Ισχυρή κακοκαιρία εξπρές την Παρασκευή στην Κεφαλονιά - Αναλυτική πρόβλεψη Τσατραφύλλια στον Cosmos 96,5:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 09:45

Ισχυρή κακοκαιρία εξπρές την Παρασκευή στην Κεφαλονιά - Αναλυτική πρόβλεψη Τσατραφύλλια στον Cosmos 96,5:

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και στους δημοσιογράφους Χρήστο Λαμπράκη και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος μίλησε για την μεταβολή που θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή.

«Ήδη έχουμε μια πτώση της θερμοκρασίας η οποία είναι αισθητή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Κεφαλονιά. Η θερμοκρασία σήμερα δεν θα ξεπεράσει τους 27 με 28 βαθμούς. Περιμένουμε έντονες βροχές από την Παρασκευή το πρωί σε όλο το Ιόνιο και στην Κεφαλονιά».

Ο καιρός την Παρασκευή

«Η Κεφαλονιά θα επηρεαστεί από το πρωί της Παρασκευής, από αυτή την φθινοπωρινού τύπου κακοκαιρία. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα τα έχουμε το μεσημέρι της Παρασκευής και δεν αποκλείεται να έχουμε και χαλαζοπτώσεις το απόγευμα της ίδιας μέρας. Αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή ειδικά για τους αγρότες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4 με 5 μποφόρ. Οι καταιγίδες αυτές δημιουργούν ισχυρούς ανέμους και τοπικά μπουρίνια. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή η συγκεκριμένη μέρα, καθώς αυτές οι βροχές θα έχουν μια ραγδαιότητα και μπορεί να προκαλέσουν και πλημμύρες. Επίσης, έντονη θα είναι και η ηλεκτρική δραστηριότητα, με κεραυνούς. Όποιος κάνει μπάνιο στη θάλασσα να φύγει αμέσως, εφόσον αντιληφθεί, ότι πλησιάζει κακοκαιρία».

Ο καιρός το Σάββατο

«Το Σάββατο το καλό είναι ότι η μέρα θα ξεκινήσει με βροχές, οι οποίες δεν θα έχουν την ένταση της Παρασκευής, όμως από το μεσημέρι και μετά θα βελτιωθεί ο καιρός. Άρα, τα έντονα φαινόμενα – τα οποία θα είναι μικρότερης έντασης από της Παρασκευής – θα απασχολήσουν το νησί, μέχρι το μεσημέρι. Θερμοκρασιακά θα είμαστε στα επίπεδα των 27- 28  βαθμών. Αυτό θα είναι το καιρικό μενού. Πάντως όσοι θέλουν να ταξιδέψουν, ας το κάνουν το Σάββατο και όχι την Παρασκευή».




00 inkefalonia general ad 300X250