Στην καρδιά του Αργοστολίου από σήμερα το ειδικό σχολείο Περατάτων ! Θεόφιλος : Η υπόσχεση μας γίνεται πραγματικότητα (εικόνες / Video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 21:17

Στην καρδιά του Αργοστολίου από σήμερα το ειδικό σχολείο Περατάτων ! Θεόφιλος : Η υπόσχεση μας γίνεται πραγματικότητα (εικόνες /  Video)

Μια σπουδαία ημέρα ξεκίνησε σήμερα για τον τόπο μας, τον Πολιτισμό και την ανθρωπιά μας.

Το ειδικό σχολείο Περατάτων, μια ιδιαίτερα σημαντική και ευαίσθητη δομή εκπαίδευσης της Κεφαλονιάς, φιλοξενείται πλέον σε νέο χώρο.

18 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του, το ειδικό σχολείο βρίσκεται πλέον στο Αργοστόλι, στο κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ , με νέες ευρύχωρες και όμορφα δημιουργημένες αίθουσες , οι οποίες θα αποτελέσουν το νέο «σπίτι» 26 υπέροχων πλασμάτων που είναι εγγεγραμμένα στο ειδικό δημοτικό και νηπιαγωγείο.

Η υλοποίηση της μεταφοράς είναι αποτέλεσμα των ενεργειών του Δήμου Αργοστολίου, με εμπνευστή τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, καθώς και της συμβολής ιδιωτών που συνεισέφεραν με δωρεές αλλά και του Διοικητή του Νοσομείου κ. Δημήτρη Μαρτίνη, ο οποίος παραχώρησε το χώρο.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, οι οποίες φθάνουν τις 60.000 ευρώ και επιτρέπουν την ασφαλή και άνετη παραμονή των παιδιών.

Ενδεικτικά, τοποθετήθηκαν σκέπαστρα , ενδιάμεσες πόρτες, υψώθηκαν τα προστατευτικά κάγκελα , τοποθετήθηκε εξοπλισμός (κλιματιστικά κ.α), ενώ παράλληλα βάφτηκαν οι χώροι.

Επιπρόσθετα, καθαρίστηκε ο περιβάλλον χώρος, ο οποίος διαθέτει ακόμη και υπαίθριο θέατρο, κατάλληλο για διεξαγωγή εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά.

Το ειδικό σχολείο , αποτελώντας μια οργανωμένη εκπαιδευτική δομή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , διαθέτοντας ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και λογοθεραπεύτρια διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα κομβικό ρόλο στη βελτίωση, ανάπτυξη αλλά και εξέλιξη αυτών των παιδιών, τα οποία μπορούν να συμμετάσχουν έως τα 14 +1 χρόνια τους.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον επίσης , παρουσιάζει το γεγονός ότι η εκπαιδευτική διαδικασία προσαρμόζεται με βάση τις δυνατότητες, τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, ώστε να επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό όφελος γι΄αυτά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μας χθες, συνομιλήσαμε με την Διευθύντρια του ειδικού Δημοτικού Ράνια Φρακγισκάτου , η οποία μας φιλοξένησε με χαρά στους νέους χώρους του ειδικού σχολείου και εμφανίσθηκε ιδιαίτερα ενθουσιασμένη για την μεταφορά του στο Αργοστόλι.

«Είναι κάτι που έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Δημοτική Αρχή και τους εργάτες του Δήμου , οι οποίοι δούλεψαν πολύ, καθώς και τον κ. Δημήτρη Μαρτίνη» ανέφερε η κα Φραγκισκάτου και συμπλήρωσε :

«Η μεταφορά θα βοηθήσει σημαντικά στην κοινωνική προσαρμογή και ενσωμάτωση των παιδιών στην πόλη.

Τα παιδιά αυτά , είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας που έχει ανάγκη την αγάπη και την στήριξη.

Τώρα που βρισκόμαστε στο Αργοστόλι θα δίνεται η δυνατότητα να επισκεπτόμαστε πιο συχνά την πόλη και να πραγματοποιούμε υπαίθριες δραστηριότητες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τα παιδιά». 

Σε δηλώσεις στην κάμερα του INKEFALONIA.GR, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος τόνισε :

“Η υπόσχεση που είχαμε δώσει να ξανά κάνουμε το κτίριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ζωντανό και λειτουργικό και να χρησιμοποιείται από τα άτομα που πραγματικά το χρειάζονται, γίνεται πραγματικότητα. Μπορεί να είναι σε εξέλιξη έργα πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ, όμως για εμάς αυτό εδώ είναι το πιο σημαντικό». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους  χορηγούς που συνεισέφεραν , τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν προσεχώς. 

{https://www.youtube.com/watch?v=wd8S6GcE-Fk/} 

Επιμέλεια : Χρήστος Λαμπράκης

eidiko sxoleio001eidiko sxoleio002eidiko sxoleio003eidiko sxoleio004eidiko sxoleio005eidiko sxoleio006

IMG 0867

Η ψυχή του ειδικού Δημοτικού Ράνια Φραγκισκάτου

eidiko sxoleio007eidiko sxoleio008eidiko sxoleio009eidiko sxoleio010eidiko sxoleio011eidiko sxoleio012eidiko sxoleio013eidiko sxoleio014eidiko sxoleio015eidiko sxoleio017

 

eidiko sxoleio018

eidiko sxoleio016ff

eidiko sxoleio019eidiko sxoleio020eidiko sxoleio021eidiko sxoleio022eidiko sxoleio023eidiko sxoleio024eidiko sxoleio025eidiko sxoleio026eidiko sxoleio027eidiko sxoleio028eidiko sxoleio029eidiko sxoleio030eidiko sxoleio031eidiko sxoleio032eidiko sxoleio033




00 inkefalonia general ad 300X250