Ρουχωτάς στον COSMOS 96,5 : Βρέθηκε χώρος για κατασκευή ανοιχτού Θεάτρου στο Αργοστόλι

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 11:14

Ρουχωτάς στον COSMOS 96,5 : Βρέθηκε χώρος για κατασκευή ανοιχτού Θεάτρου στο Αργοστόλι

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή φιλοξενήθηκε ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου Βίκτωρας  Ρουχωτάς , ο οποίος αναφέρθηκε:

Στην σύνταξη του  καλοκαιρινού  προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αργοστολίου: « Για το καλοκαιρινό πρόγραμμα ασχοληθήκαμε  ο Αντιδήμαρχος Γ. Τσιλιμιδός, η Μάγκυ Παπαδάτου, ο Διονύσης Φωκάς, και εγώ. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλο τον Δήμο, το πρόγραμμα  εκτυπώνεται  και η όποια καθυστέρηση στην εκτύπωση του, οφείλεται στην ενδοσυνεννόηση για τις ηχητικές καλύψεις».

Στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις: « Το Σάββατο 2 Ιουλίου έχουμε την εκδήλωση αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Γεράκη τον πρωτοσύμβουλο του Σιάμ, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αργοστολίου, το  «Ριφόρτσο» και η Μέμη Γεράκη. Επ ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, θα παραβρεθούν ο Πρέσβης και ο  Πρόξενος της Ταϋλάνδης . Ο Διονύσης Φωκάς έχει επιμεληθεί ντοκιμαντέρ αφιέρωμα στον Γεράκη και θα συμμετέχουν η παιδική μαντολινάτα της χορωδίας και μαντολινάτας Αργοστολίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωκράτη Μπένου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς "Ο Μπάλλος.

-Παρασκευή και Σάββατο στο Θέατρο είναι η έκθεση του εργαστηρίου του Δήμου Αργοστολίου, όπου η κ. Δαμιανίδου παρουσιάζει έκθεση των έργων των παιδιών.

-Παρασκευή στα Φαρακλάτα  στο πολιτιστικό κέντρο «Παναίτ  Ιστράτι»  παράσταση καραγκιόζη.

-Στον Ελλειό Πρόννων θα υπάρχει κινηματογραφική προβολή για παιδιά στο γήπεδο 5*5.

-Στις 2 Ιουλίου 9 μ.μ. στην κεντρική πλατεία παράσταση καραγκιόζη και στον Ελλειό Πρόνων πάλι κινηματογραφική προβολή στο 5*5.

-3 Ιουλίου στα Φωκάτα θα λάβουν χώρα εορτασμοί για την νικηφόρα μάχη των αγωνιστών Κεφαλονιτών στο Πούσι , όπου θα συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου και συνεχίζουμε».

Στις «δυνατές» στιγμές των καλοκαιρινών εκδηλώσεων: «Αναθέσαμε στους αδελφούς Καραβιώτη την επιμέλεια μιας μεγάλης συναυλίας  αφιερωμένης στον Σαράντη Αλιβιζάτο. Θα συμμετέχει η Κωνσταντίνα, η Ελένη Ροδά, ο Άγγελος Ανδρεάτος και άλλοι καλλιτέχνες. Η συναυλία τοποθετείται 31 Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Ξενία.   Παράλληλα θα κάνουμε διήμερο ροκ φεστιβάλ με ντόπια συγκροτήματα και θα συμμετέχουν από την Αθήνα «Τα Παιδιά της Φωτιάς» .

Θα έρθει από το Σάμπατς της Σερβίας ένα μουσικοχορευτικό συγκρότημα που θα δώσει 5 συναυλίες σε διάφορα μέρη του Δήμου και θα γίνει ανταλλαγή τον χειμώνα με το χορευτικό συγκρότημα «Μέρμηγκας» στη Σερβία.

Στις 11 Ιουλίου έρχεται από τον Δήμο Μπράιλας -επί Δημαρχίας Τσιλιμιδού  έγινε αδελφοποίηση και υπάρχει αναθέρμανση αυτής-, ο Πρόξενος  της Ρουμανίας και ο πρόεδρος της Ελληνικής μειονότητας της Μπραίλας και θα γίνει εκδήλωση στο  πολιτιστικό κέντρο «Παναίτ  Ιστράτι».

Θα έρθουν πολύ καλές και πολλές θεατρικές παραστάσεις , η Τσιμά και  η Αμαλία Αρσένη ετοιμάζουν μια πολύ καλή παράσταση στον ξενία και στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου. Θα έχουμε και πολύ αξιόλογες παιδικές παραστάσεις  και δουλεύουμε και άλλες συναυλίες με μεγάλα ονόματα. Θα γίνει βαρκαρόλες  με την χορωδία του κ. Λούζη και την χορωδία του Δήμου μας 22 Αυγούστου. Θα γίνουν 2 συναυλίες από την χορωδία του Δήμου και την Φιλαρμονική στον κήπο του Νάπιερ και βλέπουμε και τις περαντζάδες. Θα γίνει συναυλία αφιέρωμα στον Διονύση Λαυράγκα  στα Ραζάτα ». Έχουμε και πολύ καλές και ποιοτικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις με λαϊκή συμμετοχή και  καλύπτουμε όλη την γκάμα των απαιτήσεων.

Στην κατασκευή ανοιχτού θεάτρου: «Έχει βρεθεί χώρος εντός Αργοστολίου και ο Δήμαρχος ψάχνει πηγή χρηματοδότησης. Μετά το ταξίδι του στην Αθήνα είναι θέμα δικό του η σχετική ανακοίνωση. Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί για τα πάντα , οι Αντιδήμαρχοι Τσιλιμιδός και Μινέττος το επεξεργάζονται και πιστεύω ότι θα υπάρχει λύση. Τρέχουν και άλλα και οι εξελίξεις τρέχουν».

Στην Συλλογική δουλειά: « Ο καθένας έχει αναλάβει τον τομέα του. η Μάγκυ Παπαδάτου έχει αναλάβει τις εκδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή , ο Διονύσης Φωκάς έχει επιμεληθεί και την εβδομάδα  Κεφαλονίτικων παραδοσιακών  χορών, υπάρχει ένας καλλιτεχνικός οργασμός και όλοι δουλεύουμε».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250