Διεθνή αναγνώριση για τον "ΆΓΙΟ ΛΟΥΚΑ" - Σε λίστα μεταξύ Google & Elon Mask (Αναστασιάδου στον COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Ιουλίου 2022 17:50

Διεθνή αναγνώριση για τον "ΆΓΙΟ ΛΟΥΚΑ" - Σε λίστα μεταξύ Google & Elon Mask (Αναστασιάδου στον COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή φιλοξενήθηκε η πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Άγιος Λουκάς ο Ιατρός Συμφερουπόλεως» Ευτυχία Αναστασιάδου, η οποία αναφέρθηκε:

Στην πρόσφατη δωρεά το Γ. Ν. Νοσοκομείο : « Είμαστε  πάρα πολλές ψυχές και γι αυτό υπάρχει αυτή η προσφορά. Είναι  ψυχές που είναι παρούσες και φαίνονται και ψυχές που είναι απούσες και δεν φαίνονται. Η πρόσφατη προσφορά στο Νοσοκομείο νέου εξοπλισμού συντήρησης μηχανικών μερών και στρωμάτων  νέας τεχνολογίας των 85 περίπου κλινών χειρουργικής και παθολογικής κλινικής θα είχε γίνει νωρίτερα. Λόγω του κορονοιού υπάρχει μια αλλαγή στις παραδώσεις στο εργοστάσιο της Γερμανίας σ αυτά που παραγγέλνουμε. Από τρείς μήνες στο παρελθόν, τώρα έχουν χρόνο παράδοσης ένα έτος. Αυτά που πήραμε εμείς τώρα, έκαναν πάνω από οχτώ μήνες. Έπρεπε να κάνουμε μία γενική συντήρηση όλων των κλινών, γιατί μετά από 12 χρόνια, θέλουν τα στρώματα αλλαγές γιατί γίνεται τεράστια χρήση. Περίπου 3.000 άνθρωποι τον χρόνο νοσηλεύονται με παλιά νούμερα . Τα νέα στρώματα είναι νέας τεχνολογίας, πρέπει πάλι να είμαστε οι πρώτοι που τα πήραμε, είναι διπλά σε πάχος από τα προηγούμενα και έχουν ακόμη πιο βελτιωμένη τεχνολογία. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της παραγγελίας, που είναι 24.000 ευρώ, είναι ανταλλακτικά των κρεβατιών. Αυτά που θα αλλαχθούν θα πάνε πίσω στο εργοστάσιο για να γνωμοδοτήσουν για το πώς εφθάρησαν. Έχουμε συνεχή επικοινωνία για να ενημερωνόμαστε για το που πάσχει το κάθε τι για να το προσέξουμε και να μειώσουμε τις συντηρήσεις. Ελέγχουν και την λεπτομέρεια οι Γερμανοί και γι αυτό έχουμε πάει καλά στην συνεργασία μαζί τους. Στα 12 χρόνια τα χρήματα για συντήρηση των κρεβατιών φτάνει τις 30.000 ευρώ και η αξία των κρεβατιών γύρω στις 350 με 400 χιλιάδες. Όλοι έλεγαν γιατί τα δίνετε στο Δημόσιο, δεν είναι ιδιωτικό για να τα προσέχουν κι όμως ο κόσμος τα έχει προσέξει πάρα πολύ. Είμαστε σε καλό δρόμο».

Στην δωρεά του ιδρύματος Έρικ Βασιλάτου από το Σικάγο: «: Ενδιαφέρθηκαν κάποια στιγμή για μας, επικοινωνήσαμε, μας ζήτησαν να μας ελέγξουν αρχικά για το αν είμαστε αξιόπιστοι για το Αμερικανικό δημόσιο.

