Περιοδεία βουλευτή ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση και μελών της ΤΕ του κόμματος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022 22:08

Περιοδεία βουλευτή ΚΚΕ Νίκου Παπαναστάση και μελών της ΤΕ του κόμματος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου (εικόνες)

 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ

Αρκετά «ανοιχτά ζητήματα» στην Πυροσβεστική για ακόμη μία αντιπυρική περίοδο

Περιοδεία με επικεφαλής τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του ΚΚΕ πραγματοποίησε η ΤΕ του Κόμματος

Η ανάγκη ενίσχυσης της Υπηρεσίας με το απαραίτητο μόνιμο και επαρκές προσωπικό, η μοριοδότηση της εντοπιότητας, αλλά και τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής προστασίας των δασών, κυριάρχησαν στις συναντήσεις που πραγματοποίησε το χθες, ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου, επικεφαλής κλιμακίου της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

Στη συνάντηση με τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πύραρχο, Κώστα Ψαρρό, επισημάνθηκε η ανάγκη για μόνιμους πυροσβέστες (όχι μόνο εποχικών και με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις) και ενίσχυσης της Υπηρεσίας για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών

Σημειώθηκε, ότι απαιτείται αλλαγή του Οργανογράμματος, που έχει παραμείνει σε παλαιότερες δεκαετίες την ίδια ώρα που στην Κεφαλονιά, υπάρχουν τρία κλιμάκια (Σάμης, Ληξουρίου, Ιθάκης), ο Εθνικός Δρυμός του Αίνου, το αεροδρόμιο (για τις ανάγκες κάλυψης των απαιτήσεων της FRAPORT διατέθηκαν 33 άτομα απαιτώντας σήμερα άλλα 5 που θα λείψουν από βάρδιες), ενώ στην Υπηρεσία πέρασε η επιτήρηση αυτοκινητόδρομων και ο πληθυσμός έχει αυξηθεί και «εκτοξεύεται» το καλοκαίρι.

Αναφορά έγινε στην έλλειψη μέτρων πρόληψης, τη μη συντήρηση των δασικών δρόμων, τις σχεδόν ανύπαρκτες δασικές ζώνες, αλλά και στο κτίριο της Υπηρεσίας, όπου δεν στεγάζονται τα οχήματα και δεν είναι εύκολη η εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδιαίτερα των ΑμεΑ.

«Όσοι συνάδελφοι έρχονται, κάθονται σχεδόν δύο χρόνια, χωρίς να προλάβουν να γνωρίσουν τον τόπο, να εκπαιδευτούν στις ανάγκες που υπάρχουν τοπικά», σημειώθηκε, ανάμεσα σε άλλα από Πυροσβέστες, που επεσήμαναν και τον μεγάλο ηλικιακό μέσο όρο των εργαζομένων στο χώρο (ξεπερνά τα 40 έτη).

20220519 10042620220519 110801

Αναδεικνύοντας ότι ακόμη μία χρονιά, η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει με μεγάλα προβλήματα για την Υπηρεσία με ευθύνη των εκάστοτε Κυβερνήσεων, ο Νίκος Παπαναστάσης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι τα κονδύλια που προβλέπονται απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, αρκούν μόλις για 38.000, έναντι αναγκών 4.000.000 στρεμμάτων (κάτω και του 1%).

Στάθηκε στην ανάγκη πλήρους κάλυψης των «κενών» της Πυροσβεστικής με μόνιμο, επαρκές, βάση των αναγκών προσωπικό, με αναγκαία Οργανογράμματα. Σημείωσε ότι ρόλο παίζει ο εξοπλισμός σε οχήματα και υλικά ασφάλειας των πυροσβεστών, που πρέπει να ανανεώνονται με ευθύνη του κράτους, αναφερόμενος και στη σημασία ύπαρξης δασικής υπηρεσίας που να αναλαμβάνει καθήκοντα πρόληψης.

Κάλεσε τους Πυροσβέστες, να αναδείξουν και οι ίδιοι όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, πέραν των καθαρά υπηρεσιακών και υπογράμμισε και την ανάγκη ενίσχυσης της ΕΑΚΠ στις εκλογές για την Ομοσπονδία του προσωπικού της ΠΥ (στις 30 Μάη για τη Δυτική Ελλάδα).

20220519 103445

Επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στα αιτήματα των εργαζομένων στην Υπηρεσία, σημειώνοντας, ότι αυτή, δεν θα έπρεπε να υπάγεται στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά σε δημόσιο φορέα, επαρκώς χρηματοδοτούμενο και με το αναγκαίο προσωπικό, που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Στο κλιμάκιο της ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, τέλος, συμμετείχαν ο Γιάννης Κουρούκλης, μέλος της ΤΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250