Τζωρτζάτος στον Cosmos 96,5: Υποχρέωσή μας να δοθεί το όνομα του Κώστα Βαρτελάτου στο γήπεδο, μετά από όσα προσέφερε

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 10:32

Τζωρτζάτος στον Cosmos 96,5: Υποχρέωσή μας να δοθεί το όνομα του Κώστα Βαρτελάτου στο γήπεδο, μετά από όσα προσέφερε

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Διλινάτων Τάσος Τζωρτζάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην ονοματοδοσία του γηπέδου των Διλινάτων σε γήπεδο Κώστας Βαρτελάτος: «Δεν ξεχνάμε έναν άνθρωπο που έχει σημαδέψει τις νεότερες γενιές και έχει προσφέρει πάρα πολλά στο ποδόσφαιρο . Από το 1985 μέχρι και την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, η ενασχόληση του με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ειδικότερα, ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Όλους μας θεωρούσε παιδιά του. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση μας στη μνήμη αυτού του ανθρώπου και στα όσα έχει προσφέρει να δώσουμε το όνομα του στο γήπεδο. Για την κατασκευή αυτού του γηπέδου τα τελευταία 20 χρόνια η προσπάθεια  του ήταν καθημερινή. Ο Κώστας Βαρτελάτος είχε ενεργή γενικώς δράση. Είχε κάνει παρέμβαση στη Βουλή προς τον Αντιδήμαρχο κ. Μινέτο με την μεγάλη εμπειρία που είχε ,για το κυκλοφοριακό της πόλης του Αργοστολίου, επισημαίνοντας προβλήματα τα οποία ο κ. Μινέτος τα έλαβε υπ όψιν του. Ήταν άνθρωπος πάντα της προσφοράς, χωρίς να αυτοπροβάλλεται.  Εμείς πήραμε την απόφαση από κοινού , είμαστε χαρούμενοι γι αυτό και έχουμε και την σύμφωνη γνώμη της τοπικής μας ομάδας  που για τις ανάγκες της φτιάχτηκε αυτό το γήπεδο. Με την ονοματοδοσία του γηπέδου σε γήπεδο Κώστας Βαρτελάτος, δεν τιμούμε τον Κώστα ,αλλά  την πίστη του σ εμάς ότι μπορούμε να συνεχίσουμε το όραμα του. Στο Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε η πλειοψηφία, ευχαριστώ τον Νίκο Φωή και τον Σπύρο Κουνάδη και το τυπικό που μένει είναι να περάσει η απόφαση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλος του καλοκαιριού  σε συνεργασία και με την οικογένεια του αείμνηστου Κώστα Βαρτελάτου και του Δήμου Αργοστολίου θα κάνουμε τα εγκαίνια του γηπέδου και την ονοματοδοσία του».

Στην κατασκευή των εξεδρών του γηπέδου. « Η κατασκευή του γηπέδου είναι καθαρά ένα έργο της Δημοτικής Αρχής Μιχαλάτου, όπως και το γήπεδο στις Κεραμειές. Οι εξέδρες και τα αποδυτήρια δεν υπήρχαν μέσα στην μελέτη και δεν προλαβαίναμε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή να βγάλουμε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Καταφέραμε σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός να φτιάξουμε πλήρη φάκελο και να τον καταθέσουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών για να ενταχθεί το έργο στο «Φιλόδημος». Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι με την ψυχή στο στόμα καταφέραμε την συγκεκριμένη χρηματοδότηση. Γίνονται διαδικασίες νομιμοποίησης του αυθαίρετου κτηρίου που υπάρχει στο γήπεδο, ούτως ώστε να ηλεκτροδοτηθεί. Σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΚ μελετούμε την επέκταση του δικτύου ύδρευσης και σε σύντομο διάστημα θεωρώ ότι θα έχει γίνει και αυτή η εργασία. Πάμε βήμα βήμα , πιστεύω ότι και ο Βουλευτής θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προσπαθήσει να βρει το απαιτούμενο κονδύλι , ώστε να βάλουμε κερκίδες και ηλεκτροφωτισμό. Την νέα αθλητική χρονιά τα παιδιά θα μπορούν να κάνουν τις προπονήσεις τους και αν  έχουμε και ηλεκτροδότηση, μπορεί να γίνουν και αγώνες. Τις αδειοδοτήσεις τώρα τις δίνει ο Δήμος , είναι ένα γήπεδο που όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δεν υπάρχει στο νησί ,με τις τεχνικές προδιαγραφές της ΕΠΟ και τηρεί όλους τους κανόνες και τις προϋποθέσεις».

Σε έτερες δράσεις στα Διλινάτα: « Τοποθετήσαμε το σκάκι και έχουμε μία σειρά από εκδηλώσεις οι οποίες  θα γίνουν στην διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνεργασία με τον Δήμο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. Θα κάνουμε και ένα πάρα πολύ ωραίο αθλητικό γεγονός με τον ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς στις 15 Ιουλίου και θα παραβρεθεί και ο πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος. Σε λίγες μέρες ξεκινούν και οι εργασίες του σχολείου μας που θα γίνει πλήρης ανακαίνιση του. Οι στόχοι μας υλοποιούνται κάθε μέρα ένας προς έναν».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.