Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς: "Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί!"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022 09:43

Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς: "Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί!"

Την Κυριακή, 19 Ιουνίου έλαβε χώρα η ανοιχτή συζήτηση της δράσης "Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί" στον Συνεταιρισμό Ρομπόλας, Ορεάλιος Γη. 

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς και της Άνθειας Κώτση, η δράση αυτή είχε θέμα την Κλιματική Αλλαγή με καλεσμένους ομιλητές τον κ. Διονύση Γραμματικό, Προϊστάμενος Αμπέλου, Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον γεωπόνο\οινολόγο  κ. Γιώργο Τσινίδη. Ο κ. Γραμματικός παρουσίασε το θέμα της καταγραφής των δεδομένων στην αμπελουργία και της αλλαγής συνθηκών, ενώ ο κ. Τσινίδης μίλησε για τις προκλήσεις στην αμπελουργία, τις επιπτώσεις στις οινολογικές τεχνικές και τις πρακτικές αντιμετώπισης μετά από φυσικές καταστροφές στους αμπελώνες. Παρόντες ήταν οι οινοποιοί του Συνδέσμου Οινοποιών Κεφαλονιάς, αμπελουργοί και εκπρόσωποι της Περιφέρειας. Συζητήθηκε και το θέμα του πολιτισμού σε σχέση με την αμπελουργία και την οινοποιητική παράδοση στην Κεφαλονιά. 

Την ανοιχτή συζήτηση πλαισίωνε η αποστολή με καλεσμένους του Συνδέσμου εκτός από τους ομιλητές και τους δημοσιογράφους κ. Νίκο Ιωαννίδη, κ. Ιωάννη Πανάγο, κα. Μαρία Γιουρουκέλη και τον οινοποιό Αργύρη Γεροβασιλείου οι οποιοί περιηγήθηκαν στους αμπελώνες και τα οινοποιεία της Κεφαλονιάς και γνώρισαν καλύτερα τα κρασιά που παράγονται στο νησί. Οι καλεσμένοι συνεισέφεραν με τις γνώσεις τους και στην ανοιχτή συζήτηση για την κλιματική αλλαγή. 

Η δράση "Η Κεφαλονιά ένα Hub για το κρασί" μόλις ξεκίνησε και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν κόμβο προβληματισμού αλλά και συζήτησης γύρω από τα πιο σημαντικά θέμα που αφορούν το κρασί και τους οινοποιούς. Θα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο με στόχο να βάλει την Κεφαλονιά στον παγκόσμιο χάρτη οινοτουριστικών προορισμών αλλά και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη των θεμάτων που τους αφορούν.

Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Με την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Περισσότερα μπορείτε να μάθετε στο facebook και Instagram @kefaloniawinemakers.

Kefalonia Winemakers event 2022 photo Antheia Kotsi 1Kefalonia Winemakers event 2022 photo Antheia Kotsi 2Kefalonia Winemakers event 2022 photo Antheia Kotsi 3Kefalonia Winemakers event 2022 photo Antheia Kotsi 4Kefalonia Winemakers event 2022 photo Antheia Kotsi 5




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