"Ο γιατρός κρίνει αν κάποιος πρέπει να υποβληθεί σε PCR τεστ¨, υποστηρίζει στον COSMOS 96,5 ο διοικητής του Νοσοκομείου

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:19

"Ο γιατρός κρίνει αν κάποιος πρέπει να υποβληθεί σε PCR τεστ¨, υποστηρίζει  στον COSMOS 96,5 ο διοικητής του Νοσοκομείου

O Διοικητής του Νοσοκομείου Αργοστολίου Δημήτρης Μαρτίνης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και εξήγησε σε ποιες περιπτώσεις διενεργείται μοριακό τεστ στο Νοσοκομείο. Παράλληλα, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο αναφορικά με το ιατρικό προσωπικό αλλά και τους νοσηλευόμενους.

Για τα μοριακά τεστ

«Επειδή ακούγεται ότι στο Νοσοκομείο δεν γίνονται PCR τεστ, κάθε μέρα κάνουμε μεγάλο αριθμό και μοριακών τεστ και rapid. Προτεραιότητά μας όμως είναι η διασφάλιση της έγκαιρης και σωστής αντιμετώπισης των επειγόντων  περιστατικών, αλλά και των ασθενών των κλινικών. Το τελευταίο διάστημα οι δομές υγείας δέχονται μεγάλη πίεση και δίνουμε προτεραιότητα στις ιατρικές ανάγκες και στην ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού. Το προσωπικό είναι πολύ πιεσμένο και δεν μπορούμε να το επιβαρύνουμε περισσότερο. Οι γιατροί είναι αυτοί που κρίνουν, ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν μοριακό τεστ».

«Ένα άτομο που έχει κάποιο πρόβλημα και προσέρχεται στο Νοσοκομείο  στα επείγοντα θα υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο. Κάποιος όμως που έχει βρεθεί θετικός σε  ένα rapid τεστ – και επειδή έχουν αρκετά μεγάλο βαθμό αξιοπιστίας – θα πρέπει να αυτοπεριοριστεί, εκτός και αν έχει συμπτώματα που χρήζουν νοσηλείας. Επίσης, μπορεί κάποιος να έρθει με ένα αρνητικό rapid τεστ αλλά να έχει συμπτώματα, τότε θα υποβληθεί σε μοριακό τεστ. Μοριακά τεστ γίνονται και σε αυτούς που δουλεύουν σε δημόσιες υπηρεσίες και απαιτείται PCR από δημόσια δομή υγείας».

Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικού Νοσοκομείου

«Υπάρχει μεγάλος  κίνδυνος να κολλήσει το προσωπικό. Το προσωπικό είναι αυτό που ήταν και το προηγούμενο διάστημα. Επέστρεψε και ο μόνιμος παθολόγος, ο οποίος πλέον έχει αναλάβει τα καθήκοντά του και βοηθάει και στην κλινική Covid. Υπάρχει μια πολύ μεγάλη πίεση, αλλά ευτυχώς έως τώρα αντιμετωπίζεται. Επίσης, πρέπει να πούμε ότι και τα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία γίνονται κανονικά».

Ασθενείς με Covid που νοσηλεύονται

«Έχουμε 6 άτομα να νοσηλεύονται στην κλινική. Η δυναμικότητα μας είναι 11 κλίνες. Είμαστε σε καλή κατάσταση, σε σχέση με άλλες περιοχές. Μάλιστα, τις προηγούμενες μέρες χορηγήθηκαν για πρώτη φορά μονοκλωνικά αντισώματα σε ασθενή που είχε κάποιο νεφρολογικό πρόβλημα και κάποιο άλλο υποκείμενο νόσημα».




00 inkefalonia general ad 300X250