Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στον COSMOS 96,5 : "Πρέπει να συμπορευτούν οι προοδευτικές δυνάμεις"

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 10:09

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στον COSMOS 96,5 : "Πρέπει να συμπορευτούν οι προοδευτικές δυνάμεις"

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με την  δημοσιογράφο Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε η πρώην Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία αναφέρθηκε:

Στις εκλογές του Προέδρου και των Μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  που θα διεξαχθούν την Κυριακή 15 Μαΐου 2022: « Έχουμε  την Κυριακή τις εκλογές μας για την ανάδειξη του Προέδρου που βέβαια δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα και για τα μέλη της Κεντρικής  Επιτροπής .Συνήθως στα συνέδρια μας  εκλεγόντουσαν αντιπρόσωποι και αυτοί ψήφιζαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Τώρα για πρώτη φορά,, ψηφίζονται από τη βάση τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής , από όλη την Ελλάδα, ανά περιφέρειες. Είναι σημαντικό τα μέλη του κορυφαίου κομματικού οργάνου, να εκλέγονται από τη βάση του κόμματος και όχι από συγκεκριμένο αριθμό μελών. Το 50%  των υποψηφίων είναι γυναίκες, είναι κάτι καινούργιο,  αυτό τέθηκε σε ψηφοφορία στο Συνέδριο μας που έγινε 14 με 17 Απριλίου και είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας τις γυναίκες. Είναι κι αυτό μια καινοτόμα πρόταση για να συμμετέχουν 50% γυναίκες στα ψηφοδέλτια μας». 

Στο σημαντικότερο μήνυμα του Συνεδρίου  του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  : « Ουσιαστικά την Κυριακή κλείνει η συνεδριακή διαδικασία. Ξεκίνησε το 4ήμερο 14-17 Απριλίου με έναν πλούτο παραγωγής ιδεών, προτάσεων, συζητήσεων και κλείνει την Κυριακή με την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής, που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει αυτές τις προτάσεις. Αυτές οι προτάσεις αφορούν κυρίως το πώς βαδίζουμε από δω και πέρα. Μας απασχολεί κυρίως το θέμα του πολέμου, και η εμπέδωση της ειρήνης στη γειτονιά μας, με διάλογο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, με διαπραγματεύσεις, με συμμαχίες, κλπ.Δεν πήρε τις σημαντικές πρωτοβουλίες η Κυβέρνηση. Εμείς λέμε ότι το πρώτο που πρέπει να συμβεί, είναι να εμπεδωθεί η ειρήνη στην περιοχή. Στην συνέχεια έχουμε τα θέματα της πανδημίας , αυτό το θέμα θα συνεχιστεί αρκετά δυστυχώς και βεβαίως είναι και το οικονομικό θέμα, με την ακρίβεια του ρεύματος  που έχει στοχοποιηθεί πάρα πολύς κόσμος. Έχουμε σοβαρά θέματα και σοβαρές μάχες να αντιμετωπίσουμε. Χθες κατατέθηκε τροπολογία από το ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής , αυτό το απαράδεκτο πρόσθετο ποσό που μπαίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτά είναι τα επίδικα να μπορέσει να ανασάνει ο κόσμος από τα χρέη που έχει δημιουργήσει η πανδημία και η κατάσταση γενικότερα και κυρίως το θέμα της ακρίβειας που δεν έχει αντιμετωπιστεί καθόλου από αυτή την Κυβέρνηση».

Στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής: «Το μήνυμα του συνεδρίου για όλους, είναι ένα μεγάλο κάλεσμα. Αυτοί που είναι μέλη του κόμματος ψηφίζουν για Κεντρική Επιτροπή, αυτοί που τώρα γίνονται μέλη, μπορούν να ψηφίσουν μόνο για τον Πρόεδρο».  

Για το Δημοσίευμα για τις Εκλογές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που υπογράφει στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρεται σε συμπόρευση των 2 κομμάτων: « Εμείς λέμε ότι πρέπει να συμπορευτούν οι προοδευτικές δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, πατάει σε 2 βάρκες, για το ότι επιθυμούν να είναι Κυβέρνηση είτε ο ένας είναι είτε ο άλλος, όμως δεν είναι έτσι, πρέπει να ξεκαθαρίσει για το πρόγραμμα του και τι σκέφτεται να κάνει για να μεσολαβήσει η συνεργασία. Οι συνεργασίες γίνονται πάνω σε συγκεκριμένα προγράμματα και αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο είναι τα προγράμματα  του Σύριζα, που έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων που καίνε την κοινωνία. Η ΝΔ βλέπουμε 2μιση χρόνια ποιους εξυπηρετεί και ευνοεί. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει, εμείς θέλουμε να γίνει μία κυβερνητική πρόταση από προοδευτικές δυνάμεις».

Στο αν ο κ. Ανδρουλάκης κατάφερε να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάποιοι οι οποίοι στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ: « Δεν βλέπω να φεύγουν από τα δικό μας χώρο και εν πάση περιπτώσει, αυτά πάντα συμβαίνουν. Για μας δεν είναι κριτήριο ο αρχηγός του κόμματος , αλλά το συγκεκριμένο πρόγραμμα που εξυπηρετεί ένα κόμμα, και το δικός μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από τη ΝΔ. Το αν θα υπάρχουν μετακινήσεις, αυτό θα δείξει, δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο, ίσα ίσα βλέπουμε μέλη να έρχονται από τον ευρύτερο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας , την κεντροαριστερά και από το δημοκρατικό κέντρο» .

Στις εσωκομματικές τριβές του ΣΥΡΙΖΑ : « Το κλίμα είναι ενωτικό αυτή τη στιγμή, αυτά που θεωρήθηκαν αντεγκλήσεις  , εγώ το βρίσκω τελείως υγιές να υπάρχουν απόψεις που τις υποστηρίζει κάποιος  και η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Μέσω Δημοκρατικών διαδικασιών όπως αυτά που κάνουμε τώρα λύνονται οι διαφωνίες και επίσης αυτό που έχουμε κατακτήσει είναι ότι ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του ελεύθερα ,δεν είναι αποστειρωμένος ο χώρος, είναι δείγμα υγείας αυτό».

Τέλος πέρασε το μήνυμα να ψηφίσει ο κόσμος τον πρόεδρο, είτε είναι μέλος είτε όχι. Το μη μέλος θα κάνει μια εγγραφή για το ότι ψηφίζει τον Πρόεδρο για να μην υπάρχουν διπλοεγγραφές. « Πρέπει να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και τη χώρα μας καλύτερη, γι αυτό το λόγο καλώ  τον κόσμο να ψηφίσει την Κυριακή τον πρόεδρο και τα μέλη την Κεντρική Επιτροπή».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




00 inkefalonia general ad 300X250