Πόσοι μαθητές νοσούν σήμερα στην Κεφαλονιά;

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:18

Πόσοι μαθητές νοσούν σήμερα στην Κεφαλονιά;

O Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Μαρκάτος, φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε  για το άνοιγμα των σχολείων στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη και για τον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν.

«Ανοίξαμε και με βάση τα δεδομένα που έχουμε, θα έλεγα ότι ξεκινήσαμε με φυσιολογικό τρόπο. Και σε επίπεδο μαθητών και εκπαιδευτικών θα λέγαμε, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και τα νούμερα, είναι νούμερα που προσομοιάζουν περισσότερο σε μια σοβαρή γρίπη.  Χθες είχαμε 73 κρούσματα μαθητών και 12 εκπαιδευτικών. Είχαμε φροντίσει να υπάρχει απόλυτη κάλυψη self-test για όσους δεν είχαν καταφέρει να τα προμηθευτούν. Χρειάστηκαν 35 τεμάχια. Μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε αρκετή δουλειά, ήμασταν σε επικοινωνία και με την Πολιτική Ηγεσία και με τον Γενικό Γραμματέα, ήμασταν σε εγρήγορση και είχαμε προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε ένα ομαλό ξεκίνημα. Έχουμε και επιπλέον απόθεμα από τεστ, σε περίπτωση που χρειαστεί και λάβαμε επιπλέον 3000 τεμάχια τα οποία θα διανεμηθούν στα σχολεία».

«Παρά τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στους εκπαιδευτικούς, δεν διαπιστώθηκε καμία αναταραχή αναφορικά με τα προγράμματα και τα μαθήματα. Οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν συγκεντρωμένοι σε ένα σχολείο και έτσι η αντικατάστασή τους είναι πιο εύκολη και δεν διαταράχτηκε το πρόγραμμα.  Σήμερα, δεν είχαμε κανένα κρούσμα σε εκπαιδευτικούς και μόνο 15 νέα κρούσματα σε μαθητές. Με βάση αυτά τα δεδομένα είμαι ικανοποιημένος, καθώς από τους 2350 μαθητές/ τριες και 350 εκπαιδευτικούς, το 3% των μαθητών και το 10% των εκπαιδευτικών νοσεί. Αυτά τα ποσοστά είναι φυσιολογικά».

«Έχω τονίσει πολλές φορές ότι είμαι υπέρ της δια ζώσης διδασκαλίας. Από την στιγμή που μια επιτροπή ειδικών και η Κυβέρνηση αποφάσισαν μέσα από μια συγκεκριμένη διαδικασία, να ανοίξουν τα σχολεία και από την στιγμή που διασφαλιζόταν η ασφάλεια, καλώς άνοιξαν. Πρέπει και μέσα στα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα – που τηρούνται - και να υπάρξει και ατομική ευθύνη. Ακόμα και τα σχολεία που έχουν και άλλη είσοδο, έχουν λάβει εντολή να την χρησιμοποιούν για την αποφυγή του συνωστισμού».

«Θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά βλέποντας ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει υψηλή μεταδοτικότητα αλλά δεν έχει σοβαρές επιπτώσεις όπως οι προηγούμενες, συμπεραίνω  ότι θα έχουμε αρκετά κρούσματα. Αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να είναι στον μικρότερο βαθμό, τηρώντας τα μέτρα και εμπιστευόμενοι την επιστήμη».




00 inkefalonia general ad 300X250