει προβλήματα που δεν μπορούν ακόμα να επιλυθούν».

Για τις αντεγκλήσεις στο εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και την ανακοίνωση αποχώρησης του Αριστοτέλη Μπατιστάτου:  «Δεν υπάρχει κάτι τόσο σημαντικό, το οποίο να επισκιάζει όλα τα υπόλοιπα. Έχω την αίσθηση ότι η κοινωνία ασχολείται με τα θέματα της καθημερινότητας. Δεν υπάρχει ρήγμα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Απεναντίας, αυτή τη στιγμή όλη η κοινωνία και το κόμμα απογοητεύτηκε από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού γιατί είχε καλλιεργηθεί ένα άλλο κλίμα, με μεγαλύτερες προσδοκίες. Εν μέσω θέρους, μέσα σε δημοκρατικά κόμματα, αριστερά κόμματα υπάρχει μια στοχαστική ένταση και είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Το θέμα είναι να μην αισθανόμαστε ότι υπάρχουν ρήγματα. Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Βλέπω μια ενιαία θέση σε πράγματα που θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν και σε όλα όσα θέλει η κοινωνία. Η επόμενη μέρα, θα βρει την κοινωνία της Κεφαλονιάς ενωμένη και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  Και ο Αριστοτέλης Μπατιστάτος. Δεν αποχώρησε από το κόμμα. Από τα όργανα του κόμματος αποχώρησε. Αλλά θα είναι στην πρώτη γραμμή. Άλλωστε δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος στον χώρο μας».

«Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε για την επίλυση των προβλημάτων που ο Πρωθυπουργός με την επίσκεψή του δεν ακούμπησε. Δεν έχει κανένα νόημα αυτή τη στιγμή να ασχολούμαστε με τις αντεγκλήσεις εντός των εσωτερικών των κομμάτων. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.  Δεν πρέπει ο κόσμος να ξεχνάει ότι μια Κυβέρνηση (ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α) με το “πιστόλι στον κρόταφο” προσπάθησε για το καλύτερο για τον ασθενέστερο και τον πιο ευάλωτο. Και εν πάση περιπτώσει, η υγεία, η παιδεία, η ενέργεια  και το νερό, διαφυλάχθηκαν. Δεν μπορώ να ακούω ότι έγιναν αδικίες την περίοδο 2015 -2019. Κρατήθηκε η χώρα όρθια».