 Μας ήλεγξαν για έναν ολόκληρο μήνα και με την πιστοποίηση που τύχαμε, λάβαμε e mail αναγνώρισης ως ΜΚΟ ισότιμης Δημόσιου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος. Μας έδωσαν έναν διεθνή αριθμό ED1704   αναγνώρισης δωρεοδόχου αξιόπιστου  από το Αμερικανικό Δημόσιο. Οτιδήποτε δημοσιεύουμε στο εξής, θα έχει δίπλα αυτό τον διεθνή αριθμό . Αυτοί οι οποίοι κάνουν τις δωρεές, μπαίνουν στην λίστα για να μπορούν να βγάλουν τα χρήματα από την Αμερική και να τα δικαιολογήσουν στα οικονομικά τους. Έχουν ένα άλλο φορολογικό καθεστώς,  νομίζω ότι έχουν την δυνατότητα αντί να πληρώνουν φόρο, να κάνουν δωρεές. Μπαίνω σ αυτή τη λίστα να δω ποιοι είναι αυτοί οι δωρητές και μένω άναυδη, Google, amazon, Elon mask κλπ. Είναι εντυπωσιακό, μπήκαμε κι εμείς μέσα σ αυτή τη λίστα και θα μας ξαναελέγξουν το 2023, γιατί μας ρώτησαν τι προοπτικές έχουμε και τους καταθέσαμε κάποια πράγματα  κοστολογημένα. Σε περίπτωση που έρθει κάποιος να μας ελέγξει, εμείς δεν έχουμε ούτε καρέκλα, έχουμε μόνο ψυχή, γιατί απαγορεύεται να δαπανήσουμε οτιδήποτε σε χώρους της Εταιρείας. Όταν μας ζήτησαν να ενημερωθούν για τους δωρητές μας, είδαν τα νούμερα, αλλά δεν κατάλαβαν ποιοι είναι αυτοί που τα δίνουν και όταν τους εξηγήσαμε, προσπαθούσαν να καταλάβουν πως γίνεται αυτό. Που να καταλάβουν, ότι είμαστε χιλιάδες Κεφαλονίτες που το κάνουν αυτό το πράγμα, χωρίς να συναντιόμαστε, χωρίς να γνωριζόμαστε.

Έχουμε αυτή την ωραία προοπτική, και ευχαριστούμε δημόσια τι Ίδρυμα Έρικ Βασιλάτος, που έδειξε αυτό το ενδιαφέρον και με την δική τους βοήθεια μπήκαμε  σ αυτή την διεθνή αναγνώριση  και μετά από αυτό, η κ Τζένη Βασιλάτου, μας έστειλε 5.000 δολάρια , τα οποία είναι εκ των 13.000 ευρώ που έχουμε δώσει για τα στρώματα και την ανακαίνιση που κάνουμε τώρα. Έχει ένα καλό τιμ τώρα το νοσοκομείο από νέα παιδιά που έχουν ενδιαφέρον και ανέλαβαν αυτοί να κάνουν την συντήρηση». 

Στις επόμενες δράσεις της εταιρείας : Λάβαμε μία απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου, σε σχέση με ένα αίτημα που είχαμε υποβάλλει πριν από χρόνια, αλλά δεν είχε απαντηθεί. Με τη διοίκηση του κ. Μαρτίνη και του  σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου απαντήθηκε και μας έκανε μεγάλη χαρά. Μας επιτρέπουν να ανασκευάσουμε το παλιό θυρωρείο που είναι δίπλα στην είσοδο του Νοσοκομείου, το οποίο είναι ένα ερείπιο  και να φτιάξουμε έναν μικρό ξενώνα για τους συνοδούς των ασθενών από απομακρυσμένα μέρη . Είναι σημαντικό και πολιτισμένο θέμα. Υπάρχουν οι συνοδοί από την Ιθάκη, οι οποίοι δυσκολεύονται πολύ, από τα Καμιναράτα, από την βόρεια Κεφαλονιά, μεγάλοι άνθρωποι, που συνοδεύουν μεγάλους ανθρώπους και έχουν τις άμεσες ανάγκες τους να τακτοποιήσουν. Δεν μπορεί ο άλλος να πληρώνει ξενοδοχείο  για να φροντιστεί λιγάκι. Βγαίνουν περίπου 8 μικρά δωματιάκια, που θα εξυπηρετούν ευχάριστα τους συνοδούς. Θα τα ξεκινήσουμε από τον Σεπτέμβρη όλα αυτά.

Επίσης είχαμε ζητήσει πάλι παλιά και δεν μας είχαν απαντήσει και τώρα μας απήντησαν και σε αυτό, να φτιάξουμε ένα μικρό προσκυνητάρι , για να μπορεί κάποιος να προσκυνήσει, να κάνει το σταυρό του να προσευχηθεί. Τώρα μας επιτρέπουν να κάνουμε και αυτό. Είναι ένα προσκυνητάρι 4 τμ, θα γίνει δίπλα στην είσοδο του Νοσοκομείου σε ένα παρτέρι. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα μικρό έργο τέχνης, πρέπει στο Αργοστόλι σιγά σιγά να μπαίνουν έργα τέχνης να τα βλέπουμε στην καθημερινότητα μας. Αυτά που θα γίνουν μέσα ως εικόνες, θα είναι ψηφιδωτά εξαιρετικά. Έξω θα γίνει μία όμορφη κηποτεχνική, ούτως ώστε όλο αυτό μαζί, να είναι ένα στολίδι. Όταν βάζουμε ωραία πράγματα γύρω μας, όλα αναβαθμίζονται.

