Σαμούρης για το αντίτιμο στις τουαλέτες του ΚΤΕΛ: “Δεν θα απολογηθώ. Από τότε που εφαρμόσαμε το μέτρο, οι τουαλέτες είναι ασφαλείς και πεντακάθαρες” (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022 18:35

Σαμούρης για το αντίτιμο στις τουαλέτες του ΚΤΕΛ: “Δεν θα απολογηθώ. Από τότε που εφαρμόσαμε το μέτρο, οι τουαλέτες είναι ασφαλείς και πεντακάθαρες”  (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και  Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αργοστολίου και Πρόεδρος των ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς Σπύρος Σαμούρης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Σε δημοσίευμα που βάλλει εναντίον του ως προέδρου των ΚΤΕΛ: « Δεν θα απολογούμαι στον κάθε περίεργο τύπο για το τι κάνει μια ιδιωτική επιχείρηση. Ότι καινοτομία υπάρχει εγώ θα την εφαρμόζω εφόσον είναι εφικτή. Από τότε που εφαρμόσαμε το μέτρο στις τουαλέτες(50 λεπτά), είναι πεντακάθαρες και ασφαλείς. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες και στο παρελθόν, όπως και στον Δήμο. Οι Δημοτικές τουαλέτες είναι ρεμπέτ ασκέρ, είμαστε μονίμως στο κυνήγι να μην τις σπάσει κανένας «περίεργος» τύπος. Στην Ελλάδα πρέπει να μάθουμε ότι όλα δεν είναι τσάμπα, όλα έχουν ένα κόστος και το τσάμπα κάνει «κακά» παλικάρια. Το ΚΤΕΛ δεν είναι εκκλησιαστικό ίδρυμα , είναι επιχείρηση και ο καθένας τι προσφέρει στον τόπο και στον τουρισμό είναι καθημερινό παράδειγμα. Δεν περιμένω τον κάθε «τύπο» να με αξιολογήσει, με αξιολογεί η κοινωνία. Έγινε αυτό στο ΚΤΕΛ, θα το μελετήσω και στον Δήμο εάν έχω τις ανάλογες εγκρίσεις. Ότι είναι τσάμπα και ελεύθερο σήμερα λεηλατείται , καταστρατηγείται και δεν πληρώνει κανένας το μάρμαρο. Το μέτρο που πήραμε στο ΚΤΕΛ με το 50λεπτο, το είδα σε πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης εδώ και 10 χρόνια, να μάθουμε κι εδώ να γίνουμε Ευρωπαίοι, ότι δεν καταλαβαίνουμε, θα αρχίσουμε να το μαθαίνουμε. Όπως πχ και ο έλεγχος κοινόχρηστων χώρων, που πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ελέγχονται. Κάτι πρέπει να γίνει, δε γίνεται ελαφρά τη καρδία ο καθένας να τα κάνει όλα μπάχαλο και να μην πληρώνει τα ανάλογα».

Όσον αφορά  τα παράπονα επαγγελματιών της παραλιακής Αργοστολίου για το καθάρισμα των καλαθιών απορριμμάτων: « Κάθε μέρα τα ελέγχω ένα ένα και δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Καθαρίζονται καθημερινά και μπορεί να έγινε κάποια μέρα κάποτε. Αν υποθετικά, υπάρξει κάποιο πρόβλημα, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο κάθε ένας. Όσον αφορά τα «κίτρινα» δημοσιεύματα , δεν στέκομαι σ αυτά, εμείς είμαστε εδώ στο καθήκον και το κάνουμε με πολύ αγάπη και πολύ ζέση».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

Απόδοση κειμένου Ελευθερία Κουλουριώτου.




00 inkefalonia general ad 300X250