Αργοστόλι: Έρχεται διαβούλευση με τους πολίτες για τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη - Δηλώσεις Φραντζή στον COSMOS 96,5

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022 14:33

Αργοστόλι: Έρχεται διαβούλευση με τους πολίτες για τη νέα κυκλοφοριακή μελέτη - Δηλώσεις Φραντζή στον COSMOS 96,5

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου, Νίκος Φραντζής φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την εφαρμογή  «Δημότης Αργοστολίου» για κινητά.

«Δεν περίμενα ότι αυτή η εφαρμογή θα είχε τύχει τέτοιας αποδοχής. Αγκαλιάστηκε και ήταν ανάγκη για τον τόπο και για τους πολίτες. Πλέον έχει σταματήσει η εισροή πολιτών στις υπηρεσίες του Δήμου και γίνεται μέσω της πλατφόρμας e- Argostoli. Αυτό μας οδήγησε στην απόφαση να διευκολύνουμε ακόμα περισσότερο τον πολίτη και να φέρουμε την εφαρμογή στα κινητά».

«Εκτός από το να μπει ο πολίτης μέσα στην εφαρμογή και να κάνει το αίτημα του για την επίλυση κάποιου προβλήματος, παίρνει και μια σειρά από χρηστικές πληροφορίες. Έχουμε για παράδειγμα τα εφημερεύοντα φαρμακεία. Θα αναβαθμίσουμε αυτά που φαίνονται τώρα και την επόμενη εβδομάδα θα είναι επικαιροποιημένα. Χρήσιμα τηλέφωνα υπηρεσιών, τηλέφωνα του Νοσοκομείου…Επίσης με ένα κλικ ο πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για τις ανακοινώσεις του Δήμου σε καθημερινή βάση για εκδηλώσεις ή για κάθε νέο».

«Πολύ σύντομα  οι πολίτες θα έχουν και την δυνατότητα – σε καθημερινή βάση - να βλέπουν όλες τις αποφάσεις του  προγράμματος «Διαύγεια». Θα είναι προσβάσιμο από τον πολίτη. Μάλιστα, είμαστε ο μόνος Δήμος που θα το κάνει αυτό. Παράλληλα, στην εφαρμογή υπάρχει και το ερωτηματολόγιο. Σήμερα έχει ένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης των υπηρεσιών του Δήμου. Σύντομα θα αναρτούμε ερωτηματολόγια με θέματα που είναι στην επικαιρότητα. Θα υπάρξει και ένα σχετικό με την Κυκλοφοριακή Μελέτη».

«Από Δευτέρα, θα είναι διαθέσιμη μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου, η νέα πλατφόρμα διαβούλευσης  όπου θα μπει σε διαβούλευση η υπό εκπόνηση κυκλοφοριακή μελέτη. Θα μπορεί ο κάθε πολίτης, να μπει, να απαντήσει σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο και παράλληλα να μπορεί να προτείνει δικές του σκέψεις και απόψεις. Σαν Δήμος, έχουμε αναθέσει σε ειδικούς την Κυκλοφοριακή Μελέτη, μας έχουν δώσει το ερωτηματολόγιο, θα το συμπληρώσει ο πολίτης και  θα γράψει και την δική του τοποθέτηση και όλο αυτό το υλικό θα αξιολογηθεί και από τους μελετητές και από την Δημοτική Αρχή. Είναι μια ακόμα πρωτοβουλία του Δημάρχου, που υλοποιείται».

«Ο στόχος είναι ο Δήμος να έρθει πιο κοντά στον πολίτη. Είμαστε σε μια εποχή που δεν γίνεται ο πολίτης να ψάχνει τον Αντιδήμαρχο ή τον υπάλληλο, για να εκφράσει τα προβλήματά του. Αξιοποιούμε την τεχνολογία, δίνουμε την δυνατότητα ενημέρωσης, υποβολής αιτημάτων. Ο Δήμος γίνεται πιο προσιτός προς τον πολίτη. Οι υπηρεσίες έχουν συμβάλλει σε αυτό και πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους υπαλλήλους, οι οποίοι τρέχουν και επιλύουν κάθε πρόβλημα σε χρόνο ρεκόρ. Το e-Argostoli έχει πετύχει πλήρως και σύντομα θα έχουμε και άλλες εφαρμογές για τον πολίτη».




00 inkefalonia general ad 300X250