Όταν είχαμε ξανασυζητήσει να το κάνουμε αυτό πριν από χρόνια, είχε καταργηθεί από τον Πολεοδομικό κανονισμό νομοθετικά η δυνατότητα να φτιάξεις μικρά διακοσμητικά μέχρι 4τμ μέσα σε χώρους Νομικών Προσώπων , Δημοσίου Δικαίου, του Δημοσίου, κοινόχρηστους χώρους , με αποτέλεσμα ακόμα και για ένα κοτετσάκι 4 τμ να πρέπει να παίρνεις άδεια . Έκανε μεγάλο αγώνα για να τροποποιηθεί αυτή η παράγραφος  η κ. Θεοπεφτάτου και για άλλες πολλές νομοθετικές παρεμβάσεις που ήταν πάρα πολύ σημαντικές για όλη την επικράτεια. Όταν θα έρθει η ώρα και θα έχουμε καταφέρει να το φτιάξουμε, θα είναι παρούσα και η κ Θεοπεφτάτου, για να το χαρεί μαζί μας. Για το εκκλησάκι έχουμε ήδη δωρεάν την εκσκαφή, τις εικόνες που θα μπούν μέσα και πιθανόν και μία κόμη σημαντική δωρεά, που θα πρέπει να την επιβεβαιώσω. Θα τα καταφέρουμε και θα το φτιάξουμε. Στην πορεία θέλουμε 40.000 ευρώ για να αγοράσουμε ένα λέιζερ για την ουρολογική κλινική. Υπάρχει ένα σετ το οποίο κάνει επεμβάσεις λέιζερ, είναι δύο κομμάτια, το ένα στοιχίζει 15.000 ευρώ και το άλλο γύρω στις 40.000. Το 15.000 ευρώ το έχουμε αγοράσει , αν θα έχουμε και των 40.000, θα έχουμε μία τεράστια αναβάθμιση . Ο γιατρός μας έχει την δυνατότητα τέτοιον επεμβάσεων, οπότε θα εξυπηρετηθεί κι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κόσμου που αναγκάζεται να πηγαίνει Αθήνα και θα εξυπηρετηθούν και πάρα πολλοί καρκινοπαθείς που το έχουν ανάγκη. Άρα η προοπτική είναι η εξής, 11.000 ευρώ για να εξοφλήσουμε την συντήρηση των κλινών, 40.000 για το σετ των μηχανημάτων στην ουρολογική κλινική , έναν ξενώνα  και ένα προσκυνητάρι, που δεν ξέρω τα ποσά ακόμα. Για τον ξενώνα και το προσκυνητάρι, αφού τα κοστολογήσουμε, μπορούν εν είδη δωρεάς, οι επιχειρήσεις , οι φίλοι ,οι γνωστοί, να μας στείλουν τα υλικά».

Στο αεροπλάνο που είχε συλληφθει ως ιδέα και που θα είχε μόνιμη βάση την Κεφαλονιά για αεροδιακομιδές: « Αυτό είναι μέσα στα σχέδια μας αδιάπτωτα και το ερευνούμε από πάρα πολλές πλευρές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή η μεταφορά των ασθενών, που είναι βασικά μέσα από το Νοσοκομείο, πρέπει να γίνεται από φορέα του Δημοσίου. Η μεταφορά γίνεται με την ευθύνη του Νοσοκομείου και με τους γιατρούς του Νοσοκομείου  και δεν έχουμε βρει ακόμα νομικά πως καλύπτεται.

 Όταν μιλήσαμε με το Βελέντζειο Ίδρυμα στην Πάρο που έχει το αεροπλάνο , μας είπανε ότι κάνανε μεταφορές εκτός Νοσοκομείου. Όταν αξιολογηθεί από τους γιατρούς του Νοσοκομείου ο ασθενής , θα μεταφερθεί με την ευθύνη και τους γιατρούς από κει. Οι γιατροί και η ιατρική ευθύνη είναι το θέμα.. Αυτή τη στιγμή όλη η αρμοδιότητα είναι στο ΕΚΑΒ και ψάχνουμε πως γίνεται και εάν γίνεται . Ό ταν φτάσουμε να προσανατολιστούμε, θα πάμε εμείς οι ίδιοι στο Υπουργείο , γιατί είναι πολύπλοκο και θα μας απαντήσουν κατ ευθείαν από κει θεσμικά πως γίνεται. Δεν το έχουμε αφήσει και θα έρθει η ώρα που θα ξεκαθαριστεί  και αν γίνεται, θα το βάλουμε μπροστά να γίνει οπωσδήποτε, γιατί είναι κάτι που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250