Κουρκουμέλης στον COSMOS 96,5 για πεζόδρομο Σκάλας: Υπάρχουν κάποια προβλήματα, οι καταγγελίες όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 09:02

Κουρκουμέλης στον COSMOS 96,5 για πεζόδρομο Σκάλας: Υπάρχουν κάποια προβλήματα, οι καταγγελίες όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Αντιδήμαρχος Ελλειού Πρόνων Νίκος Κουρκουμέλης, ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην  εφαρμογή της νέας συγκοινωνιακής μελέτης της Σκάλας: «Ξεκίνησε  η εφαρμογή της νέα κυκλοφοριακής μελέτης στη Σκάλα . Άργησε να βγεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης με αποτέλεσμα να κάνουμε μερική χρήση της πεζοδρόμησης για να περάσουμε σε μια  ήπια προσαρμογή. Αυτό το μέτρο απέδωσε , υπάρχει ένα ωράριο από 06:00 με 12:00 που κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα τροφοδοσίας.  Όσον αφορά τις καταγγελίες για παραβίαση του πεζόδρομου και παράνομα παρκαρίσματα ,κάθε αρχή είναι και δύσκολη και χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής.  Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει προκύψει είναι που αλλάξαμε τις κατευθύνσεις κάποιων δρόμων και  μονοδρομήσαμε κάποιους. Δεν είχαμε προβλέψει την κίνηση  των λεωφορείων και αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα σε μια συγκεκριμένη στροφή. Είναι πρόβλημα και προσπαθούμε να βρούμε λύση». 

Στις καταγγελίες για ακαταλληλότητα αποδυτηρίων στην παραλία της Σκάλας: «Δεν έχουν  καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κάθε ένας που έχει πόστο στην παραλία τοποθετεί ξύλινες κατασκευές για την διευκόλυνση των λουόμενων, και είναι στην υποχρέωση του ιδιώτη η φροντίδα τους».

Στα όσα αναφύονται από την περιοχή του Κατελειού: « Όλα αυτά αρχίζουν να συμβαίνουν επειδή μπαίνουμε σιγά σιγά σε προεκλογική περίοδο. Αρχίζουμε και τρωγόμαστε με πολιτικά κίνητρα. Ο Κατελειός έχει πληρότητα σε όλα τα δωμάτια του , οι επιχειρήσεις δουλεύουν πάρα πολύ καλά και τα σχόλια και τα reviews που βλέπω , είναι όλα καλά. Το θέμα που προκύπτει είναι ότι κάποιες επιχειρήσεις τοποθετούν ομπρέλες παράνομα, λόγω του ότι έχουν πρόβλημα αδειοδοτήσεων με τα κιόσκια τους και ο Δήμος δεν τους δίνει δυνατότητα να νοικιάσουν χώρο. Οι νόμιμοι νόμιμα έχουν χώρο και δημιουργείται αντιπαλότητα γιατί ο ένας πληρώνει και ο άλλος όχι. Όταν μου καταγγέλλονται αυτές οι ενέργειες, είμαι υποχρεωμένος να πράξω ανάλογα. Όταν θα βγεί η μελέτη  του Κατελειού και θα νομιμοποιηθούν όλα τα αυθαίρετα ,θα λυθεί το πρόβλημα. Πρέπει να συμπλεύσουν με την Δημοτική Αρχή οι Κατελεισιάνοι, ούτως ώστε να προχωρήσει κι αυτό το έργο που είναι σε εξέλιξη. Όσον αφορά την παραλία Αγία Βαρβάρα και τα παράπονα που εκφράζονται, τα καιρικά φαινόμενα φέτος  δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα, όμως είναι περιοχή NATURA και  υπάρχει ένας σύλλογος προστασίας της χελώνας, η οποία αντιδρά στην όποια παρέμβαση. Τις όποιες παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε σε Κατελειό και Αγία Βαρβάρα τις κάναμε και θα τις κάνουμε. Υπάρχει προστριβή μεταξύ των κατοίκων στον Κατελειό και θα πρέπει να τα βρούνε και μεταξύ τους. Όσον αφορά τις καταγγελίες ότι δεν κάνουμε καθαριότητα, δεν ευσταθεί , σχεδόν καθημερινά υπάρχει συνεργείο. Υπάρχουν και κάποιοι επαγγελματίες που δεν συνετίζονται όσον αφορά τα απορρίμματα τους. Πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος ότι σε κάποια πράγματα πρέπει να πειθαρχήσει, να φροντίσει τα σκουπίδια του και να κόψει τα χορτάρια στα οικόπεδα του».

Στην παραλία Κορώνι : « ‘Έχει ανοίξει η παραλία, είναι κάτι ευχάριστο, ο Εισαγγελέας αποφάσισε να την ανοίξει έως τις 25 Ιουλίου που θα εκδικαστεί μία έφεση. Ο ιδιοκτήτης έκανε αποκατάσταση του δρόμου όμως δεν είναι η καλύτερη. Συνεργείο του Δήμου έβγαλε πόρισμα ότι πρέπει να γίνει καλύτερη συντήρηση και αναμένουμε πως θα γίνει αυτό. Στο κομμάτι του Ιδιοκτήτη δεν μπορούμε να επέμβουμε, υποχρεούται ο ιδιοκτήτης να το πράξει. Για να παρέμβουμε εμείς θα πρέπει να έχουμε εντολή Εισαγγελέα. Το πόρισμα της έκθεσης θα διοχετευτεί  στις αρμόδιες υπηρεσίες και θα δούμε ποιος θα το κάνει».

Στην φετινή τουριστική περίοδο: «Το νησί θα πάει καλύτερα από το 2019, είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά για την Κεφαλονιά και για όλη την Ελλάδα πιστεύω και εύχομαι να κλείσει έτσι η χρονιά , να μην προκύψει κάτι έκτακτο, γιατί θα είναι μια ένεση τονωτική για τους κατοίκους και γενικά για την πατρίδα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης




00 inkefalonia general ad 300X250