Αργοστόλι: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με Αχτσιόγλου – Φαραντούρη για την ακρίβεια με έντονο προεκλογικό «άρωμα» - «Η κοινωνία αγκομαχεί» (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2022 16:54

Αργοστόλι: Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με Αχτσιόγλου – Φαραντούρη για την ακρίβεια με έντονο προεκλογικό «άρωμα» - «Η κοινωνία αγκομαχεί» (εικόνες)

Με έντονο προεκλογικό «άρωμα» η σημερινή πολιτική εκδήλωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στο Θεατράκι «Γεράσιμος Σκλάβος» στο Μπαστούνι των κρουαζιερόπλοιων, με θέμα την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η Τομεάρχης Οικονομικών και πρώην υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και ο σύμβουλος του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας, Νικόλας Φαραντούρης.

Την παρουσίαση έκανε η τ. Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ενώ στο ξεκίνημα χαιρέτισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σπύρος Ποταμιάνος - Παγώνης, ο οποίος έκανε λόγο για τα εγκαίνια της προεκλογικής περιόδου, κάνοντας μάλιστα κάλεσμα στον κόσμο να δώσει την μάχη του καθώς τόνισε πως: «Η κοινωνία αγκομαχεί».

Η Εφη Αχτσιόγλου μεταξύ άλλων τόνισε πως: «βρισκόμαστε στο επίκεντρο αλληλοκαλυπτώμενων κρίσεων και η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε διαρκή περιδίνηση που την χαρακτηρίζει μία γενικευμένη ανασφάλεια» στρέφοντας τα βέλη και στην κυβέρνηση λέγοντας πως: «Με υπεκφυγές και δικαιολογίες μία χώρα δεν κυβερνιέται. Η κρίση που βιώνουμε έχει την σφραγίδα Μητσοτάκη. Το φαινόμενο έχει παγκόσμια χαρακτηριστικά, αλλά εμφανίζεται τόσο ακραίο μόνο στην χώρα μας. Οι επιδοτήσεις είναι ανεπαρκείς. Μόνο η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης θα δώσει ανάσα και όχι αυτά τα αστεία Fuel Pass.Τα μέτρα που πρέπει να παρθούν είναι πολύ συγκεκριμένα, αλλά δεν υπάρχει η βούληση για να χτυπηθεί το καρτέλ στην ενέργεια και αυτό είναι μια πολιτική στρατηγική. Μια στρατηγική υπεράσπισης ολιγοπωλιακών συμφερόντων και αυτό γιατί η ΝΔ θέλει να πάει σβηστή έως τις εκλογές που θα προκηρύξει για να γίνουν τον Σεπτέμβριο» τόνισε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του ο Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Δικαίου Ενέργειας, Νικόλας Φαραντούρης, ανέλυσε τις επιπτώσεις της ακρίβειας στην χώρα μας τονίζοντας πως : «Οι προτάσεις μας έχουν ήδη αρχίσει να εφαρμόζονται σε άλλες χώρες. Εμείς είχαμε προειδοποιήσει ότι θα ζήσουμε στην χώρα μας ένα τσουνάμι ακρίβειας. Είμαστε οι αρνητικοί πρωταθλητές στην ακρίβεια και αυτό είναι θέμα πολιτικής επιλογής. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πως το  "τσουνάμι" της ακρίβειας δεν είναι μόνο αποτέλεσμα του πολέμου. Πρέπει να γίνει Φορολόγιση των υπερκερδών των εταιριών της ενέργειας και είναι εύρημα η ρήτρα αναπροσαρμογής που κληθήκαμε όλοι να πληρώσουμε και ψόγος για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη".

Μετά τις τοποθετήσεις ακολούθησε συζήτηση με τον κόσμο. 

Το παρών στο θεατράκι στο Μπαστούνι έδωσαν μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης (ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, ο αντιδήμαρχος Δήμου Αργοστολίου Σπύρος Πεφάνης, ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΑΣΑ Σπύρος Γαλιατσάτος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου Αριστοτέλης Μπατιστάτος) πολλά στελέχη του κόμματος και αρκετός κόσμος.

Μετά το τέλος της εκδήλωση, υπήρχε μπουφές με εδέσματα και καλό κρασί!

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω εικόνες από την εκδήλωση

DSC 0002DSC 0005DSC 0007DSC 0008DSC 0010DSC 0011DSC 0013DSC 0015DSC 0016DSC 0018DSC 0020DSC 0022DSC 0024DSC 0025DSC 0027DSC 0028DSC 0030DSC 0032DSC 0037DSC 0038DSC 0040DSC 0041DSC 0044DSC 0046DSC 0051DSC 0052DSC 0065DSC 0071DSC 0077DSC 0080DSC 0081


Ετικέτες: